-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 637.9 קק״ל 3827.6 קק״לפחמימות 101.4 גרם 608.4 גרםשומן 16.5 גרם 98.8 גרםנתרן 913.7 מ״ג 5481.9 מ״גחלבון 22.5 גרם 134.9 גרםסיבים תזונתיים 23.7 גרם 142.2 גרםשומן רווי 1.6 גרם 9.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 95.1 מ״ג 570.7 מ״גברזל 6.5 מ״ג 39.1 מ״גאשלגן 885.5 מ״ג 5313.0 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 13.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
פחמימות101 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 637.9 קק״ל 3827.6 קק״לפחמימות 101.4 גרם 608.4 גרםשומן 16.5 גרם 98.8 גרםנתרן 913.7 מ״ג 5481.9 מ״גחלבון 22.5 גרם 134.9 גרםסיבים תזונתיים 23.7 גרם 142.2 גרםשומן רווי 1.6 גרם 9.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 95.1 מ״ג 570.7 מ״גברזל 6.5 מ״ג 39.1 מ״גאשלגן 885.5 מ״ג 5313.0 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 13.7 מ״גסגור
אין שישי בלי אורז פרסי אצלי. כל פעם בטעם אחר ובצבע שונה אבל העיקר שיהיה לו תהדיג פרסי קריספי ובפנים האורז מבושל אחד אחד ומחכה לספוג את הטעמים הרבים שיש על השולחן. בכלל, אורז הוא מנה בסיסית ויום יומית אצלי.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 638 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 כוסות עדשים ירוקות
-
2 כוסות אורז לבן
-
1 כף מלח דק
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כוס צימוקים כהים
-
5 תמרי מג'הול קטנים
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/3 כוס שמן קנולה
-
4 חוטי זעפרן קטנים
אופן הכנה
- מבשלים את העדשים כ-20 דקות עד לריכוך ומסננים.
- משרים את האורז כ-30 דקות ושוטפים היטב עד שהמים יוצאים צלולים לחלוטין.
- קוצצים את הבצל והתמרים.
- מכינים את האורז: מביאים לרתיחה בסיר גדול מים והמלח ומבשלים את האורז כ-7 דקות לדרגת חצי בישול. מסננים.
- מכינים את העדשים: מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל ו-1/2 כפית כורכום ומטגנים 7 דקות עד להזהבה. מוסיפים את העדשים, הקינמון, הצימוקים והתמרים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים היטב. מניחים בצד.
- מרכיבים את הסיר: בסיר עם תחתית עבה יוצקים שמן בגובה של 1 ו-1/2 ס”מ עם 1/2 כפית כורכום ומביאים לרתיחה עדינה. כשהשמן חם, מניחים 1/3 מכמות האורז שהכנו ומעל מניחים 1/2 מתערובת העדשים. ושוב 1/3 מכמות האורז ויתרת העדשים. מסיימים עם ה-1/3 האחרון של האורז. לא מהדקים.
- בעזרת ידית כף עץ מחוררים באורז ארובות לשחרור האדים ומכסים במגבת ומעליה המכסה. מבשלים על אש גבוהה 7 דקות, מנמיכים לאש הנמוכה ביותר וממשיכים לבשל 45 דקות. באמצע שופכים פנימה את מי הזעפרן.
- הופכים את הסיר על צלחת הגשה.
אופן הכנה
- מבשלים את העדשים כ-20 דקות עד לריכוך ומסננים.
- משרים את האורז כ-30 דקות ושוטפים היטב עד שהמים יוצאים צלולים לחלוטין.
- קוצצים את הבצל והתמרים.
- מכינים את האורז: מביאים לרתיחה בסיר גדול מים והמלח ומבשלים את האורז כ-7 דקות לדרגת חצי בישול. מסננים.
- מכינים את העדשים: מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל ו-1/2 כפית כורכום ומטגנים 7 דקות עד להזהבה. מוסיפים את העדשים, הקינמון, הצימוקים והתמרים ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים היטב. מניחים בצד.
- מרכיבים את הסיר: בסיר עם תחתית עבה יוצקים שמן בגובה של 1 ו-1/2 ס”מ עם 1/2 כפית כורכום ומביאים לרתיחה עדינה. כשהשמן חם, מניחים 1/3 מכמות האורז שהכנו ומעל מניחים 1/2 מתערובת העדשים. ושוב 1/3 מכמות האורז ויתרת העדשים. מסיימים עם ה-1/3 האחרון של האורז. לא מהדקים.
- בעזרת ידית כף עץ מחוררים באורז ארובות לשחרור האדים ומכסים במגבת ומעליה המכסה. מבשלים על אש גבוהה 7 דקות, מנמיכים לאש הנמוכה ביותר וממשיכים לבשל 45 דקות. באמצע שופכים פנימה את מי הזעפרן.
- הופכים את הסיר על צלחת הגשה.
הערות
- כדי להכין את מי הזעפרן, מערבבים מעט מים רותחים עם חופן זעפרן
הערות
- כדי להכין את מי הזעפרן, מערבבים מעט מים רותחים עם חופן זעפרן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן