שוקי עוף עם לפת ופטריות – תבשיל מושלם לחורף חם
השף ישראל אהרוני מלמד להכין מנה עשירה ופשוטה להכנה של שוקי עוף עם לפת ופטריות ברוטב אסיאתי מתקתק ופיקנטי. מנה קלאסית לחורף חם
השף ישראל אהרוני מלמד להכין מנה עשירה ופשוטה להכנה של שוקי עוף עם לפת ופטריות ברוטב אסיאתי מתקתק ופיקנטי. מנה קלאסית לחורף חם
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 459.6 קק״ל 1838.5 קק״לפחמימות 41.4 גרם 165.8 גרםשומן 14.8 גרם 59.0 גרםנתרן 1745.8 מ״ג 6983.2 מ״גחלבון 35.0 גרם 139.8 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.9 גרםשומן רווי 2.3 גרם 9.2 גרםכולסטרול 145.6 מ״ג 582.4 מ״גסידן 136.3 מ״ג 545.3 מ״גברזל 3.3 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 1170.9 מ״ג 4683.4 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 15.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות41 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 459.6 קק״ל 1838.5 קק״לפחמימות 41.4 גרם 165.8 גרםשומן 14.8 גרם 59.0 גרםנתרן 1745.8 מ״ג 6983.2 מ״גחלבון 35.0 גרם 139.8 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.9 גרםשומן רווי 2.3 גרם 9.2 גרםכולסטרול 145.6 מ״ג 582.4 מ״גסידן 136.3 מ״ג 545.3 מ״גברזל 3.3 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 1170.9 מ״ג 4683.4 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 15.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 460 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
שוקי עוף
-
8 שוקי עוף עם עור בינוניות
-
3 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
8 בצלי שאלוט בינוניים
-
8 לפתות קטנות
-
8 פטריות שיטאקה מיובשות בינוניות
-
3 כפות שמן קנולה
-
1/3 כוס רוטב סויה
-
1/3 כוס מירין
-
1/3 כוס מים
-
2 כפות סוכר חום בהיר – דמררה
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
אופן הכנה
- קולפים את שיני השום ואת הג’ינג’ר.
- משרים את פטריות השיטאקה במים רותחים 15 דקות. מסננים, קוטמים את הרגל וחותכים לרצועות דקות.
- מועכים טיפה את שיני השום. קוצצים את הג’ינג’ר. חוצים את הלפתות.
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את השוקיים, השום, הג’ינג’ר והבצלים כ-5 דקות.
- מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב.
- מוסיפים לסיר את הרוטב, הלפתות והפטריות, מערבבים ומבשלים יחד כ-30 דקות.
אופן הכנה
- קולפים את שיני השום ואת הג’ינג’ר.
- משרים את פטריות השיטאקה במים רותחים 15 דקות. מסננים, קוטמים את הרגל וחותכים לרצועות דקות.
- מועכים טיפה את שיני השום. קוצצים את הג’ינג’ר. חוצים את הלפתות.
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את השוקיים, השום, הג’ינג’ר והבצלים כ-5 דקות.
- מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב.
- מוסיפים לסיר את הרוטב, הלפתות והפטריות, מערבבים ומבשלים יחד כ-30 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן