רוסטביף במילוי פטריות עם תפוחי אדמה שחומים
תמרה אהרוני מלמדת להכין מנה חגיגית, מיוחדת וטעימה: רוסטביף ממולא בפטריות, בליווי תפוחי אדמה שחומים. ארוחה שלמה שמכינים בתבנית אחת
תמרה אהרוני מלמדת להכין מנה חגיגית, מיוחדת וטעימה: רוסטביף ממולא בפטריות, בליווי תפוחי אדמה שחומים. ארוחה שלמה שמכינים בתבנית אחת
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 790.0 קק״ל 6319.9 קק״לפחמימות 9.1 גרם 73.0 גרםשומן 66.4 גרם 531.3 גרםנתרן 1939.6 מ״ג 15516.9 מ״גחלבון 61.0 גרם 488.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.4 גרםשומן רווי 28.2 גרם 225.3 גרםכולסטרול 231.3 מ״ג 1850.0 מ״גסידן 69.9 מ״ג 559.5 מ״גברזל 6.8 מ״ג 54.5 מ״גאשלגן 964.4 מ״ג 7715.6 מ״גאבץ 11.3 מ״ג 90.7 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
פחמימות9 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 790.0 קק״ל 6319.9 קק״לפחמימות 9.1 גרם 73.0 גרםשומן 66.4 גרם 531.3 גרםנתרן 1939.6 מ״ג 15516.9 מ״גחלבון 61.0 גרם 488.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.4 גרםשומן רווי 28.2 גרם 225.3 גרםכולסטרול 231.3 מ״ג 1850.0 מ״גסידן 69.9 מ״ג 559.5 מ״גברזל 6.8 מ״ג 54.5 מ״גאשלגן 964.4 מ״ג 7715.6 מ״גאבץ 11.3 מ״ג 90.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 790 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוסטביף
-
2 1/2 ק"ג אנטריקוט
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 גבעול רוזמרין
מלית
-
2 כפות שמן זית
-
2 שיני שום
-
4 פטריות פורטובלו בינוניות
-
1 כף תימין טרי
-
1 כף רוזמרין
-
1/2 כוס צנוברים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
תפוחי אדמה
-
1 ק"ג תפוחי אדמה
-
2 כפות שמן זית
-
2 שיני שום
-
3 עלי מרווה
-
1 כף תימין טרי
-
1 גבעול רוזמרין
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מסננים וחותכים לחצאים. מעבירים לתבנית.
- חוצים את נתח הבשר לפרפר (משאירים אותו מחובר מצד אחד). ממליחים ומפלפלים. פורסים על משטח עבודה 4-5 חוטים, שמים מעל את הבשר ומעבירים הכל לתבנית מלבנית משומנת. פותחים את הנתח כך שיהיה נוח למלא.
- קולפים וקוצצים את הבצלים והשום. פורסים את הפטריות. קוצצים את הטימין והרוזמרין.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את עשבי התיבול והצנוברים ומטגנים כ-2-3 דקות נוספות.
- מניחים את המלית במרכז הבשר, סוגרים את הנתח משיני צידיו, קושרים היטב בחוטים. ממליחים ומפלפלים את הצד של השומן ומפזרים מעל את עלי הרוזמרין.
- מחממים שמן במחבת ומניחים את נתח הבשר עם השומן כלפי מטה. צורבים את הנתח מכל צדדיו.
- טוחנים עם בלנדר מוט את מרכיבי התיבול של תפוחי האדמה, יוצקים מעל תפוחי האדמה, מוסיפים עוד שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מניחים את הנתח הצרוב במרכז תפוחי האדמה המתובלים ומכסים היטב ברדיד אלומיניום. אופים כ-40 דקות, או עד שהבשר מוכן. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 10 דקות נוספות.
- נותנים לרוסטביף לנוח כ-15 דקות לפניי שפורסים. מגישים בליווי תפוחי האדמה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מסננים וחותכים לחצאים. מעבירים לתבנית.
- חוצים את נתח הבשר לפרפר (משאירים אותו מחובר מצד אחד). ממליחים ומפלפלים. פורסים על משטח עבודה 4-5 חוטים, שמים מעל את הבשר ומעבירים הכל לתבנית מלבנית משומנת. פותחים את הנתח כך שיהיה נוח למלא.
- קולפים וקוצצים את הבצלים והשום. פורסים את הפטריות. קוצצים את הטימין והרוזמרין.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את עשבי התיבול והצנוברים ומטגנים כ-2-3 דקות נוספות.
- מניחים את המלית במרכז הבשר, סוגרים את הנתח משיני צידיו, קושרים היטב בחוטים. ממליחים ומפלפלים את הצד של השומן ומפזרים מעל את עלי הרוזמרין.
- מחממים שמן במחבת ומניחים את נתח הבשר עם השומן כלפי מטה. צורבים את הנתח מכל צדדיו.
- טוחנים עם בלנדר מוט את מרכיבי התיבול של תפוחי האדמה, יוצקים מעל תפוחי האדמה, מוסיפים עוד שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מניחים את הנתח הצרוב במרכז תפוחי האדמה המתובלים ומכסים היטב ברדיד אלומיניום. אופים כ-40 דקות, או עד שהבשר מוכן. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 10 דקות נוספות.
- נותנים לרוסטביף לנוח כ-15 דקות לפניי שפורסים. מגישים בליווי תפוחי האדמה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן