1

איך לקלף חציל אחרי צליה?

FOODY עונים על שאלות
1 תשובות
0 הצבעות
1
זכות הבחירה. פעם בחירת חציל טוב היתה אמנות. היום החקלאים דואגים לאוהבי החציל וחוסכים מאיתנו את המפגש הלא נעים עם חציל מריר ועמוס גרעינים. ובכל זאת כדאי לשים את היד על חצילים קלי משקל, בעלי מרקם מוצק וגבעול ירוק - הם טריים וטעימים יותר. אם מצאתם חצילים בלאדי בצורת מניפה - קנו מיד! גם זנים חדשים (עם פסים בהירים או חצילים צרים וארוכים) שווים ניסוי.
קלייה. כאן קיימות 3 שיטות:
שיטת הסבתא: מניחים רשת מעל להבת כיריים, מניחים עליה את החציל וקולים מכל הצדדים עד שהקליפה משחירה ומצטמקת. כדאי לרפד את הכיריים ברדיד אלומיניום, כדי שלא יתלכלכו.
השיטה המודרנית והנקייה: קולים בגריל של התנור או בגריל חשמלי אחר. מחממים את הגריל מראש לחום גבוה מאוד.
הכי טעים: מניחים את החציל על רשת מעל גריל פחמים. אם אוהבים את טעם החריכה, מניחים את הרשת ממש קרוב לגחלים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

שאלות קשורות

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות