אוזני המן מלוחות במילוי בטטה וגבינה כחולה
רוצים להפתיע את כולם במשלוחי המנות שלכם בפורים? מכינים אוזני המן מלוחות במילוי בטטה וגבינה כחולה. משלבים חרדל גרגירים בבצק שמוסיף טעם ומרקם מתפצפץ
רוצים להפתיע את כולם במשלוחי המנות שלכם בפורים? מכינים אוזני המן מלוחות במילוי בטטה וגבינה כחולה. משלבים חרדל גרגירים בבצק שמוסיף טעם ומרקם מתפצפץ
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 112.7 קק״ל 2816.4 קק״לפחמימות 8.9 גרם 223.0 גרםשומן 6.8 גרם 169.3 גרםנתרן 149.1 מ״ג 3726.9 מ״גחלבון 3.6 גרם 89.2 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 15.3 גרםשומן רווי 3.9 גרם 97.1 גרםכולסטרול 26.6 מ״ג 664.2 מ״גסידן 57.0 מ״ג 1426.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 57.5 מ״ג 1437.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
פחמימות9 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 112.7 קק״ל 2816.4 קק״לפחמימות 8.9 גרם 223.0 גרםשומן 6.8 גרם 169.3 גרםנתרן 149.1 מ״ג 3726.9 מ״גחלבון 3.6 גרם 89.2 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 15.3 גרםשומן רווי 3.9 גרם 97.1 גרםכולסטרול 26.6 מ״ג 664.2 מ״גסידן 57.0 מ״ג 1426.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 57.5 מ״ג 1437.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 113 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
120 גרם חמאה מלוחה
-
1 כפית סירופ מייפל
-
5 כפות מים קרים
-
1 כפית חרדל גרגירים
מילוי ועיטור
-
2 כפות שמן זית
-
3 בטטות בינוניותקלופות
-
1 כפית סירופ מייפל
-
200 גרם גבינה כחולה
-
1 ביצה Lלהברשה
-
לא חובה
אופן הכנה
- חותכים את החמאה לקוביות קטנות מאוד.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק שמתאחד סביב הוו. אם הבצק מעט יבש או לא מתאחד אחרי 3-5 דקות אפשר להוסיף עוד כמה כפות מים.
- מאחדים את הבצק בידיים ומשטחים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שמכינים את המילוי.
- חותכים את הבטטות לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם שמן עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. דקה לפני שהן מוכנות מזלפים מעט מייפל וממליחים. מצננים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק וקורצים עיגולים עם סף של כוס או קורצן בצורת עיגול.
- מניחים באמצע עיגול הבצק מעט קוביות בטטה וצ’אנקים של גבינת בלו ברס. סוגרים לצורת אוזן המן.
- מברישים את הבצק מסביב בביצה ומפזרים שומשום או פרג במידה ורוצים.
- מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במשך 15-20 דקות או עד שאוזני ההמן מוכנות וזהובות.
הפקה מסחרית עבור סיימן סחר
מתכון: רחלי קרוט
צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- חותכים את החמאה לקוביות קטנות מאוד.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק שמתאחד סביב הוו. אם הבצק מעט יבש או לא מתאחד אחרי 3-5 דקות אפשר להוסיף עוד כמה כפות מים.
- מאחדים את הבצק בידיים ומשטחים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שמכינים את המילוי.
- חותכים את הבטטות לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם שמן עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. דקה לפני שהן מוכנות מזלפים מעט מייפל וממליחים. מצננים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק וקורצים עיגולים עם סף של כוס או קורצן בצורת עיגול.
- מניחים באמצע עיגול הבצק מעט קוביות בטטה וצ’אנקים של גבינת בלו ברס. סוגרים לצורת אוזן המן.
- מברישים את הבצק מסביב בביצה ומפזרים שומשום או פרג במידה ורוצים.
- מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במשך 15-20 דקות או עד שאוזני ההמן מוכנות וזהובות.
הפקה מסחרית עבור סיימן סחר
מתכון: רחלי קרוט
צילום: אפיק גבאי
הערות
- במקום בטטה אפשר להשתמש בדלורית
- רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי אגוזים קצוצים
- אוהבים טעם פיקנטי? אפשר להוסיף לבצק 1/2 כפית פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס
- רוצים לשדרג? מוסיפים מעל המילוי עלי תימין או רוזמרין
הערות
- במקום בטטה אפשר להשתמש בדלורית
- רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי אגוזים קצוצים
- אוהבים טעם פיקנטי? אפשר להוסיף לבצק 1/2 כפית פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס
- רוצים לשדרג? מוסיפים מעל המילוי עלי תימין או רוזמרין
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן