-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 705.5 קק״ל 2822.1 קק״לפחמימות 327.3 גרם 1309.4 גרםשומן 272.9 גרם 1091.5 גרםנתרן 1440.9 מ״ג 5763.6 מ״גחלבון 284.9 גרם 1139.7 גרםסיבים תזונתיים 277.4 גרם 1109.4 גרםשומן רווי 263.4 גרם 1053.6 גרםכולסטרול 262.3 מ״ג 1049.0 מ״גסידן 356.0 מ״ג 1424.1 מ״גברזל 265.4 מ״ג 1061.6 מ״גאשלגן 972.3 מ״ג 3889.0 מ״גאבץ 263.9 מ״ג 1055.5 מ״גסגור
-
מרכיבים26
-
הכנה 45 דק׳כולל 5 שעות
-
פחמימות327 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 705.5 קק״ל 2822.1 קק״לפחמימות 327.3 גרם 1309.4 גרםשומן 272.9 גרם 1091.5 גרםנתרן 1440.9 מ״ג 5763.6 מ״גחלבון 284.9 גרם 1139.7 גרםסיבים תזונתיים 277.4 גרם 1109.4 גרםשומן רווי 263.4 גרם 1053.6 גרםכולסטרול 262.3 מ״ג 1049.0 מ״גסידן 356.0 מ״ג 1424.1 מ״גברזל 265.4 מ״ג 1061.6 מ״גאשלגן 972.3 מ״ג 3889.0 מ״גאבץ 263.9 מ״ג 1055.5 מ״גסגור
בשר הוא הדבר הראשון שוויתרתי עליו במעבר לטבעונות, והוא לא חסר לי כלל. אני אוהבת ירקות וקטניות, ולא חשבתי שאי פעם ארצה משהו נוסף, משהו שהוא “כמו” – כמו קציצה, כמו נקניקייה, כמו שווארמה. אבל מאז שהכנתי את הבורגר הטבעוני הראשון שלי, הבנתי כמה הוא היה לי חסר. ולא בגלל הנוסטלגיה לדברים שאכלתי פעם. פשוט מנות מסוג זה מעשירות את חוויית האכילה שלי, הופכות את הארוחות למגוונות וטעימות יותר, ולגמרי משאירות אותי על משבצת מושחתת של פודי אמיתית.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 26 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 706 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
המבורגר
-
1 כוס עדשים שחורות
-
1/2 כוס קינואה אדומה
-
2 כפות זרעי פשתן
-
6 כפות מים
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל קטן
-
3 שיני שום
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 גבעול סלרי
-
1 גזר בינוני
-
1 קופסה פטריות שמפיניון
-
1/2 כוס אגוזי מלך
-
2 כפות שמרי בירה
-
1 כף קטשופ
-
1 כף רוטב ברביקיו
-
2 כפות רוטב סויה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס פירורי לחם
הגשה
-
1 בצל סגול
-
1 עגבנייה
-
4 עלי חסה רומית
-
4 כפות קטשופ
-
4 כפות חרדל דיז’ון
אופן הכנה
- משרים את העדשים כ-3 שעות ומסננים. מבשלים את העדשים והקינואה לפי הוראות היצרן ומשאירים בצד.
- בקערית מערבבים את הפשתן והמים ומשאירים בצד ל-5 דקות.
- חותכים דק את הבצל, השום, הצ’ילי, הסלרי והגזר. פורסים את הפטריות לפלחים. קוצצים את האגוזים. פורסים את הבצל האדום לטבעות ואת העגבנייה לפלחים.
- מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ופלפל הצ’ילי, מערבבים וממשיכים לטגן.
- מוסיפים את הסלרי והגזר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן מתחילות להתרכך.
- מניחים בקערת מעבד מזון את העדשים והקינואה המבושלות, את תערובת הירקות, אגוזי המלך, שמרי הבירה, הפשתן, הרטבים והתבלינים ומעבדים בכמה פולסים עד שמתקבלת תערובת גושית.
- מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים. אם התערובת דביקה מדי, מוסיפים עוד קצת פירורי לחם. מקררים את התערובת כ-20 דקות.
- מוציאים את תערובת ההמבורגר מהמקרר ויוצרים קציצות בגודל רצוי. מומלץ להשתמש ברינגים קטנים (מתקבלות קציצות בקוטר של 10 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ).
- מתיזים את תרסיס השמן במחבת רגילה או מחבת פסים, וצולים את ההמבורגרים במשך כ-3-4 דקות, או עד להשחמה יפה. הופכים לצד שני וצולים עד להשחמה.
- מניחים על צלחת הגשה את החלק התחתון של לחמנייה ומורחים בקטשופ/חרדל. מניחים עלה חסה, קציצת המבורגר, פרוסת עגבנייה וכמה טבעות בצל ומכסים בחלק העליון של הלחמנייה.
אופן הכנה
- משרים את העדשים כ-3 שעות ומסננים. מבשלים את העדשים והקינואה לפי הוראות היצרן ומשאירים בצד.
- בקערית מערבבים את הפשתן והמים ומשאירים בצד ל-5 דקות.
- חותכים דק את הבצל, השום, הצ’ילי, הסלרי והגזר. פורסים את הפטריות לפלחים. קוצצים את האגוזים. פורסים את הבצל האדום לטבעות ואת העגבנייה לפלחים.
- מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ופלפל הצ’ילי, מערבבים וממשיכים לטגן.
- מוסיפים את הסלרי והגזר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן מתחילות להתרכך.
- מניחים בקערת מעבד מזון את העדשים והקינואה המבושלות, את תערובת הירקות, אגוזי המלך, שמרי הבירה, הפשתן, הרטבים והתבלינים ומעבדים בכמה פולסים עד שמתקבלת תערובת גושית.
- מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים. אם התערובת דביקה מדי, מוסיפים עוד קצת פירורי לחם. מקררים את התערובת כ-20 דקות.
- מוציאים את תערובת ההמבורגר מהמקרר ויוצרים קציצות בגודל רצוי. מומלץ להשתמש ברינגים קטנים (מתקבלות קציצות בקוטר של 10 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ).
- מתיזים את תרסיס השמן במחבת רגילה או מחבת פסים, וצולים את ההמבורגרים במשך כ-3-4 דקות, או עד להשחמה יפה. הופכים לצד שני וצולים עד להשחמה.
- מניחים על צלחת הגשה את החלק התחתון של לחמנייה ומורחים בקטשופ/חרדל. מניחים עלה חסה, קציצת המבורגר, פרוסת עגבנייה וכמה טבעות בצל ומכסים בחלק העליון של הלחמנייה.
הערות
- אם לא מוצאים שמרי הבירה, אפשר להשמיט אותם מהמתכון
- אם רוצים להכין המבורגר ללא גלוטן, מחליפים את פירורי הלחם בשיבולת שועל גרוסה
- אפשר לאפות את הבורגרים ב-180 מעלות כ-15 דקות על כל צד
הערות
- אם לא מוצאים שמרי הבירה, אפשר להשמיט אותם מהמתכון
- אם רוצים להכין המבורגר ללא גלוטן, מחליפים את פירורי הלחם בשיבולת שועל גרוסה
- אפשר לאפות את הבורגרים ב-180 מעלות כ-15 דקות על כל צד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן