שיפודי עוף ברוטב טריאקי עם אורז
יוצאים למנגל ביום העצמאות ורוצים להכין שיפודים? ישראל אהרוני עם מתכון מנצח של שיפודי עוף ברוטב טריאקי שילדים ממש אוהבים (וגם מבוגרים)
יוצאים למנגל ביום העצמאות ורוצים להכין שיפודים? ישראל אהרוני עם מתכון מנצח של שיפודי עוף ברוטב טריאקי שילדים ממש אוהבים (וגם מבוגרים)
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 140.2 קק״ל 2803.4 קק״לפחמימות 8.4 גרם 169.0 גרםשומן 5.9 גרם 118.7 גרםנתרן 471.0 מ״ג 9420.8 מ״גחלבון 12.8 גרם 255.2 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 22.4 גרםשומן רווי 0.9 גרם 17.4 גרםכולסטרול 28.5 מ״ג 570.0 מ״גסידן 71.1 מ״ג 1422.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 29.6 מ״גאשלגן 132.1 מ״ג 2642.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 17.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
פחמימות8 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 140.2 קק״ל 2803.4 קק״לפחמימות 8.4 גרם 169.0 גרםשומן 5.9 גרם 118.7 גרםנתרן 471.0 מ״ג 9420.8 מ״גחלבון 12.8 גרם 255.2 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 22.4 גרםשומן רווי 0.9 גרם 17.4 גרםכולסטרול 28.5 מ״ג 570.0 מ״גסידן 71.1 מ״ג 1422.9 מ״גברזל 1.5 מ״ג 29.6 מ״גאשלגן 132.1 מ״ג 2642.1 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 17.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 140 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
750 גרם חזה עוף שלם
-
1 צרור בצל ירוק
משרה
-
4 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1/4 כוס רוטב סויה
-
1/4 כוס מירין
-
2 כפות סוכר חום כהה
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס שומשום
אורז
-
2 כפות שמן קנולה
-
2 כוסות אורז בסמטי
-
4 כוסות מים רותחים
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את המשרה: קולפים את הג’ינג’ר ומגררים במיקרופליין (או קוצצים דק בסכין).
- מערבבים את כל חומרי המשרה.
- מפרידים את החלק הלבן של הבצל הירוק מהחלק הירוק, וחותכים את החלק הלבן למקטעים באורך 1 ס”מ.
- חותכים את העוף לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מוסיפים את העוף והבצל החתוך למשרה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.
- מכינים את האורז: מחממים שמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את האורז והמלח ומטגנים כדקה.
- מוסיפים מים רותחים ומערבבים, מכסים את הסיר ומעבירים לאש הקטנה ביותר בכיריים. מבשלים 18 דקות. בסיום הבישול משאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
- משפדים את העוף והבצל הירוק על שיפודי עץ (לסירוגין).
- מעבירים את המרינדה שנותרה למחבת ומבשלים כ-5 דקות, עד לצמצום הרוטב.
- משמנים מחבת פסים או מנגל במעט תרסיס שמן, צולים כשלוש דקות מכל צד, מפזרים מלמעלה שומשום קלוי ומגישים עם אורז לבן ורוטב.
אופן הכנה
- מכינים את המשרה: קולפים את הג’ינג’ר ומגררים במיקרופליין (או קוצצים דק בסכין).
- מערבבים את כל חומרי המשרה.
- מפרידים את החלק הלבן של הבצל הירוק מהחלק הירוק, וחותכים את החלק הלבן למקטעים באורך 1 ס”מ.
- חותכים את העוף לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מוסיפים את העוף והבצל החתוך למשרה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.
- מכינים את האורז: מחממים שמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את האורז והמלח ומטגנים כדקה.
- מוסיפים מים רותחים ומערבבים, מכסים את הסיר ומעבירים לאש הקטנה ביותר בכיריים. מבשלים 18 דקות. בסיום הבישול משאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
- משפדים את העוף והבצל הירוק על שיפודי עץ (לסירוגין).
- מעבירים את המרינדה שנותרה למחבת ומבשלים כ-5 דקות, עד לצמצום הרוטב.
- משמנים מחבת פסים או מנגל במעט תרסיס שמן, צולים כשלוש דקות מכל צד, מפזרים מלמעלה שומשום קלוי ומגישים עם אורז לבן ורוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן