שפטה ברנג’י – קיפודי עוף ואורז של אהרוני

כמעט בכל שולחן חג יש מנת קציצות, ובדרך כלל גם תוספת של אורז. למה שלא תנסו לשלב בין השניים? אהרוני מלמד איך מכינים קיפודי עוף ואורז שיככבו על השולחן שלכם
כמעט בכל שולחן חג יש מנת קציצות, ובדרך כלל גם תוספת של אורז. למה שלא תנסו לשלב בין השניים? אהרוני מלמד איך מכינים קיפודי עוף ואורז שיככבו על השולחן שלכם
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    65 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 632.5 קק״ל 2529.9 קק״ל
    פחמימות 65.2 גרם 261.0 גרם
    שומן 18.6 גרם 74.3 גרם
    נתרן 2486.1 מ״ג 9944.2 מ״ג
    חלבון 39.1 גרם 156.4 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 19.8 גרם
    שומן רווי 4.4 גרם 17.5 גרם
    כולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״ג
    סידן 145.3 מ״ג 581.2 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 22.2 מ״ג
    אשלגן 1267.8 מ״ג 5071.1 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 8.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    65 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 632.5 קק״ל 2529.9 קק״ל
    פחמימות 65.2 גרם 261.0 גרם
    שומן 18.6 גרם 74.3 גרם
    נתרן 2486.1 מ״ג 9944.2 מ״ג
    חלבון 39.1 גרם 156.4 גרם
    סיבים תזונתיים 4.9 גרם 19.8 גרם
    שומן רווי 4.4 גרם 17.5 גרם
    כולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״ג
    סידן 145.3 מ״ג 581.2 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 22.2 מ״ג
    אשלגן 1267.8 מ״ג 5071.1 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 8.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחות
ישראל אהרוני
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. משרים את האורז הבסמטי במים קרים כחצי שעה. מסננים ושומרים בצד.
  2. טוחנים במעבד מזון כוסברה, שמיר, נענע, בצל, שום ופלפל ירוק.
  3. מעבירים לקערה עם הפרגיות הטחונות, מוסיפים אורז, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
  4. יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים על מגש עם נייר אפייה.
  5. מכינים את הרוטב: פורסים לפרוסות את השום, חותכים לפלחים את הבצל וקוצצים את גבעולי הסלרי ואת שורש הסלרי.
  6. יוצקים שמן זית לסיר ומחממים. מטגנים שום, בצל וסלרי עד שהם מתרככים.
  7. מוסיפים מרק עוף, מיץ לימון, לימונים פרסיים, סילאן, כורכום, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
  8. מכניסים את הכדורים בעדינות לרוטב, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 30­-45 דקות.

הערות

  • אם אין ציר עוף, אפשר להשתמש במים או בציר ירקות

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שפטה ברנג’י – קיפודי עוף ואורז של אהרוני

הכנתם את המתכון?

כן
    Adi Tadmor

    טעיםםםםםםם

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות