-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 661.0 קק״ל 2644.1 קק״לפחמימות 51.4 גרם 205.8 גרםשומן 36.5 גרם 146.1 גרםנתרן 1824.3 מ״ג 7297.1 מ״גחלבון 33.5 גרם 133.9 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.6 גרםשומן רווי 7.1 גרם 28.3 גרםכולסטרול 107.0 מ״ג 427.8 מ״גסידן 119.6 מ״ג 478.4 מ״גברזל 10.3 מ״ג 41.2 מ״גאשלגן 1208.9 מ״ג 4835.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות
-
פחמימות51 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 661.0 קק״ל 2644.1 קק״לפחמימות 51.4 גרם 205.8 גרםשומן 36.5 גרם 146.1 גרםנתרן 1824.3 מ״ג 7297.1 מ״גחלבון 33.5 גרם 133.9 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.6 גרםשומן רווי 7.1 גרם 28.3 גרםכולסטרול 107.0 מ״ג 427.8 מ״גסידן 119.6 מ״ג 478.4 מ״גברזל 10.3 מ״ג 41.2 מ״גאשלגן 1208.9 מ״ג 4835.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 3.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 661 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל אסאדו
-
800 גרם אסאדו
-
1 ראש שום
-
2 תפוחי עץ אדומים בינוניים
-
2 גבעולי סלרי
-
1 כוס סיידר תפוחים
-
3 כפות סירופ מייפל
-
2 כפות רוטב סויה
-
2 כפות חרדל דיז’ון
-
2 כפות רוטב ברביקיו
-
2 כוסות מים
סלט
-
2 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
2 גבעולי סלרי
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
1 חופן אגוזי מלך
-
2 כפות חומץ תפוחים
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את תבשיל האסאדו: חותכים את הצלעות ל-4 מנות, כל מנה כ-200 גרם.
- חוצים לרוחב את ראש השום.
- קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לפלחים.
- קוצצים את העלים והגבעולים של הסלרי.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- בסיר קדרה שמתאים לאפייה בתנור שמים את כל המצרכים לתבשיל. מערבבים, מכסים ואופים בתנור 30 דקות.
- מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות וצולים 3 שעות.
- מכינים את הסלט: חותכים את התפוחים לגפרורים דקים.
- קוצצים גס את העלים והגבעולים של הסלרי, הבצל הירוק ואגוזי המלך.
- מערבבים את כל חומרי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים: מעבירים את תבשיל האסאדו לקערות הגשה אישיות, ומגישים בליווי סלט פריך.
אופן הכנה
- מכינים את תבשיל האסאדו: חותכים את הצלעות ל-4 מנות, כל מנה כ-200 גרם.
- חוצים לרוחב את ראש השום.
- קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לפלחים.
- קוצצים את העלים והגבעולים של הסלרי.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- בסיר קדרה שמתאים לאפייה בתנור שמים את כל המצרכים לתבשיל. מערבבים, מכסים ואופים בתנור 30 דקות.
- מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות וצולים 3 שעות.
- מכינים את הסלט: חותכים את התפוחים לגפרורים דקים.
- קוצצים גס את העלים והגבעולים של הסלרי, הבצל הירוק ואגוזי המלך.
- מערבבים את כל חומרי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים: מעבירים את תבשיל האסאדו לקערות הגשה אישיות, ומגישים בליווי סלט פריך.
הערות
- אפשר לשדרג את המתכון ביצירת טעמים מעושנים: חותכים חתיכה של נייר כסף ושמים בה 1 כף שמן קנולה ו-1 גחל. מדליקים בזהירות את הגחל, ובעזרת מלקחיים מכניסים את נייר הכסף לסיר הקדרה מיד כשהוא יוצא מהתנור. סוגרים את המכסה ומחכים כדקה. מוציאים את נייר הכסף עם הגחל ומגישים את התבשיל כרגיל
- מומלץ להשתמש בסיר פויקה או סיר ברזל כבד
הערות
- אפשר לשדרג את המתכון ביצירת טעמים מעושנים: חותכים חתיכה של נייר כסף ושמים בה 1 כף שמן קנולה ו-1 גחל. מדליקים בזהירות את הגחל, ובעזרת מלקחיים מכניסים את נייר הכסף לסיר הקדרה מיד כשהוא יוצא מהתנור. סוגרים את המכסה ומחכים כדקה. מוציאים את נייר הכסף עם הגחל ומגישים את התבשיל כרגיל
- מומלץ להשתמש בסיר פויקה או סיר ברזל כבד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן