אם יש חיפוש אחד בגוגל שעולה על כל היתר בשבועות שלפני חג השבועות, אין לנו ספק בכלל שמדובר בחיפוש “עוגת גבינה שלא נופלת”. משום מה, להמון אופים ביתיים (וגם לכאלה מקצועיים) יש הרבה חרדות בכל הנוגע לעוגות גבינה. כאילו יש איזה כישוף שמונע מעוגות גבינה אפויות לעלות, לתפוח, להישאר לבנות ולהיות אווריריות וטעימות.
אז גייסנו את האישה והאגדה, זו שכל טיפ שלה שווה זהב, שהעוגות שלה הכי מתוקות ועוגות הגבינה שלה תמיד מצליחות, קרין גורן, כדי שתיתן לנו את חמשת הטיפים המנצחים שלה לעוגת הגבינה המושלמת. לגזור ולשמור לנצח נצחים (ולהעלות מלא תמונות לאינסטוש של עוגות גבינה גבוהות וצחורות).
איך הופכים תבנית קפיצית רגילה לתבנית מיוחדת לעוגת גבינה?
בואו נתחיל בכמה עובדות כדי לסבר את האוזן: בדיקה
• מיליון טון של מזון מושלכים לפח בישראל מדי שנה, כאשר 1.2 מיליון טון מתוכן ראויים למאכל וניתנים להצלה.
• אם מתרגמים את הנתונים האלה למספר ארוחות, מדובר ב-68 מיליון ארוחות שאפשר להעניק לנזקקים.
• משק בית פרטי בישראל זורק לפח מזון בשווי 3,200 ₪ בממוצע בשנה.
• אובדן המזון משפיע באופן ישיר על יוקר המחייה, ומייקר את החיים כאן ב-11% לפחות.
בתוך כל העובדות מבשרות הרעה האלה, יש נקודת אור בחשכה שאם ניתן לה להאיר, היא תצבע את החיים שלנו כאן באור גדול - אפשר להציל את המזון הראוי למאכל מהשלכה לפח. ועוד יותר מזה - את המזון הזה ניתן לחלק לנזקקים ולאפשר להם איכות חיים גבוהה יותר עם מזון בריא ומזין יותר.
אז השאלה המתבקשת היא איך? בשקט בשקט פועל לו ארגון שחרט על דגלו לשנות את המצב הקיים ולמנוע זריקת מזון הראוי למאכל - ארגון לקט ישראל. הארגון שהוקם בשנת 2003 מוביל את תחום הצלת עודפי מזון והוא בעצם הארגון היחיד בישראל שמתעסק אך ורק במטרה להציל את המזון למען הזקוקים לו.
הארגון פועל בכמה אפיקים כדי להיטיב עם הנזקקים במדינת ישראל. ראשית, מדי יום אוסף הארגון עודפי מזון טריים ממגוון מקורות ומשנע אותם בתנאי תברואת מזון מחמירים אל כ-175 אלף נתמכים באמצעות 47 אלף מתנדבים שעושים ימים כלילות עבור הנתמכים.
מעבר לאיסוף המזון המבושל, לקט ישראל גם אוסף לקט חקלאי בשיתוף עם חקלאי ארצנו, ובכך תורם הן לחקלאי, הן לנתמך והן להורדת המחירים במשק.
כשבארגון הבינו כי מגוון המזון החקלאי המוצע לנתמכים אינו ורסטילי דיו, הם החליטו לנטוע מטעים וחלקות גידול של לקט ישראל במספר מקומות ברחבי הארץ, ובכך הגדילו את היקף התוצרת החקלאית שנאספת ונשלחת לנתמכים בכל שבוע.
ואם לא די בכך, וזו אולי אחת העובדות הכי מרשימות שנתקלנו בהן עד כה, הארגון שם לו למטרה ללמד את הנתמכים ומשפחותיהם כיצד לצרוך מזון בריא ומזין יותר. לקט ישראל מעבירה 70 סדנאות תזונה בריאה בתקציב מוגבל בשנה בחינם לנתמכים, המסבירות כיצד לאכול בריא יותר גם כשנתמכים בעמותות ובמוצרי מזון עודפים. ההסברה המעולה הזו מביאה לירידה בתחלואה ולכך שהנתמכים אינם מהווים נטל גדול על החברה ועל המדינה.
אז איך אתם יכולים לעזור? טוב ששאלתם! אפשר להתנדב במרכז הלוגיסטי ברעננה, שם ממיינים ואורזים מדי יום בשתי משמרות את התוצרת החקלאית ומעבירים אותה לנזקקים. אפשר להתנדב בימי הקטיף הפתוחים שמתקיימים בדרך כלל במועדים וחגים וגם בימי שישי ולקטוף ירקות ופירות עבור הנתמכים. אם אתם עובדים במקום שיש לו מטבח מוסדי או מכירים כזה שיש לו עודפי מזון, צרו קשר עם הארגון והם ישמחו לבדוק את האפשרות שעודפי המזון ייתרמו לנתמכים ואם אתם רוצים לעזור אבל אין לכם הרבה זמן, אפשר תמיד לתת תרומה כספית לארגון.
ב-10 ביוני הארגון יקיים אירוע קטיף להעלאת המודעות לרגל חג השבועות שבו ישתתפו מובילי דעה, בלוגרים ושפים שיירתמו ויקטפו ירקות ופירות בחלקות הגידול של לקט ישראל. אתם מוזמנים לעקוב אחר האינסטגרם של הארגון על מנת להתעדכן באופן שוטף בימי קטיף פתוחים נוספים בעתיד. תוכלו גם להיכנס לאתר הארגון כדי ללמוד עוד על התרומה וההשפעה שלו ועל אפשרויות התנדבות.
הטיפים של קרין גורן לעוגת גבינה שלא נופלת
רוצים לדעת איך מכינים עוגת גבינה מושלמת, גבוהה ואוורירית שלא נופלת אחרי האפייה? כל הטיפים של קרין גורן, האישה והאגדה, לחג שבועות לבן וחגיגי
מי לא אוהב אוכל רחוב? כבר מאות שנים שרוכלים ובסטיונרים זיהו את הפוטנציאל האדיר שטמון בהיותו של האדם, ובכן, גרגרן מטבעו (ונואש לנשנוש על הדרך) כך התפתח מגוון עצום של מנות רחוב ברחבי העולם, שהפכו מזמן לאחד מסימני ההיכר הייחודיים של כל מקום על פני הגלובוס - מהדים סאם הסיני, דרך הצ’יפס ההולנדי, הקרפ הצרפתי, ועד לשווארמה הים-תיכונית. אבל בואו נגיע רגע להוד השרון, מבטיח לכם שכדאי.
כאן בהוד השרון, ליד כיכר מגדיאל, נמצא ברבאטוב, בר אוכל קטן וקצת נחבא אל הכלים שעושה כבוד לאוכל רחוב באשר הוא (מקור השם לסקרנים - הלחם מילים על בר שבא בטוב). ברבאטוב נפתח לפני כשנה וחצי על ידי השף אהד אמזלג, שלאחר 17 שנים במסעדות גדולות (כמו “טופולופומפו” האסיאתית) וניצוח על אירועים יוקרתיים (מסיבת הרווקות של בר רפאלי נחשב?) החליט שדברים טובים באים באריזות קטנות ופתח את ברבאטוב.
התפריט המחודש נסוב סביב מטבח רחוב מהארץ ומהעולם, ומחולק לסקשנים המתבקשים של דברים טעימים שבאים בתוך לחם, מנות בצלחת, וקטגוריה חדשה שמקבלת כאן כבוד גדול היא מלך ה”לאכול בידיים” - ההמבורגר. יש גם מספר מנות צמחוניות, אבל רוב המנות בברבאטוב שמות את הבשר במרכז המנה, ולאחרונה החלו למכור כאן גם עוף מעושן הביתה, ומבחר של בשרים נוספים להכנה ביתית כולל קציצות ההמבורגר.
פתחתי את הארוחה כאן עם אחת המנות הכי פופולריות בתפריט: עראייס (45 שקלים), בשר טלה צלוי בפיתה לצד ממרח לימונים כבושים וטחינה. בשר הטלה בעראייס הוא שומני ועסיסי מאוד, ומקבל חיבוק הדוק מפיתה פריכה פריכה שנצרבה משני צידיה. ממרח הלימונים הכבושים עוזר להרטיב את הביס, וטחינת הר ברכה ששמה הולך לפניה היא טבילה מצוינת לקראת הביס המיוחל.
המנה הבאה שטעמתי היא טחינה סבתא רומא (42 שקלים), טחינה עם קריצה לרומא שמוגשת עם פטריות צלויות, שמן כמהין וביצת עין, מוקפת בחצאי פיתה שמנמנים וחרוכים שמחכים בסבלנות. הטחינה עצמה קטיפתית ומשתלבת מצוין עם הטעם האדמתי של הפטריות. ביצת העין צלויה משני צידיה אבל עוד רכה מבפנים, בדיוק כמו שמשאלת הלב שלי קיוותה כשהמנה הונחה על השולחן, והחלמון שנשפך אל הטחינה יוצר ניגוב מושלם. סה”כ מנה מחומרי גלם בסיסיים, אבל איכותיים ומוכנים בקפידה. לא באמת צריך יותר מזה.
בינתיים התחממתי כמו שצריך, והחלטתי ללכת על המלצה חמה של השף. המפלצת שהונחה על השולחן היא כזו שהייתי שמח לפחד שהיא נמצאת לי מתחת למיטה בתור ילד. מדובר בהמבורגר קלאסיאנגוס (45 שקלים ללא תוספות) עם לימונים כבושים, חסה, עגבניה, בצל סגול ומלפפון חמוץ, עם מבחר תוספות: קציצה עסיסית נוספת, ביצת עין ובייקון טלה שנצרב על הפלנצ’ה (94 שקלים עם כל התוספות המוגזמות). כל זה נכנס בלחמניה שמנמנה, ומה כבר אפשר להגיד? אחרי דבר כזה לא תהיו רעבים. אף פעם. טוב, אולי הגזמתי, אבל בהחלט לכמה שעות טובות.
אחרי ההמבורגר כבר סגרתי את הבסטה, אבל אם חשקה נפשכם בקינוח תוכלו למצוא אותו בצורה של מלבי או קרם ברולה. קלאסי ובגובה העיניים, כמו הרבה מהמנות כאן. הכלים שעליהם מוגשות המנות אגב, הם מרהיבים ביופיים ויגרמו לכם לרצות לקחת אותם איתכם הביתה ובקבוקי האלכוהול המשקיפים מעליהם לא נמצאים שם לחינם, כי בין השעות 16:00 ל-19:00 יש כאן האפי האוור משמח עם 1+1 על הבירות ו-15% הנחה על התפריט. למרות שכל שעה שתבחרו להגיע לכאן כדי למלא את הבטן ולספוג מהאווירה האורבנית, היא שעה שמחה בהחלט.
ברבאטוב
כתובת: הידידות 9, כיכר מגדיאל, הוד השרון.
טלפון: 058-652-2222
שעות פתיחה: ראשון-חמישי: 11:00-22:15. שישי: 11:00-15:00. שבת - סגור.
התחברות
התחברו ותתחילו להנות ממגוון עצום של תכנים קולינריים ומתכונים עם אלפי שעות וידאו, להרכיב לעצמכם ספר מתכונים אישי עם המתכונים שהכי אהבתם, לשתף בתמונות, להגיב ולשאול שאלות.