שוק טלה בתנור עם ירקות שורש ועשבי תיבול
מחפשים מתכון למנת אירוח מרשימה וטעימה לשולחן הפסח? תמרה אהרוני מכינה שוק טלה בתנור עם ירקות שורש ברוטב עשבי תיבול שתגנוב את ההצגה
מחפשים מתכון למנת אירוח מרשימה וטעימה לשולחן הפסח? תמרה אהרוני מכינה שוק טלה בתנור עם ירקות שורש ברוטב עשבי תיבול שתגנוב את ההצגה
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 481.4 קק״ל 3851.4 קק״לפחמימות 37.5 גרם 300.0 גרםשומן 27.6 גרם 221.1 גרםנתרן 538.8 מ״ג 4310.8 מ״גחלבון 6.4 גרם 51.1 גרםסיבים תזונתיים 12.4 גרם 99.4 גרםשומן רווי 4.0 גרם 31.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 270.0 מ״ג 2160.4 מ״גברזל 5.4 מ״ג 43.5 מ״גאשלגן 1622.3 מ״ג 12978.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 12.8 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-40 דק׳
-
פחמימות38 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 481.4 קק״ל 3851.4 קק״לפחמימות 37.5 גרם 300.0 גרםשומן 27.6 גרם 221.1 גרםנתרן 538.8 מ״ג 4310.8 מ״גחלבון 6.4 גרם 51.1 גרםסיבים תזונתיים 12.4 גרם 99.4 גרםשומן רווי 4.0 גרם 31.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 270.0 מ״ג 2160.4 מ״גברזל 5.4 מ״ג 43.5 מ״גאשלגן 1622.3 מ״ג 12978.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 12.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-40 דק׳ | קלוריות 481 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
שוק טלה
ירקות שורש
-
4 שורשי פטרוזיליה
-
1 שורש סלרי
-
10 גזרים צבעוניים בינוניים
-
6 שומרים בינוניים
-
6 לפתות בינוניות
-
15 בצלי שאלוט קטנים
-
1 ראש שום
-
4 כפות שמן זית
רוטב
-
2 כוסות יין לבן יבש
-
1/2 כוס שמן זית
-
3 שיני שום
-
1 גבעול תימין טרי
-
4 עלי מרווה
-
2 עלי דפנה קטנים
-
10 פלפל אנגלי קטנים
-
2 כפות סוכר חום בהיר – דמררה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את שוק הטלה: מחממים תנור ל-250 מעלות.
- בעזרת סכין קטנה וחדה יוצרים בשוק טלה חריצים אלכסוניים מכל הצדדים.
- קולפים את שיני השום וקוצצים דק את עלי המרווה.
- נועצים בכל חריץ שן שום.
- מערבבים בקערית את השמן זית, תימין, מרווה מלח ופלפל שחור ומורחים את התערובת בצורה אחידה על כל השוק.
- מכינים את הירקות: קולפים את השורש פטרוזיליה וחוצים לאורך. קולפים את השורש סלרי וחותכים לרבעים. קולפים את הגזרים וחוצים לאורך.
- חוצים את השומר לאורכו. קולפים את הלפתות וחותכים לרבעים. קולפים את בצלי השאלוט וחוצים את ראש השום לרוחבו.
- בתבנית צלייה גדולה מסדרים את הירקות.
- זולפים על הירקות שמן זית ומערבבים היטב עם הידיים כך שכל הירקות יהיו משומנים היטב.
- מניחים את השוק על הירקות ואופים בתנור 20 דקות עד שהשוק משחימה יפה.
- מכינים את הרוטב: קולפים וכותשים את שיני השום.
- בסיר קטן שמים את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
- כשהרוטב רותח יוצקים אותו לתבנית עם הירקות והשוק טלה ומכסים בנייר כסף.
- מנמיכים את החום של התנור ל-120 מעלות וצולים שעתיים.
צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות
אופן הכנה
- מכינים את שוק הטלה: מחממים תנור ל-250 מעלות.
- בעזרת סכין קטנה וחדה יוצרים בשוק טלה חריצים אלכסוניים מכל הצדדים.
- קולפים את שיני השום וקוצצים דק את עלי המרווה.
- נועצים בכל חריץ שן שום.
- מערבבים בקערית את השמן זית, תימין, מרווה מלח ופלפל שחור ומורחים את התערובת בצורה אחידה על כל השוק.
- מכינים את הירקות: קולפים את השורש פטרוזיליה וחוצים לאורך. קולפים את השורש סלרי וחותכים לרבעים. קולפים את הגזרים וחוצים לאורך.
- חוצים את השומר לאורכו. קולפים את הלפתות וחותכים לרבעים. קולפים את בצלי השאלוט וחוצים את ראש השום לרוחבו.
- בתבנית צלייה גדולה מסדרים את הירקות.
- זולפים על הירקות שמן זית ומערבבים היטב עם הידיים כך שכל הירקות יהיו משומנים היטב.
- מניחים את השוק על הירקות ואופים בתנור 20 דקות עד שהשוק משחימה יפה.
- מכינים את הרוטב: קולפים וכותשים את שיני השום.
- בסיר קטן שמים את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
- כשהרוטב רותח יוצקים אותו לתבנית עם הירקות והשוק טלה ומכסים בנייר כסף.
- מנמיכים את החום של התנור ל-120 מעלות וצולים שעתיים.
צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות
הערות
- אפשר להשתמש במד טמפרטורה לבדיקת מידת העשייה של השוק טלה: נועצים את המד טמפרטורה במרכז השוק עד לחצי העומק של השוק. כשהטמפרטורה מגיעה ל-60-65 השוק מוכנה
הערות
- אפשר להשתמש במד טמפרטורה לבדיקת מידת העשייה של השוק טלה: נועצים את המד טמפרטורה במרכז השוק עד לחצי העומק של השוק. כשהטמפרטורה מגיעה ל-60-65 השוק מוכנה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן