שיפודי פרגית ברכז רימונים עם סלט שעועית לבנה
ישראל אהרוני מתכונן לעונת המנגלים ומכין שיפודי פרגית ברכז רימונים שמקרמל את העוף ומעניק לו טעמים קצת מתוקים, קצת חמוצים. מגישים עם סלט שעועית לבנה טרי ורענן
ישראל אהרוני מתכונן לעונת המנגלים ומכין שיפודי פרגית ברכז רימונים שמקרמל את העוף ומעניק לו טעמים קצת מתוקים, קצת חמוצים. מגישים עם סלט שעועית לבנה טרי ורענן
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 222.5 קק״ל 4449.0 קק״לפחמימות 15.2 גרם 304.5 גרםשומן 6.9 גרם 137.6 גרםנתרן 285.4 מ״ג 5708.3 מ״גחלבון 15.0 גרם 299.7 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 86.6 גרםשומן רווי 0.7 גרם 13.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 69.3 מ״ג 1385.3 מ״גברזל 2.8 מ״ג 56.9 מ״גאשלגן 536.8 מ״ג 10736.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 19.7 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
פחמימות15 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 222.5 קק״ל 4449.0 קק״לפחמימות 15.2 גרם 304.5 גרםשומן 6.9 גרם 137.6 גרםנתרן 285.4 מ״ג 5708.3 מ״גחלבון 15.0 גרם 299.7 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 86.6 גרםשומן רווי 0.7 גרם 13.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 69.3 מ״ג 1385.3 מ״גברזל 2.8 מ״ג 56.9 מ״גאשלגן 536.8 מ״ג 10736.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 19.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 223 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
750 גרם סטייק פרגית
משרה
-
3 כפות שמן זית
-
3 כפות רכז רימונים
-
2 כפות מים
-
2 כפות סוכר חום בהיר – דמררה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף זרעי כמון
-
3 גבעולי תימין טרי
סלט שעועית לבנה
-
1 שקית שעועית לבנה קפואה
-
1 בצל סגול בינוני
-
3 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1 חבילה עגבניות שרי צבעוניות
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
1 צרור כוסברה
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
אופן הכנה
- חותכים את סטייק הפרגית לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מערבבים את מצרכי המשרה בקערה ומשרים את הפרגיות בתערובת למשך שעה במקרר.
- מכינים סלט שעועית: מבשלים את השעועית במי מלח רותחים כרבע שעה. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
- קולפים את הבצל ואת השום וקוצצים דק. קוצצים דק גם את הפלפל החריף.
- חותכים את העגבניות לרבעים וקוצצים גס את הבצל הירוק ואת הכוסברה.
- מערבבים את השעועית עם כל שאר המרכיבים של הסלט למעט הכוסברה, מניחים לתערובת לעמוד שעה.
- משמנים את המחבת פסים בתרסיס שמן זית וצולים את שיפודי הפרגיות. לחלופין, אפשר לצלות את השיפודים במנגל.
- מערבבים את הכוסברה הקצוצה עם סלט השעועית.
- מגישים את השיפודים על גבי סלט השעועית, מפזרים מלמעלה גרגירי רימון, כוסברה ובצל ירוק ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את סטייק הפרגית לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מערבבים את מצרכי המשרה בקערה ומשרים את הפרגיות בתערובת למשך שעה במקרר.
- מכינים סלט שעועית: מבשלים את השעועית במי מלח רותחים כרבע שעה. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
- קולפים את הבצל ואת השום וקוצצים דק. קוצצים דק גם את הפלפל החריף.
- חותכים את העגבניות לרבעים וקוצצים גס את הבצל הירוק ואת הכוסברה.
- מערבבים את השעועית עם כל שאר המרכיבים של הסלט למעט הכוסברה, מניחים לתערובת לעמוד שעה.
- משמנים את המחבת פסים בתרסיס שמן זית וצולים את שיפודי הפרגיות. לחלופין, אפשר לצלות את השיפודים במנגל.
- מערבבים את הכוסברה הקצוצה עם סלט השעועית.
- מגישים את השיפודים על גבי סלט השעועית, מפזרים מלמעלה גרגירי רימון, כוסברה ובצל ירוק ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן