סושי שניצל – אצות במילוי אורז ורצועות עוף פריכות
אושר ואודי נוסעים ליפן ומכינים סושי שניצל - רול אורז עטוף באצה שבמרכזו שניצל וירקות. גרסה ישראלית למנה הכי טעימה מארץ השמש העולה
אושר ואודי נוסעים ליפן ומכינים סושי שניצל - רול אורז עטוף באצה שבמרכזו שניצל וירקות. גרסה ישראלית למנה הכי טעימה מארץ השמש העולה
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 426.7 קק״ל 1706.9 קק״לפחמימות 40.2 גרם 160.9 גרםשומן 19.5 גרם 77.9 גרםנתרן 1371.8 מ״ג 5487.1 מ״גחלבון 14.6 גרם 58.5 גרםסיבים תזונתיים 12.4 גרם 49.4 גרםשומן רווי 3.3 גרם 13.2 גרםכולסטרול 190.4 מ״ג 761.4 מ״גסידן 81.8 מ״ג 327.2 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 1089.4 מ״ג 4357.6 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 8.3 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות40 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 426.7 קק״ל 1706.9 קק״לפחמימות 40.2 גרם 160.9 גרםשומן 19.5 גרם 77.9 גרםנתרן 1371.8 מ״ג 5487.1 מ״גחלבון 14.6 גרם 58.5 גרםסיבים תזונתיים 12.4 גרם 49.4 גרםשומן רווי 3.3 גרם 13.2 גרםכולסטרול 190.4 מ״ג 761.4 מ״גסידן 81.8 מ״ג 327.2 מ״גברזל 2.8 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 1089.4 מ״ג 4357.6 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 8.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 427 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
שניצל
-
5 חזה עוף משוטח לשניצל בינוניים
-
3 ביצים L
-
1 כף מים
-
1/2 כוס קמח לבן
-
1 כוס פירורי לחם
תוספות
טיגון
-
2 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- מכניסים את כל רכיבי הסושי-סו לסיר קטן, מביאים לרתיחה, מערבבים ומצננים.
- מכניסים את האורז לקערה עמוקה, ממלאים במים קרים ומערבבים בעדינות עם הידיים. מסננים וחוזרים על הפעולות 2-3 או עד שהמים נותרים שקופים לאחר ערבוב קל של האורז.
- מסננים ומעבירים לסיר בינוני, מכסים במי ברז קרירים, מביאים לרתיחה, מכסים במגבת מטבח ומכסה, ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר 11 דקות.
- מעבירים את תכולת הסיר לקרש חיתוך או קערת עץ, מוסיפים את הסושי-סו ומערבבים עם 2 כפות עץ. מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר כשעתיים.
- מכינים את השניצלים: מניחים את הקמח בצלחת רחבה, טורפים את הביצים והמים בקערה, ושמים את פירורי הלחם בקערה רחבה.
- מחממים את השמן בסיר ל-180 מעלות.
- מצפים כל נתח חזה עוף בקמח, נפטרים מהעודפים, טובלים בביצים ומצפים בפירורי הלחם. מטגנים בשמן עמוק עד שהעוף משחים ופריך ומעבירים לנייר סופג. חותכים את השניצלים לרצועות ארוכות.
- מכינים את הירקות למילוי: חותכים את הפלפלים, האבוקדו והמלפפונים לרצועות ארוכות ודקות, ואת הגזר למקלות.
- מגלגלים את הסושי: פורסים אצה על מחצלת סושי ועליה שכבה דקה של אורז. שמים במרכז את רצועות השניצל והירקות ומגלגלים לרול הדוק. פורסים ומגישים עם ג’ינג’ר כבוש, וואסבי ורוטב סויה.
אופן הכנה
- מכניסים את כל רכיבי הסושי-סו לסיר קטן, מביאים לרתיחה, מערבבים ומצננים.
- מכניסים את האורז לקערה עמוקה, ממלאים במים קרים ומערבבים בעדינות עם הידיים. מסננים וחוזרים על הפעולות 2-3 או עד שהמים נותרים שקופים לאחר ערבוב קל של האורז.
- מסננים ומעבירים לסיר בינוני, מכסים במי ברז קרירים, מביאים לרתיחה, מכסים במגבת מטבח ומכסה, ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר 11 דקות.
- מעבירים את תכולת הסיר לקרש חיתוך או קערת עץ, מוסיפים את הסושי-סו ומערבבים עם 2 כפות עץ. מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר כשעתיים.
- מכינים את השניצלים: מניחים את הקמח בצלחת רחבה, טורפים את הביצים והמים בקערה, ושמים את פירורי הלחם בקערה רחבה.
- מחממים את השמן בסיר ל-180 מעלות.
- מצפים כל נתח חזה עוף בקמח, נפטרים מהעודפים, טובלים בביצים ומצפים בפירורי הלחם. מטגנים בשמן עמוק עד שהעוף משחים ופריך ומעבירים לנייר סופג. חותכים את השניצלים לרצועות ארוכות.
- מכינים את הירקות למילוי: חותכים את הפלפלים, האבוקדו והמלפפונים לרצועות ארוכות ודקות, ואת הגזר למקלות.
- מגלגלים את הסושי: פורסים אצה על מחצלת סושי ועליה שכבה דקה של אורז. שמים במרכז את רצועות השניצל והירקות ומגלגלים לרול הדוק. פורסים ומגישים עם ג’ינג’ר כבוש, וואסבי ורוטב סויה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן