שווארמה טונה עם סלט עגבניות ויוגורט
אודי ואושר מכינים ארוחת צהריים קלילה במהירות - שווארמה טונה צרובה במחבת עם סלט עגבניות חריף ויוגורט. אל תשכחו להצטייד בפיתה לניגוב הרוטב
אודי ואושר מכינים ארוחת צהריים קלילה במהירות - שווארמה טונה צרובה במחבת עם סלט עגבניות חריף ויוגורט. אל תשכחו להצטייד בפיתה לניגוב הרוטב
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 481.0 קק״ל 962.0 קק״לפחמימות 160.2 גרם 320.5 גרםשומן 140.0 גרם 280.0 גרםנתרן 1817.3 מ״ג 3634.6 מ״גחלבון 134.4 גרם 268.8 גרםסיבים תזונתיים 132.5 גרם 265.0 גרםשומן רווי 124.8 גרם 249.6 גרםכולסטרול 127.8 מ״ג 255.5 מ״גסידן 389.4 מ״ג 778.7 מ״גברזל 125.7 מ״ג 251.3 מ״גאשלגן 1702.4 מ״ג 3404.8 מ״גאבץ 123.4 מ״ג 246.9 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל 20 דק׳
-
פחמימות160 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 481.0 קק״ל 962.0 קק״לפחמימות 160.2 גרם 320.5 גרםשומן 140.0 גרם 280.0 גרםנתרן 1817.3 מ״ג 3634.6 מ״גחלבון 134.4 גרם 268.8 גרםסיבים תזונתיים 132.5 גרם 265.0 גרםשומן רווי 124.8 גרם 249.6 גרםכולסטרול 127.8 מ״ג 255.5 מ״גסידן 389.4 מ״ג 778.7 מ״גברזל 125.7 מ״ג 251.3 מ״גאשלגן 1702.4 מ״ג 3404.8 מ״גאבץ 123.4 מ״ג 246.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 481 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
שקדים
-
1/4 כוס שקדים פרוסים
שווארמה טונה
-
2 קופסאות שימורים טונה בשמן
-
1 כף חוויאג’
-
2 בצלים בינוניים
-
1 שן שום
-
2 כפות אורגנו טרי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 צרור כוסברה
סלט
-
1 חבילה עגבניות שרי
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
2 כפות זיתים ירוקים
-
2 כפות רכז רימונים
-
1/2 כפית מלח דק
הגשה
-
1 גביע יוגורט 3%
-
3 כפות טחינה גולמית
-
1 פיתה
אופן הכנה
- קולים את השקדים על מחבת יבשה עד להזהבה. שומרים להגשה.
- מכינים שווארמה טונה: מסננים את הטונה, מניחים בקערה, מתבלים ומערבבים.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
- קוצצים דק את הכוסברה.
- מחממים את המחבת, מרססים בשמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום והאורגנו, מטגנים דקה ומוסיפים את הטונה. מטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מערבבים ומכבים את האש.
- מכינים סלט עגבניות: קוצצים דק את הפלפל החריף והזיתים.
- חוצים את עגבניות השרי.
- מערבבים את כל חומרי סלט העגבניות.
- מגישים: יוצקים את היוגורט לצלחת הגשה רחבה, מניחים מעליו את השווארמה ומסביב את הסלט, מפזרים את השקדים ומזלפים טחינה גולמית. מגישים עם הפיתות.
אופן הכנה
- קולים את השקדים על מחבת יבשה עד להזהבה. שומרים להגשה.
- מכינים שווארמה טונה: מסננים את הטונה, מניחים בקערה, מתבלים ומערבבים.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
- קוצצים דק את הכוסברה.
- מחממים את המחבת, מרססים בשמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום והאורגנו, מטגנים דקה ומוסיפים את הטונה. מטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מערבבים ומכבים את האש.
- מכינים סלט עגבניות: קוצצים דק את הפלפל החריף והזיתים.
- חוצים את עגבניות השרי.
- מערבבים את כל חומרי סלט העגבניות.
- מגישים: יוצקים את היוגורט לצלחת הגשה רחבה, מניחים מעליו את השווארמה ומסביב את הסלט, מפזרים את השקדים ומזלפים טחינה גולמית. מגישים עם הפיתות.
הערות
- לגרסת פרווה אפשר להגיש בלי היוגורט
הערות
- לגרסת פרווה אפשר להגיש בלי היוגורט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן