
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 213.9 קק״ל 4278.6 קק״לפחמימות 18.0 גרם 359.6 גרםשומן 11.4 גרם 228.8 גרםנתרן 43.2 מ״ג 863.8 מ״גחלבון 3.3 גרם 65.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 20.8 גרםשומן רווי 6.1 גרם 122.0 גרםכולסטרול 22.3 מ״ג 445.7 מ״גסידן 31.2 מ״ג 624.8 מ״גברזל 0.8 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 117.4 מ״ג 2348.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים18 -
הכנה שעהכולל שעתיים -
פחמימות18 גרם -
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 213.9 קק״ל 4278.6 קק״לפחמימות 18.0 גרם 359.6 גרםשומן 11.4 גרם 228.8 גרםנתרן 43.2 מ״ג 863.8 מ״גחלבון 3.3 גרם 65.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 20.8 גרםשומן רווי 6.1 גרם 122.0 גרםכולסטרול 22.3 מ״ג 445.7 מ״גסידן 31.2 מ״ג 624.8 מ״גברזל 0.8 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 117.4 מ״ג 2348.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 9.2 מ״גסגור
המעדן הלאומי שלנו טעים אפילו יותר כשמכינים אותו לבד – בצורה פשוטה שכולם יכולים להכין. במתכון תלמדו איך להכין ולשדרג את הטעם של הקרמבו בעצמכם.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 214 | כמות מנות 20 |
|---|
מצרכים
מצרכים
מרנג בטעם לימון
-
100 גרם חלבונים
-
1 כף גרידת לימון
ציפוי שוקולד מריר
-
200 גרם שוקולד מריר
-
20 גרם שמן קנולה
ציפוי שוקולד לבן
-
200 גרם שוקולד לבן
-
15 גרם שמן קנולה
קישוט

אופן הכנה
- מכינים את התחתיות: מעבדים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה לפירורים דקים במעבד המזון או במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את החלמון ומערבבים רק עד שנוצר בצק. מניילנים את הבצק ומקררים במקרר לפחות במשך שעה.
- מרדדים את הבצק לעובי 3-2 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 6-5 ס״מ. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים להקפאה של כ-15 דקות.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- אופים את התחתיות במשך 20-10 דקות, או עד להזהבת הבצק. מצננים לגמרי.
- מכינים את המרנג: בקערת המיקסר מערבבים את החלבון, הסוכר והקפה. מניחים את הקערה על בן מארי ומערבבים היטב את החומרים עד לנקודה בה הסוכר נמס.
- מקציפים את החלבון והסוכר במיקסר עם וו בלון במהירות גבוהה כ-5 דקות, או ועד ליצירת קצף יציב מאוד. מוסיפים את הווניל ומערבבים היטב. מעבירים את הקציפה לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 15-13 מ”מ.
- להכנת המרנג בטעם לימון, בסעיף 5 במקום הקפה מוסיפים את גרידת הלימון.
- מזלפים כיפות מרנג בצורה הקלאסית של הקרמבו על תחתית הבצק האפוי. מעבירים להקפאה למשך 15 דקות.
- בוחרים את סוג הציפוי וממיסים בכוס מדידה רחבה (כוס שתאפשר ברוחבה לטבול את הקרמבו) את סוג השוקולד הרצוי עם השמן הצמחי.
- מוציאים את הקרמבו וטובלים בשוקולד. מנערים היטב כדי להסיר את שאריות השוקולד. לפני שציפוי השוקולד הספיק להתייצב, מקשטים בפולי הקקאו או בגרידת הלימון.
אופן הכנה
- מכינים את התחתיות: מעבדים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה לפירורים דקים במעבד המזון או במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את החלמון ומערבבים רק עד שנוצר בצק. מניילנים את הבצק ומקררים במקרר לפחות במשך שעה.
- מרדדים את הבצק לעובי 3-2 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 6-5 ס״מ. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים להקפאה של כ-15 דקות.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- אופים את התחתיות במשך 20-10 דקות, או עד להזהבת הבצק. מצננים לגמרי.
- מכינים את המרנג: בקערת המיקסר מערבבים את החלבון, הסוכר והקפה. מניחים את הקערה על בן מארי ומערבבים היטב את החומרים עד לנקודה בה הסוכר נמס.
- מקציפים את החלבון והסוכר במיקסר עם וו בלון במהירות גבוהה כ-5 דקות, או ועד ליצירת קצף יציב מאוד. מוסיפים את הווניל ומערבבים היטב. מעבירים את הקציפה לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 15-13 מ”מ.
- להכנת המרנג בטעם לימון, בסעיף 5 במקום הקפה מוסיפים את גרידת הלימון.
- מזלפים כיפות מרנג בצורה הקלאסית של הקרמבו על תחתית הבצק האפוי. מעבירים להקפאה למשך 15 דקות.
- בוחרים את סוג הציפוי וממיסים בכוס מדידה רחבה (כוס שתאפשר ברוחבה לטבול את הקרמבו) את סוג השוקולד הרצוי עם השמן הצמחי.
- מוציאים את הקרמבו וטובלים בשוקולד. מנערים היטב כדי להסיר את שאריות השוקולד. לפני שציפוי השוקולד הספיק להתייצב, מקשטים בפולי הקקאו או בגרידת הלימון.
הערות
- בתהליך הכנת המרנג הבדיקה אם הסוכר נמס תהיה להכניס אצבע עד לתחתית הקערה ולהרגיש האם נותרו גרגירים שלמים של סוכר
הערות
- בתהליך הכנת המרנג הבדיקה אם הסוכר נמס תהיה להכניס אצבע עד לתחתית הקערה ולהרגיש האם נותרו גרגירים שלמים של סוכר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן

