בורקס פטריות על בסיס שמן זית

בורקס ביתי מושלם ממש כמו בדוכנים הכי טעימים, רק בלי טיפה של מרגרינה- מכינים מלית פטריות פשוטה ואז נשאר רק למלא את הבצק. ארוחת ערב ביתית שכולם יאהבו
בורקס ביתי מושלם ממש כמו בדוכנים הכי טעימים, רק בלי טיפה של מרגרינה- מכינים מלית פטריות פשוטה ואז נשאר רק למלא את הבצק. ארוחת ערב ביתית שכולם יאהבו
  • אינס ינאי
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה שעה
    כולל 4 שעות
  • פחמימות
    50 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 367.0 קק״ל 2935.8 קק״ל
    פחמימות 50.0 גרם 399.7 גרם
    שומן 12.0 גרם 95.8 גרם
    נתרן 1037.9 מ״ג 8303.6 מ״ג
    חלבון 14.6 גרם 116.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 19.5 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 28.4 גרם
    כולסטרול 44.1 מ״ג 352.8 מ״ג
    סידן 137.0 מ״ג 1096.0 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 12.0 מ״ג
    אשלגן 231.1 מ״ג 1848.9 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 12.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה שעה
    כולל 4 שעות
  • פחמימות
    50 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 367.0 קק״ל 2935.8 קק״ל
    פחמימות 50.0 גרם 399.7 גרם
    שומן 12.0 גרם 95.8 גרם
    נתרן 1037.9 מ״ג 8303.6 מ״ג
    חלבון 14.6 גרם 116.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 19.5 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 28.4 גרם
    כולסטרול 44.1 מ״ג 352.8 מ״ג
    סידן 137.0 מ״ג 1096.0 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 12.0 מ״ג
    אשלגן 231.1 מ״ג 1848.9 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 12.9 מ״ג
    סגור

יש משהו בקיפולים של בצק שתמיד מזכירים לי אופי של אנשים.
יש את אלו שיתקפלו ויסגרו את עצמם מכל הכיוונים ויש את אלו שיחליטו להיות גמישים יותר עם החיים. אותם אנשים שיצאו מהקיפול שלהם ויתנו צ׳אנס להיפתח, אלו שתמיד יהיו גמישים, אלו שידעו מתי לכעוס ומתי לשחרר, מתי להתרחק ומתי להיפתח הם אלו שבסוף יגרמו לנו לחייך .
בורקס פטריות מהסוג הגמיש, מהסוג שלא מפחד להיפתח, מהסוג שיודע להכיל, כזה שעושה צמרמורות קטנות של אושר.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אוכל שילדים אוהבים
אינס ינאי
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

הבצק

הציפוי

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה לשים  את כל מצרכי הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש.
  2. מעבירים את הבצק למגש עמוק מעט, מחלקים לכ-8 כדורים ומורחים עליהם מעט שמן זית. מכסים ומניחים לתפיחה כשעתיים.
  3. בינתיים מכינים את המלית: קוצצים את הבצל ואת הפטריות. מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד להזהבה, כ-10 דקות.
  4. מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל ומטגנים עוד כ-5 דקות.
  5. מסירים את המחבת מהאש ומצננים את המלית.
  6. מסננים את המלית מנוזלים, מוסיפים את הקשקבל והבולגרית ומערבבים היטב.
  7. לאחר שהבצק תפח שעתיים, מרדדים כל כדור לעלה בצק  דק ככל האפשר. מורחים על כל עלה בצק מעט שמן זית ומקפלים לשלושה חלקים. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק ונותנים לבצק לנוח חצי שעה נוספת.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  9. מרדדים שוב את הבצק המקופל לעלה דק ומניחים עליו מעט מהמלית. מגלגלים לצמה מוארכת ואז מגלגלים לשבלול. מניחים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה .
  10. טורפים את הביצה בקערה קטנה ומורחים על הבורקסים. מפזרים שומשום ואופים התנור כ-30 דקות עד שהבצק שחום.
בורקס פטריות. צילום: אפיק גבאי
בורקס פטריות. צילום: אפיק גבאי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בורקס פטריות על בסיס שמן זית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות