
סלט טאבולה כרובית עם המון עשבי תיבול
סלט טאבולה בלי פחמימות? ישראל אהרוני מוכיח שאפשר להכין סלט טאבולה כרובית טעים ומשביע, נטול גלוטן, שמקבל את טעמו מהמון עשבי תיבול וקוביות דלעת צלויה
סלט טאבולה בלי פחמימות? ישראל אהרוני מוכיח שאפשר להכין סלט טאבולה כרובית טעים ומשביע, נטול גלוטן, שמקבל את טעמו מהמון עשבי תיבול וקוביות דלעת צלויה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 259.3 קק״ל 1037.2 קק״לפחמימות 30.0 גרם 119.9 גרםשומן 13.5 גרם 53.9 גרםנתרן 793.8 מ״ג 3175.3 מ״גחלבון 5.9 גרם 23.8 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 20.4 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 108.3 מ״ג 433.2 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 744.3 מ״ג 2977.2 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים21 -
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳ -
פחמימות30 גרם -
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 259.3 קק״ל 1037.2 קק״לפחמימות 30.0 גרם 119.9 גרםשומן 13.5 גרם 53.9 גרםנתרן 793.8 מ״ג 3175.3 מ״גחלבון 5.9 גרם 23.8 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 20.4 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 108.3 מ״ג 433.2 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 744.3 מ״ג 2977.2 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 259 | כמות מנות 4 |
|---|
מצרכים
מצרכים
-
6 עלי מרווה
-
300 גרם דלעות
-
1 כף סילאן
-
1 כרובית בינוני
-
1 בצל סגול בינוני
-
3 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
2 מלפפונים בינוניים
-
1 כוס אפונה ירוקה קפואהמופשרת
-
1/2 צרור נענערק העלים
-
1/2 צרור פטרוזיליהרק העלים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
4 כפות מיץ לימון
-
1 כף סילאן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1/2 כוס גרעיני דלעת

אופן הכנה
- מחממים מחבת על אש בינונית, משמנים קלות בתרסיס שמן ומטגנים את המרווה כדקה.
- קולפים וחותכים את הדלעת לקוביות בגודל 1 ס”מ. מוסיפים למחבת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים 5 דקות.
- מוסיפים למחבת סילאן ומטגנים 2 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
- מפרידים את הכרובית לפרחים ומעבדים במעבד מזון לפירורים קטנטנים. מעבירים לקערת ערבוב גדולה.
- קוצצים דק את הבצל, השום, הצ’ילי החריף, הנענע והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
- חותכים את המלפפונים לקוביות קטנטנות ומוסיפים לקערה, יחד עם יתר המצרכים. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, סילאן, מלח ופלפל שחור, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- קולים את גרעיני הדלעת במחבת יבשה עד שהם מזהיבים מעט. מעטרים את הסלט בגרעיני הדלעת ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים מחבת על אש בינונית, משמנים קלות בתרסיס שמן ומטגנים את המרווה כדקה.
- קולפים וחותכים את הדלעת לקוביות בגודל 1 ס”מ. מוסיפים למחבת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים 5 דקות.
- מוסיפים למחבת סילאן ומטגנים 2 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
- מפרידים את הכרובית לפרחים ומעבדים במעבד מזון לפירורים קטנטנים. מעבירים לקערת ערבוב גדולה.
- קוצצים דק את הבצל, השום, הצ’ילי החריף, הנענע והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
- חותכים את המלפפונים לקוביות קטנטנות ומוסיפים לקערה, יחד עם יתר המצרכים. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, סילאן, מלח ופלפל שחור, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- קולים את גרעיני הדלעת במחבת יבשה עד שהם מזהיבים מעט. מעטרים את הסלט בגרעיני הדלעת ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
שככתם את הכרובית ברשימת המצרכים
תודה רבה, תיקנו את המתכון

