בורקס גבינה ודלורית משגע של תמרה אהרוני
אוהבים בורקס? גם אנחנו. תמרה אהרוני משדרגת את המתכון המוכר והאהוב ומכינה בורקס גבינה ודלורית צלויה. עובדים עם בצק עלים מוכן מראש ונהנים מהכנה קלה ופשוטה
אוהבים בורקס? גם אנחנו. תמרה אהרוני משדרגת את המתכון המוכר והאהוב ומכינה בורקס גבינה ודלורית צלויה. עובדים עם בצק עלים מוכן מראש ונהנים מהכנה קלה ופשוטה
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 197.9 קק״ל 1979.4 קק״לפחמימות 5.3 גרם 53.5 גרםשומן 16.1 גרם 161.4 גרםנתרן 653.4 מ״ג 6534.3 מ״גחלבון 9.7 גרם 96.9 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.0 גרםשומן רווי 9.9 גרם 98.8 גרםכולסטרול 76.3 מ״ג 762.7 מ״גסידן 178.3 מ״ג 1782.9 מ״גברזל 1.1 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 95.0 מ״ג 950.2 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 19.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות5 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 197.9 קק״ל 1979.4 קק״לפחמימות 5.3 גרם 53.5 גרםשומן 16.1 גרם 161.4 גרםנתרן 653.4 מ״ג 6534.3 מ״גחלבון 9.7 גרם 96.9 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.0 גרםשומן רווי 9.9 גרם 98.8 גרםכולסטרול 76.3 מ״ג 762.7 מ״גסידן 178.3 מ״ג 1782.9 מ״גברזל 1.1 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 95.0 מ״ג 950.2 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 19.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 198 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בורקס
-
1 חבילה בצק עלים קפוא
-
250 גרם גבינת שמנת 30%
-
250 גרם גבינת גאודה
-
1/2 דלורית בינונית
-
3 כפות סירופ מייפל
-
2 שיני שום
-
2 כפות תימין טרי
-
1 ביצה M
-
1/2 כפית מלח דק
קישוט
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מגרדים את הגבינה. טורפים את הביצה.
- קולפים את הדלורית, מרוקנים מהגרעינים וחותכים לקוביות גדולות.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים את קוביות הדלורית ואת שיני השום.
- מתיזים תרסיס שמן זית, זולפים את המייפל, מפזרים עלי טימין, ממליחים ומפלפלים.
- צולים בתנור כ-20 דקות, עד שהדלורית מתרככת ומזהיבה.
- מעבירים את הדלורית הצלויה ואת שיני השום לקערה ומועכים היטב במועך פירה. מקררים.
- מוסיפים את הגבינות לפירה דלורית, מערבבים היטב, טועמים ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח. חותכים את הבצק לריבועים של כ-10 ס”מ.
- שמים כף מילוי במרכז כל ריבוע ומקפלים למשולש (חשוב להדק טוב את השוליים).
- מורחים את הבורקס בביצה טרופה ומפזרים שומשום ואופים כ-10 דקות עד שהבצק זהוב ותפוח.
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מגרדים את הגבינה. טורפים את הביצה.
- קולפים את הדלורית, מרוקנים מהגרעינים וחותכים לקוביות גדולות.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים את קוביות הדלורית ואת שיני השום.
- מתיזים תרסיס שמן זית, זולפים את המייפל, מפזרים עלי טימין, ממליחים ומפלפלים.
- צולים בתנור כ-20 דקות, עד שהדלורית מתרככת ומזהיבה.
- מעבירים את הדלורית הצלויה ואת שיני השום לקערה ומועכים היטב במועך פירה. מקררים.
- מוסיפים את הגבינות לפירה דלורית, מערבבים היטב, טועמים ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח. חותכים את הבצק לריבועים של כ-10 ס”מ.
- שמים כף מילוי במרכז כל ריבוע ומקפלים למשולש (חשוב להדק טוב את השוליים).
- מורחים את הבורקס בביצה טרופה ומפזרים שומשום ואופים כ-10 דקות עד שהבצק זהוב ותפוח.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר להחליף את הדלורית בבטטה?
בהחלט אפשר