שטרודל תפוחים שתמיד מצליח
תמיד רציתם להכין שטרודל בבית וחששתם? אין סיבה! משה שגב מלמד איך מכינים שטרודל תפוחים בקלי קלות. משתמשים בבצק פילו מוכן ומגישים עם גלידת וניל
תמיד רציתם להכין שטרודל בבית וחששתם? אין סיבה! משה שגב מלמד איך מכינים שטרודל תפוחים בקלי קלות. משתמשים בבצק פילו מוכן ומגישים עם גלידת וניל
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1211.7 קק״ל 1211.7 קק״לפחמימות 212.8 גרם 212.8 גרםשומן 20.6 גרם 20.6 גרםנתרן 235.5 מ״ג 235.5 מ״גחלבון 12.0 גרם 12.0 גרםסיבים תזונתיים 27.5 גרם 27.5 גרםשומן רווי 6.6 גרם 6.6 גרםכולסטרול 253.8 מ״ג 253.8 מ״גסידן 121.5 מ״ג 121.5 מ״גברזל 3.7 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 1383.5 מ״ג 1383.5 מ״גאבץ 117.4 מ״ג 117.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות213 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1211.7 קק״ל 1211.7 קק״לפחמימות 212.8 גרם 212.8 גרםשומן 20.6 גרם 20.6 גרםנתרן 235.5 מ״ג 235.5 מ״גחלבון 12.0 גרם 12.0 גרםסיבים תזונתיים 27.5 גרם 27.5 גרםשומן רווי 6.6 גרם 6.6 גרםכולסטרול 253.8 מ״ג 253.8 מ״גסידן 121.5 מ״ג 121.5 מ״גברזל 3.7 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 1383.5 מ״ג 1383.5 מ״גאבץ 117.4 מ״ג 117.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1212 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס רסק תפוחים
-
1 כפית קורנפלור
-
3 כפות סוכר חום בהיר – דמררה
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית ציפורן טחון
-
5 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
1 עלה בצק פילו קפוא
-
1 ביצה L
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מרדדים את הבצק מעט וחותכים מלבן בגודל דף A4.
- חותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
- מניחים בסיר קטן רסק תפוחים וקורנפלור, מערבבים ומביאים לרתיחה. ברגע שהרסק מסמיך, מכבים את האש ומוסיפים את הסוכר, התבלינים וקוביות התפוחים. מערבבים, טועמים ומוסיפים מעט סוכר במידה וחסר. מקררים לחלוטין לפני שמתחילים לעבוד עם הבצק.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מניחים את מלבן הבצק על משטח העבודה ובמרכזו מניחים שביל ארוך של מלית התפוחים. מברישים את הצדדים הריקים של הבצק בביצה טרופה ומגלגלים לגליל.
- מעבירים את השטרודל לתבנית האפייה ואופים 30 דקות, או עד שהבצק תופח ומזהיב.
- מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מרדדים את הבצק מעט וחותכים מלבן בגודל דף A4.
- חותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
- מניחים בסיר קטן רסק תפוחים וקורנפלור, מערבבים ומביאים לרתיחה. ברגע שהרסק מסמיך, מכבים את האש ומוסיפים את הסוכר, התבלינים וקוביות התפוחים. מערבבים, טועמים ומוסיפים מעט סוכר במידה וחסר. מקררים לחלוטין לפני שמתחילים לעבוד עם הבצק.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מניחים את מלבן הבצק על משטח העבודה ובמרכזו מניחים שביל ארוך של מלית התפוחים. מברישים את הצדדים הריקים של הבצק בביצה טרופה ומגלגלים לגליל.
- מעבירים את השטרודל לתבנית האפייה ואופים 30 דקות, או עד שהבצק תופח ומזהיב.
- מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.
הערות
- רצוי להגיש את השטרודל עם גלידת וניל פרווה
- אפשר להגיש את השטרודל עם תותים טריים
הערות
- רצוי להגיש את השטרודל עם גלידת וניל פרווה
- אפשר להגיש את השטרודל עם תותים טריים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן