-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 289.3 קק״ל 1157.3 קק״לפחמימות 11.8 גרם 47.1 גרםשומן 26.2 גרם 104.6 גרםנתרן 1379.3 מ״ג 5517.2 מ״גחלבון 3.5 גרם 13.9 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.3 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 83.9 מ״ג 335.7 מ״גברזל 2.5 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 351.2 מ״ג 1404.7 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
פחמימות12 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 289.3 קק״ל 1157.3 קק״לפחמימות 11.8 גרם 47.1 גרםשומן 26.2 גרם 104.6 גרםנתרן 1379.3 מ״ג 5517.2 מ״גחלבון 3.5 גרם 13.9 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.3 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 83.9 מ״ג 335.7 מ״גברזל 2.5 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 351.2 מ״ג 1404.7 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 289 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
5 כפות שמן זית
-
1 ק"ג אורז לבן
-
1 1/2 ליטר מים רותחים
-
1 כף מלח דק
תערובת צמחי תבלין
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור כוסברה
-
2 גבעולי שמיר
-
3 שיני שום
-
1 חופן גפרורי שקדים
אופן הכנה
- מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר כבד על אש גבוהה. מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים, מטגנים כדקה.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים את הסיר. מעבירים לאש קטנה ומבשלים 17 דקות בלי לפתוח את המכסה.
- מכינים את הבצל: פורסים את הבצל לרצועות דקות.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומקפיצים עד להזהבה קלה. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- בסיום בישול האורז מכבים את האש, פותחים את המכסה ומערבבים בזהירות.
- קוצצים דק את הפלפל צ’ילי, הפטרוזיליה, הכוסברה והשמיר ומוסיפים לסיר האורז.
- כותשים את השום ומוסיפים לסיר.
- קולים את השקדים על מחבת יבשה ומוסיפים לסיר.
- מגישים את האורז עם הבצל המטוגן מעל.
אופן הכנה
- מכינים את האורז: מחממים את השמן בסיר כבד על אש גבוהה. מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים, מטגנים כדקה.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים את הסיר. מעבירים לאש קטנה ומבשלים 17 דקות בלי לפתוח את המכסה.
- מכינים את הבצל: פורסים את הבצל לרצועות דקות.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומקפיצים עד להזהבה קלה. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- בסיום בישול האורז מכבים את האש, פותחים את המכסה ומערבבים בזהירות.
- קוצצים דק את הפלפל צ’ילי, הפטרוזיליה, הכוסברה והשמיר ומוסיפים לסיר האורז.
- כותשים את השום ומוסיפים לסיר.
- קולים את השקדים על מחבת יבשה ומוסיפים לסיר.
- מגישים את האורז עם הבצל המטוגן מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן