שיפודי פרגית ברוטב לימון עם סלט אבוקדו וחסה
אוהבים מאכלים חמצמצים? המנה המשגעת של השף משה שגב בדיוק בשבילכם! שיפודי פרגית ברוטב לימוני מוקצף עם סלט אבוקדו וחסה רענן
אוהבים מאכלים חמצמצים? המנה המשגעת של השף משה שגב בדיוק בשבילכם! שיפודי פרגית ברוטב לימוני מוקצף עם סלט אבוקדו וחסה רענן
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1065.8 קק״ל 4263.3 קק״לפחמימות 11.6 גרם 46.4 גרםשומן 99.2 גרם 396.9 גרםנתרן 1561.9 מ״ג 6247.8 מ״גחלבון 32.9 גרם 131.8 גרםסיבים תזונתיים 16.5 גרם 66.1 גרםשומן רווי 13.1 גרם 52.4 גרםכולסטרול 126.9 מ״ג 507.6 מ״גסידן 91.2 מ״ג 364.7 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 1261.6 מ״ג 5046.5 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
פחמימות12 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1065.8 קק״ל 4263.3 קק״לפחמימות 11.6 גרם 46.4 גרםשומן 99.2 גרם 396.9 גרםנתרן 1561.9 מ״ג 6247.8 מ״גחלבון 32.9 גרם 131.8 גרםסיבים תזונתיים 16.5 גרם 66.1 גרםשומן רווי 13.1 גרם 52.4 גרםכולסטרול 126.9 מ״ג 507.6 מ״גסידן 91.2 מ״ג 364.7 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 1261.6 מ״ג 5046.5 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 9.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1066 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב לימון מוקצף
שיפודי פרגית
-
400 גרם סטייק פרגית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
סלט
-
4 אבוקדו בינוניים
-
4 גבעולי בצל ירוק
-
10 עגבניות שרי צבעוניות קטנות
-
5 עלי חסה רומית
-
1 בצל סגול בינוני
-
1 לימון בינוני
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מגררים את קליפת הלימון בפומפיה וסוחטים את המיץ. קולים את הפלפל על אש גלויה, מכניסים לשקית אטומה ולאחר 10 דקות מסירים את הקליפה. חותכים את הפרגיות לחתיכות גדולות ונועצים בשיפודים. חותכים את האבוקדו לרצועות, את הבצל הירוק לאלכסונים, את העגבניות לחצאים, ואת הבצל לטבעות.
- מכינים את רוטב הלימון המוקצף: טוחנים במעבד מזון את כל רכיבי הרוטב, למעט שמן הזית, לתערובת אחידה. מזלפים את שמן הזית בהדרגה, תוך כדי פעולת המעבד, וממשיכים לטחון עד שמתקבל רוטב חלק. אם הוא סמיך מדי, אפשר לדלל ע”י הוספת 1 כף מים קרים.
- מכינים את הפרגיות: מורחים היטב את הפרגיות על השיפוד ברוטב הלימון (שומרים את השארית בצד) ומשאירים ל-20 דקות. מחממים את המחבת וצורבים את הפרגיות היטב משני הצדדים עד להשחמה.
- מכינים את הסלט: שמים בקערה את כל רכיבי הסלט ומערבבים בעדינות.
- שמים בצלחת את הרוטב לימון, מעליו את השיפודים והסלט ומגישים.
אופן הכנה
- מגררים את קליפת הלימון בפומפיה וסוחטים את המיץ. קולים את הפלפל על אש גלויה, מכניסים לשקית אטומה ולאחר 10 דקות מסירים את הקליפה. חותכים את הפרגיות לחתיכות גדולות ונועצים בשיפודים. חותכים את האבוקדו לרצועות, את הבצל הירוק לאלכסונים, את העגבניות לחצאים, ואת הבצל לטבעות.
- מכינים את רוטב הלימון המוקצף: טוחנים במעבד מזון את כל רכיבי הרוטב, למעט שמן הזית, לתערובת אחידה. מזלפים את שמן הזית בהדרגה, תוך כדי פעולת המעבד, וממשיכים לטחון עד שמתקבל רוטב חלק. אם הוא סמיך מדי, אפשר לדלל ע”י הוספת 1 כף מים קרים.
- מכינים את הפרגיות: מורחים היטב את הפרגיות על השיפוד ברוטב הלימון (שומרים את השארית בצד) ומשאירים ל-20 דקות. מחממים את המחבת וצורבים את הפרגיות היטב משני הצדדים עד להשחמה.
- מכינים את הסלט: שמים בקערה את כל רכיבי הסלט ומערבבים בעדינות.
- שמים בצלחת את הרוטב לימון, מעליו את השיפודים והסלט ומגישים.
הערות
- ניתן להחליף את הביצים ב-4 כפות מיונז
הערות
- ניתן להחליף את הביצים ב-4 כפות מיונז
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן