ביצי ארפאג’ – ביצים רכות עם קצפת מלוחה וטוסטוני לחם
אודי ואושר מכינים ביצי ארפאג', דרך אלגנטית וטעימה להגיש ביצה רכה לארוחת בוקר עם קצפת מלוחה, טוסטוני לחם, מייפל ועירית
אודי ואושר מכינים ביצי ארפאג', דרך אלגנטית וטעימה להגיש ביצה רכה לארוחת בוקר עם קצפת מלוחה, טוסטוני לחם, מייפל ועירית
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 116.0 קק״ל 696.3 קק״לפחמימות 6.1 גרם 36.7 גרםשומן 6.4 גרם 38.2 גרםנתרן 4928.3 מ״ג 29569.6 מ״גחלבון 8.5 גרם 51.0 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.1 גרםשומן רווי 1.9 גרם 11.4 גרםכולסטרול 253.8 מ״ג 1522.8 מ״גסידן 45.0 מ״ג 269.8 מ״גברזל 1.4 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 108.6 מ״ג 651.4 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות6 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 116.0 קק״ל 696.3 קק״לפחמימות 6.1 גרם 36.7 גרםשומן 6.4 גרם 38.2 גרםנתרן 4928.3 מ״ג 29569.6 מ״גחלבון 8.5 גרם 51.0 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.1 גרםשומן רווי 1.9 גרם 11.4 גרםכולסטרול 253.8 מ״ג 1522.8 מ״גסידן 45.0 מ״ג 269.8 מ״גברזל 1.4 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 108.6 מ״ג 651.4 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 4.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 116 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
ביצים
-
6 ביצים L
תוספות
-
3 כפיות סירופ מייפל
-
2 פרוסות חלה טרייה
-
1 כפית מלח ים אטלנטי
-
1/2 צרור עירית
קצפת מלוחה
-
2כוסות או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 כפית חומץ שרי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1 קורט ציפורן טחון
-
1 קורט ג’ינג’ר טחון
הגשה
-
1/2 כוס מלח גס
אופן הכנה
- מכינים את קליפות הביצים: מחממים את התנור ל-120 מעלות.
- מנקים את הביצים מבחוץ בעזרת מטלית לחה, ובעזרת סכין יפנית מסירים את השליש העליון (היותר מחודד) של כל ביצה ונפטרים ממנו. מעבירים את תוכן הביצים לקערה.
- מעבירים את קליפות הביצים לקרטון הביצים הריק ואופים 20 דקות. מוציאים ומצננים.
- ממלאים סיר קטן במים עד 1/2 הגובה ומחממים עד שנוצרות בועות קטנטנות בתוך הסיר. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר.
- מפרידים את החלמון מהחלבון בכל הביצים. מחזירים את החלמון לתוך קליפת הביצה שאפינו בתנור (לא נצטרך את החלבונים) ומניחים בזהירות על פני המים בסיר. חוזרים על הפעולה עם חמש הביצים הנוספות. מבשלים ללא בעבוע במשך 30 דקות.
- קוצצים דק את העירית.
- חותכים כל פרוסת לחם ל-3-4 רצועות וקולים בטוסטר עד שנעשות פריכות ושחומות.
- מכינים את הקצפת המלוחה: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת עד שהיא מתייצבת, מוסיפים את החומץ, המלח ותערובת התבלינים, מקציפים עוד קצת, טועמים ומתקנים את התיבול. משאירים במקרר עד להרכבת המנה.
- מניחים את הביצים על צלחת עם ערימה של מלח גס (על מנת שיישארו יציבות), שמים בתוך קליפת הביצה כפית מהקצפת המלוחה ונגיעה של מייפל, מלח ים אטלנטי, עירית קצוצה וטוסטון לחם.
אופן הכנה
- מכינים את קליפות הביצים: מחממים את התנור ל-120 מעלות.
- מנקים את הביצים מבחוץ בעזרת מטלית לחה, ובעזרת סכין יפנית מסירים את השליש העליון (היותר מחודד) של כל ביצה ונפטרים ממנו. מעבירים את תוכן הביצים לקערה.
- מעבירים את קליפות הביצים לקרטון הביצים הריק ואופים 20 דקות. מוציאים ומצננים.
- ממלאים סיר קטן במים עד 1/2 הגובה ומחממים עד שנוצרות בועות קטנטנות בתוך הסיר. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר.
- מפרידים את החלמון מהחלבון בכל הביצים. מחזירים את החלמון לתוך קליפת הביצה שאפינו בתנור (לא נצטרך את החלבונים) ומניחים בזהירות על פני המים בסיר. חוזרים על הפעולה עם חמש הביצים הנוספות. מבשלים ללא בעבוע במשך 30 דקות.
- קוצצים דק את העירית.
- חותכים כל פרוסת לחם ל-3-4 רצועות וקולים בטוסטר עד שנעשות פריכות ושחומות.
- מכינים את הקצפת המלוחה: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת עד שהיא מתייצבת, מוסיפים את החומץ, המלח ותערובת התבלינים, מקציפים עוד קצת, טועמים ומתקנים את התיבול. משאירים במקרר עד להרכבת המנה.
- מניחים את הביצים על צלחת עם ערימה של מלח גס (על מנת שיישארו יציבות), שמים בתוך קליפת הביצה כפית מהקצפת המלוחה ונגיעה של מייפל, מלח ים אטלנטי, עירית קצוצה וטוסטון לחם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן