שקשוקה פיקנטית עם אריסה ולימון כבוש
שגב משה מכין שקשוקה כמו שצריך: שקשוקה פיקנטית עם אריסה ולימון כבוש. מנה מנצחת שאוכלים הישר מהמחבת לצד לחם טרי וחומוס או טחינה
שגב משה מכין שקשוקה כמו שצריך: שקשוקה פיקנטית עם אריסה ולימון כבוש. מנה מנצחת שאוכלים הישר מהמחבת לצד לחם טרי וחומוס או טחינה
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 491.1 קק״ל 1964.4 קק״לפחמימות 29.8 גרם 119.1 גרםשומן 33.7 גרם 134.9 גרםנתרן 1352.4 מ״ג 5409.5 מ״גחלבון 22.3 גרם 89.2 גרםסיבים תזונתיים 7.1 גרם 28.2 גרםשומן רווי 6.3 גרם 25.4 גרםכולסטרול 507.6 מ״ג 2030.4 מ״גסידן 209.3 מ״ג 837.0 מ״גברזל 8.0 מ״ג 31.9 מ״גאשלגן 2179.2 מ״ג 8716.9 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 11.0 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות30 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 491.1 קק״ל 1964.4 קק״לפחמימות 29.8 גרם 119.1 גרםשומן 33.7 גרם 134.9 גרםנתרן 1352.4 מ״ג 5409.5 מ״גחלבון 22.3 גרם 89.2 גרםסיבים תזונתיים 7.1 גרם 28.2 גרםשומן רווי 6.3 גרם 25.4 גרםכולסטרול 507.6 מ״ג 2030.4 מ״גסידן 209.3 מ״ג 837.0 מ״גברזל 8.0 מ״ג 31.9 מ״גאשלגן 2179.2 מ״ג 8716.9 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 11.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 491 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
שקשוקה
-
6 כפות שמן זית
-
5 שיני שום
-
10 זיתים ירוקים בינוניים
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
2 כפות אריסה
-
1 לימון כבוש בינוני
-
6 כפות רסק עגבניות
-
1 כוס עגבניות מרוסקות
-
2 עגבניות בינוניות
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1 כוס מים
-
3 גבעולי כוסברה
-
3 גבעולי שמיר
-
6 גבעולי פטרוזיליה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
8 ביצים L
הגשה
-
1 חופן פטרוזיליה
אופן הכנה
- פורסים או כותשים את השום. חותכים את הבצל הירוק (כולל החלק הלבן). מגררים את העגבניות על הפומפייה.
- מחממים את השמן במחבת עמוקה על אש גבוהה, מוסיפים את השום, זיתים, בצל ירוק, אריסה ולימון כבוש. מערבבים ומאדים עד שמתחיל להיווצר גוון כהה בתחתית המחבת.
- מוסיפים את העגבניות, רסק עגבניות ופפריקה ומערבבים בזהירות. מביאים לרתיחה, אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים את המים בהדרגה תוך ערבוב.
- מוסיפים את הגבעולים של עשבי התיבול, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-20 דקות. מתבלים ומערבבים.
- מוציאים את כל הגבעולים ושוברים לתוך הרוטב את הביצים. מכסים ומבשלים עד שהביצים מוכנות.
- מפזרים את העלים הירוקים ומגישים עם לחם טרי וחומוס או טחינה.
אופן הכנה
- פורסים או כותשים את השום. חותכים את הבצל הירוק (כולל החלק הלבן). מגררים את העגבניות על הפומפייה.
- מחממים את השמן במחבת עמוקה על אש גבוהה, מוסיפים את השום, זיתים, בצל ירוק, אריסה ולימון כבוש. מערבבים ומאדים עד שמתחיל להיווצר גוון כהה בתחתית המחבת.
- מוסיפים את העגבניות, רסק עגבניות ופפריקה ומערבבים בזהירות. מביאים לרתיחה, אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים את המים בהדרגה תוך ערבוב.
- מוסיפים את הגבעולים של עשבי התיבול, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-20 דקות. מתבלים ומערבבים.
- מוציאים את כל הגבעולים ושוברים לתוך הרוטב את הביצים. מכסים ומבשלים עד שהביצים מוכנות.
- מפזרים את העלים הירוקים ומגישים עם לחם טרי וחומוס או טחינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן