-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 35.4 קק״ל 2121.2 קק״לפחמימות 0.9 גרם 55.3 גרםשומן 3.1 גרם 183.9 גרםנתרן 90.9 מ״ג 5456.5 מ״גחלבון 1.0 גרם 59.4 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 33.8 גרםשומן רווי 0.4 גרם 26.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 39.4 מ״ג 2362.2 מ״גברזל 0.7 מ״ג 39.4 מ״גאשלגן 25.1 מ״ג 1507.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 22.3 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות1 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 35.4 קק״ל 2121.2 קק״לפחמימות 0.9 גרם 55.3 גרםשומן 3.1 גרם 183.9 גרםנתרן 90.9 מ״ג 5456.5 מ״גחלבון 1.0 גרם 59.4 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 33.8 גרםשומן רווי 0.4 גרם 26.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 39.4 מ״ג 2362.2 מ״גברזל 0.7 מ״ג 39.4 מ״גאשלגן 25.1 מ״ג 1507.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 22.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 35 | כמות מנות 60 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
2כוסות או 200 גרם קמח כוסמין
-
2 כוסות שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
1כף או 15 גרם מלח דק
-
4כפות או 60 מ"ל שמן זית
-
3כוסות או 720 מ"ל מים פושרים
תוספות
-
1כוס או 100 גרם גרעיני חמנייה
-
1כוס או 100 גרם גרעיני דלעת
-
1כוס או 140 גרם שומשום
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה ומשמנים היטב את הנייר.
- מכינים את הבלילה: בקערה גדולה טורפים במטרפה את כל מרכיבי הבלילה, בלי התוספות, לתערובת אחידה ונוזלית מאוד, שנראית כמו מרק.
- שומרים 1/4 מהתוספות בצד לקישוט בהמשך, ואת היתר מערבבים לתוך הבלילה. מוזגים 1/2 מכמות הבלילה לכל תבנית ומורחים בעזרת פלטה, או גב של כף, בשכבה דקה ואחידה. מפזרים מעל את שאר התוספות.
- אופים 10 דקות, להתייצבות חלקית. מוציאים מהתנור וחותכים בזהירות בעזרת גלגלת פיצה לקרקרים.
- מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 30 דקות להשחמה וייבוש מלא. אם הקרקרים עדיין רכים מדי, מחזירים פעם שלישית לתנור בחום נמוך עוד יותר, של 130 מעלות, וממשיכים לאפות לייבוש מלא.
- מצננים ושוברים לקרקרים לפי החיתוך. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה ומשמנים היטב את הנייר.
- מכינים את הבלילה: בקערה גדולה טורפים במטרפה את כל מרכיבי הבלילה, בלי התוספות, לתערובת אחידה ונוזלית מאוד, שנראית כמו מרק.
- שומרים 1/4 מהתוספות בצד לקישוט בהמשך, ואת היתר מערבבים לתוך הבלילה. מוזגים 1/2 מכמות הבלילה לכל תבנית ומורחים בעזרת פלטה, או גב של כף, בשכבה דקה ואחידה. מפזרים מעל את שאר התוספות.
- אופים 10 דקות, להתייצבות חלקית. מוציאים מהתנור וחותכים בזהירות בעזרת גלגלת פיצה לקרקרים.
- מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 30 דקות להשחמה וייבוש מלא. אם הקרקרים עדיין רכים מדי, מחזירים פעם שלישית לתנור בחום נמוך עוד יותר, של 130 מעלות, וממשיכים לאפות לייבוש מלא.
- מצננים ושוברים לקרקרים לפי החיתוך. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן