אטריות שעועית עם בשר טחון ואפונה
רעבים לאוכל אסייתי ולא מתחשק לכם לעשות משלוח? ממש אין סיבה. ישראל אהרוני מסדר לכם מנה מוקפצת נפלאה של אטריות שעועית עם בשר טחון ואפונה
רעבים לאוכל אסייתי ולא מתחשק לכם לעשות משלוח? ממש אין סיבה. ישראל אהרוני מסדר לכם מנה מוקפצת נפלאה של אטריות שעועית עם בשר טחון ואפונה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 967.9 קק״ל 3871.6 קק״לפחמימות 75.4 גרם 301.7 גרםשומן 102.5 גרם 410.0 גרםנתרן 1685.4 מ״ג 6741.5 מ״גחלבון 54.0 גרם 215.8 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 22.8 גרםשומן רווי 14.4 גרם 57.8 גרםכולסטרול 162.2 מ״ג 648.6 מ״גסידן 89.1 מ״ג 356.3 מ״גברזל 6.5 מ״ג 25.9 מ״גאשלגן 978.5 מ״ג 3914.0 מ״גאבץ 10.6 מ״ג 42.4 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
פחמימות75 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 967.9 קק״ל 3871.6 קק״לפחמימות 75.4 גרם 301.7 גרםשומן 102.5 גרם 410.0 גרםנתרן 1685.4 מ״ג 6741.5 מ״גחלבון 54.0 גרם 215.8 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 22.8 גרםשומן רווי 14.4 גרם 57.8 גרםכולסטרול 162.2 מ״ג 648.6 מ״גסידן 89.1 מ״ג 356.3 מ״גברזל 6.5 מ״ג 25.9 מ״גאשלגן 978.5 מ״ג 3914.0 מ״גאבץ 10.6 מ״ג 42.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 968 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה אטריות שעועית
-
2 כפות שמן קנולה
-
4 שיני שום
-
3 בצלי שאלוט בינוניים
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
750 גרם בשר בקר טחון
-
2 כוסות אפונה ירוקה עדינה קפואה
רוטב
-
1/2 כוס ציר עוף
-
2 כפות רוטב סויה
-
2 כפות חומץ 5%
-
2 כפות טחינה גולמית
-
1 כפית שמן שומשום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
10 עלי נענע
-
1 חופן כוסברה
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
1 חופן בוטנים קלויים
אופן הכנה
- משרים את האטריות במים חמים כשעה, מסננים ומניחים בקערה עם מים קרים עד לשימוש.
- כותשים את שיני השום, קוצצים דק את השאלוט, הג’ינג’ר והצ’ילי האדום.
- יוצקים שמן לווק (או מחבת רחבה) וכשהשמן חם, מטגנים בו את השום, השאלוט, הג’ינג’ר והצ’ילי כשתי דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה.
- בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב, ניתן לטחון בבלנדר מוט כדי לקבל מסה חלקה.
- יוצקים את הרוטב למחבת ומבשלים יחד עם הבשר כשלוש דקות נוספות. מוסיפים את האפונה ומבשלים כשתי דקות נוספות.
- מגישים: מחלקים את האטריות לקעריות (ניתן לגזור אותן לאורך הרצוי), מניחים עליהן מן הבשר ומהרוטב.
- קוצצים דק את הכוסברה ואת הבצל הירוק, קוצצים גס את הבוטנים. מעטרים את המנה בנענע, כוסברה, בצל ירוק ובוטנים ומגישים.
אופן הכנה
- משרים את האטריות במים חמים כשעה, מסננים ומניחים בקערה עם מים קרים עד לשימוש.
- כותשים את שיני השום, קוצצים דק את השאלוט, הג’ינג’ר והצ’ילי האדום.
- יוצקים שמן לווק (או מחבת רחבה) וכשהשמן חם, מטגנים בו את השום, השאלוט, הג’ינג’ר והצ’ילי כשתי דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה.
- בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב, ניתן לטחון בבלנדר מוט כדי לקבל מסה חלקה.
- יוצקים את הרוטב למחבת ומבשלים יחד עם הבשר כשלוש דקות נוספות. מוסיפים את האפונה ומבשלים כשתי דקות נוספות.
- מגישים: מחלקים את האטריות לקעריות (ניתן לגזור אותן לאורך הרצוי), מניחים עליהן מן הבשר ומהרוטב.
- קוצצים דק את הכוסברה ואת הבצל הירוק, קוצצים גס את הבוטנים. מעטרים את המנה בנענע, כוסברה, בצל ירוק ובוטנים ומגישים.
הערות
- אם אין ציר עוף, אפשר להשתמש במים
הערות
- אם אין ציר עוף, אפשר להשתמש במים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן