אמפנדס תירס קלים להכנה
שי-לי ליפא מכינה אמפנדס תירס - מאפים ארגנטינאים פריכים במילוי תירס וגבינה שמכינים בקלות עם בצק עלים מוכן. ארוחת ערב קלילה לילדים ולמשפחה
שי-לי ליפא מכינה אמפנדס תירס - מאפים ארגנטינאים פריכים במילוי תירס וגבינה שמכינים בקלות עם בצק עלים מוכן. ארוחת ערב קלילה לילדים ולמשפחה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 60.3 קק״ל 1206.3 קק״לפחמימות 4.7 גרם 94.6 גרםשומן 3.2 גרם 63.7 גרםנתרן 135.4 מ״ג 2707.3 מ״גחלבון 3.1 גרם 62.4 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.3 גרםשומן רווי 0.9 גרם 18.6 גרםכולסטרול 15.6 מ״ג 312.8 מ״גסידן 32.5 מ״ג 650.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.6 מ״גאשלגן 67.7 מ״ג 1354.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות5 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 60.3 קק״ל 1206.3 קק״לפחמימות 4.7 גרם 94.6 גרםשומן 3.2 גרם 63.7 גרםנתרן 135.4 מ״ג 2707.3 מ״גחלבון 3.1 גרם 62.4 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.3 גרםשומן רווי 0.9 גרם 18.6 גרםכולסטרול 15.6 מ״ג 312.8 מ״גסידן 32.5 מ״ג 650.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.6 מ״גאשלגן 67.7 מ״ג 1354.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 4.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 60 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 חבילה בצק עלים קפוא
מלית
-
400גרם או 1/2 שקית גרגירי תירס קפואים
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1/2 פלפל אדום בינוני
-
1 כף קורנפלור
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
100 גרם גבינת מוצרלה
-
2 ביצים קשות L
הברשה
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים תנור ל-220 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מכינים את המלית: מרסקים חצי מכמות התירס במעבד מזון.
- קוצצים דק את הבצל וחותכים את הפלפל האדום לקוביות בגודל 1/2 ס”מ.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך.
- מוסיפים פלפל אדום ומטגנים כ-2 דקות עד שהפלפל מתחיל להתרכך.
- מוסיפים את התירס השלם והמרוסק וקורנפלור, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה. מסירים מהאש.
- מגררים את המוצרלה בפומפייה ומוסיפים למחבת החמה. מערבבים עד שהגבינה נמסה. מצננים היטב.
- ממלאים ואופים: קוצצים גס את הביצים הקשות.
- פורשים את הבצק על משטח העבודה. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ. מניחים כף מלית בכל עיגול ומעל מעט ביצה קצוצה. מקפלים את הבצק מעל המלית, מהדקים ולוחצים מסביב עם מזלג מקומח.
- מניחים את האמפנדס בתבניות במרווחים של 3 ס”מ ומברישים במעט ביצה טרופה.
- אופים בתנור החם 10 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד 10 דקות עד שהאמפנדס זהובים.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים תנור ל-220 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מכינים את המלית: מרסקים חצי מכמות התירס במעבד מזון.
- קוצצים דק את הבצל וחותכים את הפלפל האדום לקוביות בגודל 1/2 ס”מ.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך.
- מוסיפים פלפל אדום ומטגנים כ-2 דקות עד שהפלפל מתחיל להתרכך.
- מוסיפים את התירס השלם והמרוסק וקורנפלור, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה. מסירים מהאש.
- מגררים את המוצרלה בפומפייה ומוסיפים למחבת החמה. מערבבים עד שהגבינה נמסה. מצננים היטב.
- ממלאים ואופים: קוצצים גס את הביצים הקשות.
- פורשים את הבצק על משטח העבודה. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ. מניחים כף מלית בכל עיגול ומעל מעט ביצה קצוצה. מקפלים את הבצק מעל המלית, מהדקים ולוחצים מסביב עם מזלג מקומח.
- מניחים את האמפנדס בתבניות במרווחים של 3 ס”מ ומברישים במעט ביצה טרופה.
- אופים בתנור החם 10 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד 10 דקות עד שהאמפנדס זהובים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן