
סטייק כרובית עם סלסת עגבניות ואבוקדו
מי ידע שאפשר להכין סטייק בלי להשתמש בבשר? ארוחה בריאה וקלילה שמתאימה לטבעונים - סטייק כרובית צרוב במחבת שמוגש עם רוטב סלסה פיקנטי
מי ידע שאפשר להכין סטייק בלי להשתמש בבשר? ארוחה בריאה וקלילה שמתאימה לטבעונים - סטייק כרובית צרוב במחבת שמוגש עם רוטב סלסה פיקנטי
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 270.3 קק״ל 540.6 קק״לפחמימות 18.5 גרם 37.0 גרםשומן 20.8 גרם 41.6 גרםנתרן 1220.7 מ״ג 2441.5 מ״גחלבון 8.9 גרם 17.9 גרםסיבים תזונתיים 14.5 גרם 29.0 גרםשומן רווי 4.3 גרם 8.7 גרםכולסטרול 2.1 מ״ג 4.1 מ״גסידן 87.7 מ״ג 175.3 מ״גברזל 4.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 1306.7 מ״ג 2613.3 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12 -
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳ -
פחמימות19 גרם -
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 270.3 קק״ל 540.6 קק״לפחמימות 18.5 גרם 37.0 גרםשומן 20.8 גרם 41.6 גרםנתרן 1220.7 מ״ג 2441.5 מ״גחלבון 8.9 גרם 17.9 גרםסיבים תזונתיים 14.5 גרם 29.0 גרםשומן רווי 4.3 גרם 8.7 גרםכולסטרול 2.1 מ״ג 4.1 מ״גסידן 87.7 מ״ג 175.3 מ״גברזל 4.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 1306.7 מ״ג 2613.3 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 7.7 מ״גסגור

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 270 | כמות מנות 2 |
|---|
מצרכים
מצרכים
כרובית
-
1 כרובית בינונית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1 גבעול בצל ירוק
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש

אופן הכנה
- חוצים את העגבנייה. מועכים את האבוקדו בעזרת מזלג.
- קוצצים את הבצל הירוק וחותכים את הצ’ילי לטבעות דקות.
- מכינים את סטייק הכרובית: מניחים את הכרובית בסיר גדול ומוסיפים מים כמעט עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-7 דקות, עד שהכרובית מתחילה להתרכך. מסננים ומצננים מעט.
- מניחים את הכרובית על קרש חיתוך עם הגזע כלפי מעלה, ובעזרת סכין חדה מיישרים את הצדדים כך שנשארים רק עם מרכז הכרובית. את הפרחים המיותרים ניתן לטגן או לאפות בנפרד. את מרכז הכרובית חותכים לשני חלקים בעובי כ-2-2.5 ס”מ.
- מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה. משמנים את הכרוביות בנדיבות בתרסיס השמן בטעם שמן זית. מתבלים במלח ופלפל.
- צורבים את הסטייקים במחבת הלוהטת במשך 3-4 דקות מכל צד, או עד שהם משחימים משני הצדדים.
- מכינים את רוטב הסלסה: מניחים במעבד מזון את העגבניה, הבצל, השום והפלפל החריף וטוחנים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם גס. מוסיפים לתערובת את האבוקדו והמלח ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
- מניחים את הסטייקים על צלחות הגשה, מעל יוצקים כ-2 כפות מהרוטב, מפזרים את הבצל הירוק והצ’ילי ומגישים.
אופן הכנה
- חוצים את העגבנייה. מועכים את האבוקדו בעזרת מזלג.
- קוצצים את הבצל הירוק וחותכים את הצ’ילי לטבעות דקות.
- מכינים את סטייק הכרובית: מניחים את הכרובית בסיר גדול ומוסיפים מים כמעט עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-7 דקות, עד שהכרובית מתחילה להתרכך. מסננים ומצננים מעט.
- מניחים את הכרובית על קרש חיתוך עם הגזע כלפי מעלה, ובעזרת סכין חדה מיישרים את הצדדים כך שנשארים רק עם מרכז הכרובית. את הפרחים המיותרים ניתן לטגן או לאפות בנפרד. את מרכז הכרובית חותכים לשני חלקים בעובי כ-2-2.5 ס”מ.
- מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה. משמנים את הכרוביות בנדיבות בתרסיס השמן בטעם שמן זית. מתבלים במלח ופלפל.
- צורבים את הסטייקים במחבת הלוהטת במשך 3-4 דקות מכל צד, או עד שהם משחימים משני הצדדים.
- מכינים את רוטב הסלסה: מניחים במעבד מזון את העגבניה, הבצל, השום והפלפל החריף וטוחנים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם גס. מוסיפים לתערובת את האבוקדו והמלח ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
- מניחים את הסטייקים על צלחות הגשה, מעל יוצקים כ-2 כפות מהרוטב, מפזרים את הבצל הירוק והצ’ילי ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן

