רולדת שמרים “כמו קראנץ” שוקולד חלבה
רולדת שמרים "כמו קראנץ" שוקולד חלבה זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת ומפנקת, עם מלית שוקולד וחלבה עשירה וטעימה
רולדת שמרים "כמו קראנץ" שוקולד חלבה זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת ומפנקת, עם מלית שוקולד וחלבה עשירה וטעימה
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3916.5 קק״ל 7832.9 קק״לפחמימות 495.2 גרם 990.4 גרםשומן 172.0 גרם 343.9 גרםנתרן 1881.3 מ״ג 3762.6 מ״גחלבון 90.2 גרם 180.5 גרםסיבים תזונתיים 19.9 גרם 39.9 גרםשומן רווי 76.7 גרם 153.4 גרםכולסטרול 861.3 מ״ג 1722.7 מ״גסידן 596.3 מ״ג 1192.7 מ״גברזל 15.2 מ״ג 30.4 מ״גאשלגן 1449.1 מ״ג 2898.3 מ״גאבץ 9.7 מ״ג 19.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים
-
פחמימות495 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3916.5 קק״ל 7832.9 קק״לפחמימות 495.2 גרם 990.4 גרםשומן 172.0 גרם 343.9 גרםנתרן 1881.3 מ״ג 3762.6 מ״גחלבון 90.2 גרם 180.5 גרםסיבים תזונתיים 19.9 גרם 39.9 גרםשומן רווי 76.7 גרם 153.4 גרםכולסטרול 861.3 מ״ג 1722.7 מ״גסידן 596.3 מ״ג 1192.7 מ״גברזל 15.2 מ״ג 30.4 מ״גאשלגן 1449.1 מ״ג 2898.3 מ״גאבץ 9.7 מ״ג 19.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 3917 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
אופן הכנה
- במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ , מורחים בנוטלה ומפוררים חלבה מעל. מגלגלים לרולדה וחוצים בעזרת סכין גדול וחלק את הרולדה, כך שיתקבלו 2 רצועות ארוכות והמילוי ייחשף. מפתלים את שתי הרצועות לצורת בורג, ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק הנותר, לקבלת עוגת בורג נוספת.
- מתפיחים את הבצק בתבנית עד להכפלת הנפח, מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד שהעוגות שחומות וריחניות.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק, ומוסיפים מלח. מעבדים 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק, ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מכיוון שהבצק רך ומעט דביק, עדיף להתפיח את הבצק התפחה חלקית בחוץ ואז להכניס אותו למקרר לשעתיים שלוש, להמשך תפיחה איטית, כדי שהבצק יתקרר ויהיה פחות דביק.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ , מורחים בנוטלה ומפוררים חלבה מעל. מגלגלים לרולדה וחוצים בעזרת סכין גדול וחלק את הרולדה, כך שיתקבלו 2 רצועות ארוכות והמילוי ייחשף. מפתלים את שתי הרצועות לצורת בורג, ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק הנותר, לקבלת עוגת בורג נוספת.
- מתפיחים את הבצק בתבנית עד להכפלת הנפח, מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד שהעוגות שחומות וריחניות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן