תבשיל אורז עם בשר בדבש של יונית צוקרמן
יום חורפי ומתחשק לכם תבשיל מזין ומנחם? יונית מחממת לכם את הבטן עם תבשיל אורז עם בשר שכל המשפחה תאהב. הדבש מעניק לתבשיל טעם מתקתק ועמוק
יום חורפי ומתחשק לכם תבשיל מזין ומנחם? יונית מחממת לכם את הבטן עם תבשיל אורז עם בשר שכל המשפחה תאהב. הדבש מעניק לתבשיל טעם מתקתק ועמוק
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 508.3 קק״ל 4066.2 קק״לפחמימות 43.9 גרם 351.6 גרםשומן 8.6 גרם 68.4 גרםנתרן 1610.4 מ״ג 12883.6 מ״גחלבון 41.9 גרם 334.9 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 28.6 גרםשומן רווי 0.1 גרם 1.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 60.8 מ״ג 486.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 458.4 מ״ג 3667.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.1 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
פחמימות44 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 508.3 קק״ל 4066.2 קק״לפחמימות 43.9 גרם 351.6 גרםשומן 8.6 גרם 68.4 גרםנתרן 1610.4 מ״ג 12883.6 מ״גחלבון 41.9 גרם 334.9 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 28.6 גרםשומן רווי 0.1 גרם 1.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 60.8 מ״ג 486.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 458.4 מ״ג 3667.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 508 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בישול הבשר
-
1 ק"ג בשר צלי מס’ 5
-
1 בצל בינוני
-
1 גזר בינוני
-
4 גבעולי סלרי
-
1 כפית פלפל אנגלי
-
3 עלי דפנה קטנים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית כורכום
אורז וירקות
-
3 כוסות אורז יסמין
-
1 בצל בינוני
-
3 גזרים בינוניים
-
2 קישואים בינוניים
-
1 תפוח אדמה בינוני
-
3/4 כפית כורכום
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כף תבלין לקציצות
-
1 כף שטוחה בהרט
-
1 כף מלח דק
-
1/2 כוס דבש
אופן הכנה
- חותכים את הבשר לקוביות גדולות.
- מקלפים את הבצל והגזר ומשאירים שלמים.
- בסיר רגיל או בסיר לחץ שמים את קוביות הבשר, הבצל, הגזר, הסלרי והתבלינים. מכסים במים, סוגרים במכסה (או מעלים את הלחץ בסיר לחץ) ומבשלים שעה וחצי (או 40-50 דקות בסיר לחץ).
- בזמן שהבשר מתבשל, משרים את האורז בשפע מים.
- מקלפים את הבצל, הגזרים ותפוחי האדמה.
- בעזרת מעבד מזון או סכין חדה, חותכים את הגזר, תפוח האדמה והקישוא לגפרורים דקים. קוצצים דק את הבצל.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בסיר גדול שמתאים לתנור מחממים שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את גפרורי הירקות ומטגנים כ-2 דקות.
- מסננים את האורז ומוסיפים לסיר, מערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את הבשר המבושל ו-7 כוסות מנוזלי הבישול של הבשר. מערבבים ומוסיפים את הדבש.
- מכסים את הסיר במכסה, מכניסים לתנור החם ואופים שעה. מגישים חם.
אופן הכנה
- חותכים את הבשר לקוביות גדולות.
- מקלפים את הבצל והגזר ומשאירים שלמים.
- בסיר רגיל או בסיר לחץ שמים את קוביות הבשר, הבצל, הגזר, הסלרי והתבלינים. מכסים במים, סוגרים במכסה (או מעלים את הלחץ בסיר לחץ) ומבשלים שעה וחצי (או 40-50 דקות בסיר לחץ).
- בזמן שהבשר מתבשל, משרים את האורז בשפע מים.
- מקלפים את הבצל, הגזרים ותפוחי האדמה.
- בעזרת מעבד מזון או סכין חדה, חותכים את הגזר, תפוח האדמה והקישוא לגפרורים דקים. קוצצים דק את הבצל.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בסיר גדול שמתאים לתנור מחממים שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את גפרורי הירקות ומטגנים כ-2 דקות.
- מסננים את האורז ומוסיפים לסיר, מערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את הבשר המבושל ו-7 כוסות מנוזלי הבישול של הבשר. מערבבים ומוסיפים את הדבש.
- מכסים את הסיר במכסה, מכניסים לתנור החם ואופים שעה. מגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן