אורז שמונת האוצרות עם פירות יבשים של ישראל אהרוני
עוגה מאורז? יש דבר כזה! אהרוני מכין מנה שמתאימה בדיוק לאירוח בט"ו בשבט - אורז שמונת האוצרות, עם המון פירות יבשים, אגוזים והפתעות מתוקות
עוגה מאורז? יש דבר כזה! אהרוני מכין מנה שמתאימה בדיוק לאירוח בט"ו בשבט - אורז שמונת האוצרות, עם המון פירות יבשים, אגוזים והפתעות מתוקות
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 318.6 קק״ל 1911.5 קק״לפחמימות 50.7 גרם 304.5 גרםשומן 10.1 גרם 60.4 גרםנתרן 33.3 מ״ג 200.0 מ״גחלבון 3.9 גרם 23.2 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 33.6 גרםשומן רווי 7.9 גרם 47.5 גרםכולסטרול 5.9 מ״ג 35.4 מ״גסידן 102.3 מ״ג 613.7 מ״גברזל 1.8 מ״ג 10.9 מ״גאשלגן 599.9 מ״ג 3599.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
פחמימות51 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 318.6 קק״ל 1911.5 קק״לפחמימות 50.7 גרם 304.5 גרםשומן 10.1 גרם 60.4 גרםנתרן 33.3 מ״ג 200.0 מ״גחלבון 3.9 גרם 23.2 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 33.6 גרםשומן רווי 7.9 גרם 47.5 גרםכולסטרול 5.9 מ״ג 35.4 מ״גסידן 102.3 מ״ג 613.7 מ״גברזל 1.8 מ״ג 10.9 מ״גאשלגן 599.9 מ״ג 3599.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 319 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית חצי קערה קוטר 22
אורז
-
2 כוסות אורז עגול
-
12 משמשים מיובשים בינוניים
-
8 דובדבנים מסוכרים בינוניים
-
1/4 כוס חמוציות מיובשות
-
1/4 כוס דובדבנים מיובשים
-
1/4 כוס צימוקים כהים
-
4 תאנים מיובשות בינוניות
-
1 כף ג’ינג’ר מסוכר
-
200מ"ל או 1/2 קופסה חלב קוקוס
-
4 כפות חלב מרוכז
-
10 שזיפים מיובשים בינוניים
אופן הכנה
- מכינים את האורז הדביק: מסננים את האורז ממי ההשרייה (לאחר השרייה במשך לילה שלם במים קרים). בסטימר מניחים בד חיתול ועליו את האורז, ומאדים על סיר עם מים רותחים במשך 30 דקות.
- בעזרת תרסיס שמן משמנים קערת זכוכית חסינת חום, מסדרים שכבה ראשונה של משמשים מיובשים ודובדבנים מסוכרים.
- בקערה נפרדת מערבבים את האורז המאודה עם החמוציות, הדובדבנים המיובשים, הצימוקים, התאנים המיובשות והג’ינג’ר המסוכר. מוסיפים חלב קוקוס וחלב מרוכז ומערבבים.
- בעזרת כף שמים שכבה ראשונה של אורז מעל שכבת המשמשים והדובדבנים המסוכרים. מהדקים בעזרת הידיים. חוזרים על הפעולה: שמים שכבה של אורז, מהדקים בידיים ומסדרים עוד שכבה של פירות מיובשים. מעל הכול מוסיפים את יתרת האורז ומהדקים היטב.
- מכסים את הקערה בנייר כסף ובעזרת סכין יוצרים כמה חורים.
- בסיר שמים 1 ו-1/2 כוסות מים ומעלים לרתיחה. מניחים בו את הקערה של האורז, מכסים במכסה ומאדים כ-40 דקות.
- הופכים את עוגת האורז על צלחת ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את האורז הדביק: מסננים את האורז ממי ההשרייה (לאחר השרייה במשך לילה שלם במים קרים). בסטימר מניחים בד חיתול ועליו את האורז, ומאדים על סיר עם מים רותחים במשך 30 דקות.
- בעזרת תרסיס שמן משמנים קערת זכוכית חסינת חום, מסדרים שכבה ראשונה של משמשים מיובשים ודובדבנים מסוכרים.
- בקערה נפרדת מערבבים את האורז המאודה עם החמוציות, הדובדבנים המיובשים, הצימוקים, התאנים המיובשות והג’ינג’ר המסוכר. מוסיפים חלב קוקוס וחלב מרוכז ומערבבים.
- בעזרת כף שמים שכבה ראשונה של אורז מעל שכבת המשמשים והדובדבנים המסוכרים. מהדקים בעזרת הידיים. חוזרים על הפעולה: שמים שכבה של אורז, מהדקים בידיים ומסדרים עוד שכבה של פירות מיובשים. מעל הכול מוסיפים את יתרת האורז ומהדקים היטב.
- מכסים את הקערה בנייר כסף ובעזרת סכין יוצרים כמה חורים.
- בסיר שמים 1 ו-1/2 כוסות מים ומעלים לרתיחה. מניחים בו את הקערה של האורז, מכסים במכסה ומאדים כ-40 דקות.
- הופכים את עוגת האורז על צלחת ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן