בורקס פטריות על בסיס שמן זית
בורקס ביתי מושלם ממש כמו בדוכנים הכי טעימים, רק בלי טיפה של מרגרינה- מכינים מלית פטריות פשוטה ואז נשאר רק למלא את הבצק. ארוחת ערב ביתית שכולם יאהבו
בורקס ביתי מושלם ממש כמו בדוכנים הכי טעימים, רק בלי טיפה של מרגרינה- מכינים מלית פטריות פשוטה ואז נשאר רק למלא את הבצק. ארוחת ערב ביתית שכולם יאהבו
- אינס ינאי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 367.0 קק״ל 2935.8 קק״לפחמימות 50.0 גרם 399.7 גרםשומן 12.0 גרם 95.8 גרםנתרן 1037.9 מ״ג 8303.6 מ״גחלבון 14.6 גרם 116.9 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 19.5 גרםשומן רווי 3.5 גרם 28.4 גרםכולסטרול 44.1 מ״ג 352.8 מ״גסידן 137.0 מ״ג 1096.0 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 231.1 מ״ג 1848.9 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 12.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה שעהכולל 4 שעות
-
פחמימות50 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 367.0 קק״ל 2935.8 קק״לפחמימות 50.0 גרם 399.7 גרםשומן 12.0 גרם 95.8 גרםנתרן 1037.9 מ״ג 8303.6 מ״גחלבון 14.6 גרם 116.9 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 19.5 גרםשומן רווי 3.5 גרם 28.4 גרםכולסטרול 44.1 מ״ג 352.8 מ״גסידן 137.0 מ״ג 1096.0 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 231.1 מ״ג 1848.9 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 12.9 מ״גסגור
יש משהו בקיפולים של בצק שתמיד מזכירים לי אופי של אנשים.
יש את אלו שיתקפלו ויסגרו את עצמם מכל הכיוונים ויש את אלו שיחליטו להיות גמישים יותר עם החיים. אותם אנשים שיצאו מהקיפול שלהם ויתנו צ׳אנס להיפתח, אלו שתמיד יהיו גמישים, אלו שידעו מתי לכעוס ומתי לשחרר, מתי להתרחק ומתי להיפתח הם אלו שבסוף יגרמו לנו לחייך .
בורקס פטריות מהסוג הגמיש, מהסוג שלא מפחד להיפתח, מהסוג שיודע להכיל, כזה שעושה צמרמורות קטנות של אושר.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 367 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
המלית
-
1 כף שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
3 כוסות פטריות שמפיניון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
100 גרם גבינת קשקבל
-
100 גרם גבינה בולגרית
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה לשים את כל מצרכי הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש.
- מעבירים את הבצק למגש עמוק מעט, מחלקים לכ-8 כדורים ומורחים עליהם מעט שמן זית. מכסים ומניחים לתפיחה כשעתיים.
- בינתיים מכינים את המלית: קוצצים את הבצל ואת הפטריות. מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד להזהבה, כ-10 דקות.
- מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל ומטגנים עוד כ-5 דקות.
- מסירים את המחבת מהאש ומצננים את המלית.
- מסננים את המלית מנוזלים, מוסיפים את הקשקבל והבולגרית ומערבבים היטב.
- לאחר שהבצק תפח שעתיים, מרדדים כל כדור לעלה בצק דק ככל האפשר. מורחים על כל עלה בצק מעט שמן זית ומקפלים לשלושה חלקים. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק ונותנים לבצק לנוח חצי שעה נוספת.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרדדים שוב את הבצק המקופל לעלה דק ומניחים עליו מעט מהמלית. מגלגלים לצמה מוארכת ואז מגלגלים לשבלול. מניחים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה .
- טורפים את הביצה בקערה קטנה ומורחים על הבורקסים. מפזרים שומשום ואופים התנור כ-30 דקות עד שהבצק שחום.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה לשים את כל מצרכי הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש.
- מעבירים את הבצק למגש עמוק מעט, מחלקים לכ-8 כדורים ומורחים עליהם מעט שמן זית. מכסים ומניחים לתפיחה כשעתיים.
- בינתיים מכינים את המלית: קוצצים את הבצל ואת הפטריות. מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד להזהבה, כ-10 דקות.
- מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל ומטגנים עוד כ-5 דקות.
- מסירים את המחבת מהאש ומצננים את המלית.
- מסננים את המלית מנוזלים, מוסיפים את הקשקבל והבולגרית ומערבבים היטב.
- לאחר שהבצק תפח שעתיים, מרדדים כל כדור לעלה בצק דק ככל האפשר. מורחים על כל עלה בצק מעט שמן זית ומקפלים לשלושה חלקים. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק ונותנים לבצק לנוח חצי שעה נוספת.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרדדים שוב את הבצק המקופל לעלה דק ומניחים עליו מעט מהמלית. מגלגלים לצמה מוארכת ואז מגלגלים לשבלול. מניחים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה .
- טורפים את הביצה בקערה קטנה ומורחים על הבורקסים. מפזרים שומשום ואופים התנור כ-30 דקות עד שהבצק שחום.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן