-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 154.5 קק״ל 1390.4 קק״לפחמימות 7.3 גרם 65.5 גרםשומן 7.7 גרם 69.4 גרםנתרן 595.4 מ״ג 5359.0 מ״גחלבון 11.8 גרם 106.2 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.8 גרםשומן רווי 3.7 גרם 33.1 גרםכולסטרול 91.5 מ״ג 823.7 מ״גסידן 258.0 מ״ג 2321.7 מ״גברזל 0.7 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 202.6 מ״ג 1823.2 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות7 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 154.5 קק״ל 1390.4 קק״לפחמימות 7.3 גרם 65.5 גרםשומן 7.7 גרם 69.4 גרםנתרן 595.4 מ״ג 5359.0 מ״גחלבון 11.8 גרם 106.2 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.8 גרםשומן רווי 3.7 גרם 33.1 גרםכולסטרול 91.5 מ״ג 823.7 מ״גסידן 258.0 מ״ג 2321.7 מ״גברזל 0.7 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 202.6 מ״ג 1823.2 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 155 | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 1/2 ק"ג בצק עלים קפוא
מלית גבינה
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
-
200 גרם גבינה צהובה 9%
-
2 חלמונים L
-
1 כף קורנפלור
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 ביצה L
-
1 חופן שומשום
סנדביץ' סביח
-
1/2 חציל בינוני
אופן הכנה
- מכינים את הבורקס: מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. מערבבים יחד את חומרי המלית ומניחים בצד. פורשים את הבצק על משטח העבודה וחותכים לריבועים בגודל 20 על 20 ס”מ. מניחים גבעה של מלית במרכז כל ריבוע בצק ומקפלים לחצי באלכסון לקבלת משולש גדול. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית ומניחים את המשולשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים בביצה, מפזרים שומשום לקישוט ואופים בחום של 160 מעלות כ-40 דקות, או עד שהבורקסים תפוחים, ריחניים ושחומים גם בתחתית.
- מטגנים פרוסות חציל.
- להרכבת בורקס סביח: חוצים לרוחב את הבורקס החם, ממלאים בפרוסות ביצה קשה, חציל מטוגן, סחוג (אם אוהבים) סלט ירקות קצוץ דק-דק. יוצקים על הכל טחינה, סוגרים לכריך משולש ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבורקס: מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. מערבבים יחד את חומרי המלית ומניחים בצד. פורשים את הבצק על משטח העבודה וחותכים לריבועים בגודל 20 על 20 ס”מ. מניחים גבעה של מלית במרכז כל ריבוע בצק ומקפלים לחצי באלכסון לקבלת משולש גדול. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית ומניחים את המשולשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים בביצה, מפזרים שומשום לקישוט ואופים בחום של 160 מעלות כ-40 דקות, או עד שהבורקסים תפוחים, ריחניים ושחומים גם בתחתית.
- מטגנים פרוסות חציל.
- להרכבת בורקס סביח: חוצים לרוחב את הבורקס החם, ממלאים בפרוסות ביצה קשה, חציל מטוגן, סחוג (אם אוהבים) סלט ירקות קצוץ דק-דק. יוצקים על הכל טחינה, סוגרים לכריך משולש ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן