-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 146.8 קק״ל 3671.2 קק״לפחמימות 16.1 גרם 402.3 גרםשומן 8.3 גרם 207.6 גרםנתרן 15.2 מ״ג 379.6 מ״גחלבון 1.9 גרם 47.4 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 18.4 גרםשומן רווי 2.9 גרם 73.6 גרםכולסטרול 11.3 מ״ג 281.8 מ״גסידן 60.1 מ״ג 1501.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 23.0 מ״גאשלגן 97.1 מ״ג 2428.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות16 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 146.8 קק״ל 3671.2 קק״לפחמימות 16.1 גרם 402.3 גרםשומן 8.3 גרם 207.6 גרםנתרן 15.2 מ״ג 379.6 מ״גחלבון 1.9 גרם 47.4 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 18.4 גרםשומן רווי 2.9 גרם 73.6 גרםכולסטרול 11.3 מ״ג 281.8 מ״גסידן 60.1 מ״ג 1501.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 23.0 מ״גאשלגן 97.1 מ״ג 2428.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 147 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 חבילה בצק שמרים עלים קפוא
מלית
-
2 כוסות נוטלה
-
4 כפות אבקה להכנת שוקו
זיגוג וקישוט
-
1 ביצה L
-
1 כף מים
-
1 חופן סוכריות שוקולד
סירופ
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל מים
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. טורפים את הביצה עם המים.
- פותחים את הבצק וחוצים ל-2 מלבנים. משמנים את משטח העבודה, מעבירים אליו את מלבן הבצק הראשון ומשמנים קצת מלמעלה. מרדדים לעלה דק-דק. חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק השני.
- מורחים על עלה אחד את ממרח השוקולד בשכבה נדיבה ואחידה. מפזרים את אבקת השוקו. מניחים את עלה הבצק השני מעל הממרח. משמנים מעט מלמעלה ומרדדים עוד קצת להידוק.
- חותכים למשולשים שווי שוקיים, צרים וארוכים. מגלגלים כל משולש (מהבסיס הקצר לכיוון הקודקוד), תוך כדי מתיחה קלה של הבצק.
- מסדרים את הרוגלך על גבי התבנית, מברישים בביצה הטרופה, ומפזרים את סוכריות השוקולד. אופים 25-20 דקות.
- מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה את המים והסוכר. מבשלים ברתיחה 2 דקות ומסירים מהאש. מברישים את הרוגלך החמים ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. טורפים את הביצה עם המים.
- פותחים את הבצק וחוצים ל-2 מלבנים. משמנים את משטח העבודה, מעבירים אליו את מלבן הבצק הראשון ומשמנים קצת מלמעלה. מרדדים לעלה דק-דק. חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק השני.
- מורחים על עלה אחד את ממרח השוקולד בשכבה נדיבה ואחידה. מפזרים את אבקת השוקו. מניחים את עלה הבצק השני מעל הממרח. משמנים מעט מלמעלה ומרדדים עוד קצת להידוק.
- חותכים למשולשים שווי שוקיים, צרים וארוכים. מגלגלים כל משולש (מהבסיס הקצר לכיוון הקודקוד), תוך כדי מתיחה קלה של הבצק.
- מסדרים את הרוגלך על גבי התבנית, מברישים בביצה הטרופה, ומפזרים את סוכריות השוקולד. אופים 25-20 דקות.
- מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה את המים והסוכר. מבשלים ברתיחה 2 דקות ומסירים מהאש. מברישים את הרוגלך החמים ומגישים.
הערות
- אפשר להחליף את אבקת השוקו לשתייה ב-1 כף קקאו ו-3 כפות אבקת סוכר
- להעברת מלבן הבצק השני בלי שהבצק ייקרע, מקפלים ל-4, כמו מגבת מטבח, מעבירים ופורסים
הערות
- אפשר להחליף את אבקת השוקו לשתייה ב-1 כף קקאו ו-3 כפות אבקת סוכר
- להעברת מלבן הבצק השני בלי שהבצק ייקרע, מקפלים ל-4, כמו מגבת מטבח, מעבירים ופורסים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן