בינג – שבלול בצק במילוי תרד ובצל ירוק
עז תלם מכין מאפה שחום ופריך של שבלול בצק במילוי תרד ובצל ירוק עם המון שכבות. הפחמימה המושלמת מהמזרח הרחוק מגיעה עד למטבח שלכם
עז תלם מכין מאפה שחום ופריך של שבלול בצק במילוי תרד ובצל ירוק עם המון שכבות. הפחמימה המושלמת מהמזרח הרחוק מגיעה עד למטבח שלכם
- עז תלם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 739.4 קק״ל 3697.2 קק״לפחמימות 78.4 גרם 392.0 גרםשומן 45.2 גרם 226.1 גרםנתרן 565.5 מ״ג 2827.5 מ״גחלבון 11.8 גרם 59.1 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 17.6 גרםשומן רווי 2.8 גרם 14.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 39.1 מ״ג 195.5 מ״גברזל 1.7 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 215.8 מ״ג 1078.9 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
פחמימות78 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 739.4 קק״ל 3697.2 קק״לפחמימות 78.4 גרם 392.0 גרםשומן 45.2 גרם 226.1 גרםנתרן 565.5 מ״ג 2827.5 מ״גחלבון 11.8 גרם 59.1 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 17.6 גרםשומן רווי 2.8 גרם 14.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 39.1 מ״ג 195.5 מ״גברזל 1.7 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 215.8 מ״ג 1078.9 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 5.3 מ״גסגור
את הרעיון של שבלול בצק במילוי קיבלתי מאשתי: לפני שהכרנו היא טיילה חודשיים בסין (עם החברה שהכירה בינינו) ובדוכני אוכל רחוב שם מאוד אהבה לאכול פנקייק דקיק במילוי בצל ירוק.
זו מנה שמאוד מזכירה מלאווח בתוצאה הסופית, וזה ממש תרפיה ליצור אותה: הבצק דקיק ויצירת המאפה מאוד סלחנית.
אני לא מבשל את התרד, רק מועך אותו, כי אני רוצה שהוא ישמור על צבע ירוק ויפה אחרי ההכנה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 739 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
טיגון
-
1 כוס שמן קנולה
רוטב
-
3 כפות רוטב סויה
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כפית חומץ אורז
-
1/2 כפית שמן שומשום
-
1 כף מיץ לימון
אופן הכנה
- קוצצים דק את עלי התרד, ואת הבצל הירוק קוצצים לטבעות דקיקות. מניחים את עלי התרד בקערה ומקווצ’צ’ים עם הידיים עד שהם נראים מבושלים. סוחטים נוזלים עודפים.
- מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה ומעבדים 5-7 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק קפיצי, חלק ואחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח 30 דקות.
- מחלקים לכדורים בגודל כדור גולף, מכסים שוב ונותנים לכדורים לנוח עוד 30 דקות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל הרכיבים בקערה קטנה.
- על משטח עבודה משומן מרדדים את הכדורים לעלים דקיקים (עובי 1 מ”מ או פחות).
- מפזרים על כל עיגול בצק את התרד והבצל הירוק. מגלגלים לרולדה, את הרולדה מגלגלים לשבלול ואת השבלול מועכים או מרדדים לעובי 1/2 ס”מ (זה בסדר אם זה נקרע מעט!).
- מחממים מחבת או סיר רחב ושטוח עם השמן. מטגנים את השבלולים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מגישים מיד, ביחד עם הרוטב.
אופן הכנה
- קוצצים דק את עלי התרד, ואת הבצל הירוק קוצצים לטבעות דקיקות. מניחים את עלי התרד בקערה ומקווצ’צ’ים עם הידיים עד שהם נראים מבושלים. סוחטים נוזלים עודפים.
- מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה ומעבדים 5-7 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק קפיצי, חלק ואחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח 30 דקות.
- מחלקים לכדורים בגודל כדור גולף, מכסים שוב ונותנים לכדורים לנוח עוד 30 דקות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל הרכיבים בקערה קטנה.
- על משטח עבודה משומן מרדדים את הכדורים לעלים דקיקים (עובי 1 מ”מ או פחות).
- מפזרים על כל עיגול בצק את התרד והבצל הירוק. מגלגלים לרולדה, את הרולדה מגלגלים לשבלול ואת השבלול מועכים או מרדדים לעובי 1/2 ס”מ (זה בסדר אם זה נקרע מעט!).
- מחממים מחבת או סיר רחב ושטוח עם השמן. מטגנים את השבלולים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מגישים מיד, ביחד עם הרוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
נראה מושלם!