קרוקנט אגוזים

קרוקנט אגוזים זה אגוזים מסוכרים קצוצים, שדומים לברס, שמכינים לבד בבית בקלי קלות במקום לרכוש בחנויות מתמחות. אפשר להשתמש באגוזים שונים
קרוקנט אגוזים זה אגוזים מסוכרים קצוצים, שדומים לברס, שמכינים לבד בבית בקלי קלות במקום לרכוש בחנויות מתמחות. אפשר להשתמש באגוזים שונים
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    2
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • פחמימות
    1 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 41.2 קק״ל 82.3 קק״ל
    פחמימות 0.9 גרם 1.7 גרם
    שומן 4.1 גרם 8.2 גרם
    נתרן 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    חלבון 1.0 גרם 1.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 0.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.2 מ״ג 12.3 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.4 מ״ג
    אשלגן 27.7 מ״ג 55.4 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    2
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • פחמימות
    1 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 41.2 קק״ל 82.3 קק״ל
    פחמימות 0.9 גרם 1.7 גרם
    שומן 4.1 גרם 8.2 גרם
    נתרן 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    חלבון 1.0 גרם 1.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 0.4 גרם 0.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.2 מ״ג 12.3 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.4 מ״ג
    אשלגן 27.7 מ״ג 55.4 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.4 מ״ג
    סגור

אגוזים מסוכרים קצוצים נקראים בשפת הקונדיטורים “קרוקנט” או “ברס”.

“קרוקנט” – תערובת שמכינים לבד: ממיסים סוכר לקרמל, מערבבים עם אגוזים קלויים, מניחים לצינון ושוברים לפירורים גסים. מתכון מפורט ראו בהמשך.

“ברס” – תערובת תעשייתית של שברי אגוזים ושקדים מסוכרים, במרקם גרגירי ואחיד יחסית, וטעם פחות דומיננטי (אבל גם טעים). להשיג בחנויות המתמחות.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכונים טבעוניים
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. טוחנים גס אגוזים.
  2. במחבת ממיסים סוכר לקרמל זהוב.
  3. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שהם מצופים בקרמל והתערובת הופכת סמיכה וקשה לערבוב. מסירים מהאש ויוצקים מיד על נייר אפייה. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לשכבה דקה ככל האפשר.
  4. מניחים בצד עד שהתערובת מתקררת ומתקשה (אפשר לזרז את הצינון על ידי הקפאה קצרה).
  5. שוברים בידיים לפיסות, מניחים בתוך מגבת מטבח נקייה והולמים במערוך עד לקבלת פירורים גסים (אפשר גם לרסק במעבד מזון עד שמתקבלים שברים קטנים, רק בזהירות - לא לטחון לאבקה).

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קרוקנט אגוזים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות