שפטה ברנג’י – קיפודי עוף ואורז של אהרוני
כמעט בכל שולחן חג יש מנת קציצות, ובדרך כלל גם תוספת של אורז. למה שלא תנסו לשלב בין השניים? אהרוני מלמד איך מכינים קיפודי עוף ואורז שיככבו על השולחן שלכם
כמעט בכל שולחן חג יש מנת קציצות, ובדרך כלל גם תוספת של אורז. למה שלא תנסו לשלב בין השניים? אהרוני מלמד איך מכינים קיפודי עוף ואורז שיככבו על השולחן שלכם
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 632.5 קק״ל 2529.9 קק״לפחמימות 65.2 גרם 261.0 גרםשומן 18.6 גרם 74.3 גרםנתרן 2486.1 מ״ג 9944.2 מ״גחלבון 39.1 גרם 156.4 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 19.8 גרםשומן רווי 4.4 גרם 17.5 גרםכולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״גסידן 145.3 מ״ג 581.2 מ״גברזל 5.6 מ״ג 22.2 מ״גאשלגן 1267.8 מ״ג 5071.1 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 8.2 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות65 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 632.5 קק״ל 2529.9 קק״לפחמימות 65.2 גרם 261.0 גרםשומן 18.6 גרם 74.3 גרםנתרן 2486.1 מ״ג 9944.2 מ״גחלבון 39.1 גרם 156.4 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 19.8 גרםשומן רווי 4.4 גרם 17.5 גרםכולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״גסידן 145.3 מ״ג 581.2 מ״גברזל 5.6 מ״ג 22.2 מ״גאשלגן 1267.8 מ״ג 5071.1 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 8.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 633 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם פרגיות טחונות
-
500 גרם אורז בסמטי
-
1 צרור שמיר
-
1 צרור כוסברה
-
10 עלי נענע
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
2 שיני שום
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית גרידת לימון
אופן הכנה
- משרים את האורז הבסמטי במים קרים כחצי שעה. מסננים ושומרים בצד.
- טוחנים במעבד מזון כוסברה, שמיר, נענע, בצל, שום ופלפל ירוק.
- מעבירים לקערה עם הפרגיות הטחונות, מוסיפים אורז, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים על מגש עם נייר אפייה.
- מכינים את הרוטב: פורסים לפרוסות את השום, חותכים לפלחים את הבצל וקוצצים את גבעולי הסלרי ואת שורש הסלרי.
- יוצקים שמן זית לסיר ומחממים. מטגנים שום, בצל וסלרי עד שהם מתרככים.
- מוסיפים מרק עוף, מיץ לימון, לימונים פרסיים, סילאן, כורכום, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
- מכניסים את הכדורים בעדינות לרוטב, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 30-45 דקות.
אופן הכנה
- משרים את האורז הבסמטי במים קרים כחצי שעה. מסננים ושומרים בצד.
- טוחנים במעבד מזון כוסברה, שמיר, נענע, בצל, שום ופלפל ירוק.
- מעבירים לקערה עם הפרגיות הטחונות, מוסיפים אורז, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים על מגש עם נייר אפייה.
- מכינים את הרוטב: פורסים לפרוסות את השום, חותכים לפלחים את הבצל וקוצצים את גבעולי הסלרי ואת שורש הסלרי.
- יוצקים שמן זית לסיר ומחממים. מטגנים שום, בצל וסלרי עד שהם מתרככים.
- מוסיפים מרק עוף, מיץ לימון, לימונים פרסיים, סילאן, כורכום, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
- מכניסים את הכדורים בעדינות לרוטב, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 30-45 דקות.
הערות
- אם אין ציר עוף, אפשר להשתמש במים או בציר ירקות
הערות
- אם אין ציר עוף, אפשר להשתמש במים או בציר ירקות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות