קרומקאקא

קרומקאקא זה וופלים דקים מהמטבח הנורבגי, עם השם הכי מצחיק שיש, שמכינים במחבת מיוחדת ומלפפים מסביב לקונוס עץ ליצירת מראה גלילית
קרומקאקא זה וופלים דקים מהמטבח הנורבגי, עם השם הכי מצחיק שיש, שמכינים במחבת מיוחדת ומלפפים מסביב לקונוס עץ ליצירת מראה גלילית
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • פחמימות
    3 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 35.2 קק״ל 878.9 קק״ל
    פחמימות 3.3 גרם 81.7 גרם
    שומן 2.0 גרם 49.9 גרם
    נתרן 4.6 מ״ג 114.5 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 21.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 2.8 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 28.2 גרם
    כולסטרול 14.6 מ״ג 365.8 מ״ג
    סידן 4.4 מ״ג 109.6 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 2.3 מ״ג
    אשלגן 10.8 מ״ג 270.3 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • פחמימות
    3 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 35.2 קק״ל 878.9 קק״ל
    פחמימות 3.3 גרם 81.7 גרם
    שומן 2.0 גרם 49.9 גרם
    נתרן 4.6 מ״ג 114.5 מ״ג
    חלבון 0.9 גרם 21.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 2.8 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 28.2 גרם
    כולסטרול 14.6 מ״ג 365.8 מ״ג
    סידן 4.4 מ״ג 109.6 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 2.3 מ״ג
    אשלגן 10.8 מ״ג 270.3 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור

פירוש השם המצחיק (והלא ממש מפתה) של העוגיות הנורבגיות האלה הוא, בסך הכול, “עוגה מגולגלת”. מדובר בוופלים דקים שמכינים במחבת מיוחדת (שגם יוצרת הטבעה משני הצדדים וגם מטגנת). כשהם עדיין חמים, מלפפים אותם מסביב לקונוס עץ. אחרי הצינון גם ההטבעה מהמכשיר וגם צורת החרוט מהליפוף נשמרות, אבל נוספת גם קריספיות נהדרת…

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עמים ועדות
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את הבלילה: בקערה טורפים ביצה, סוכר, חלב ותמצית וניל לתערובת אחידה.
  2. מנפים פנימה קמח וטורפים עד שאין יותר גושים. מוסיפים לסיום חמאה מומסת וטורפים לאיחוד.
  3. אם יש זמן נותנים לבלילה לנוח 20 דקות לפני שממשיכים (היא תסמיך מעט וזה בסדר).
  4. מכינים את העוגיות במחבת המיוחדת, מגלגלים ומצננים: ממקמים את מחבת העוגיות המיוחדת מעל הלהבה בקוטר הכי קטן בכיריים, ומדליקים תחתיה אש בינונית. חשוב מאוד: כשהמחבת חמה מותר לגעת בידיים רק בידיות העץ של המחבת - נזהרים לא לגעת בידית המתכת של הבסיס בשום שלב (היא לוהטת בטירוף!).
  5. מחממים את המחבת 2 דקות מכל צד. מורידים את המחבת מהבסיס, פותחים ומשמנים את שני הצדדים ואז מחזירים לאש ומגבירים את הלהבה (עובדים בזהירות כי הכל חם חם חם!).
  6. שמים כפית מהתערובת במרכז המחבת ומיד לוחצים לסגירה הדוקה. משחררים ומחממים 10 שניות. אם בורחת בלילה מצידי המחבת מסירים רגע מהאש ומנקים את השוליים בסכין (חובה! אחרת השאריות פשוט יעלו באש). אחרי 10 שניות מסובבים את המחבת על ציר הסיבוב לצד השני, לעוד 10 שניות. פותחים ובודקים אם הצבע של הוופל כבר זהוב. אם לא - משאירים לעוד כמה שניות.
  7. מוציאים בעזרת פלטה ומגלגלים מיד על קונוס עץ המצורף למחבת או על ידית של כף עץ ומשאירים כך כמה שניות להתקשות (אפשר גם להשאיר בתור וופל דקיק ועגול, או לדחוס לקערית קטנה לקבלת צורת קערית מסולסלת). הוופלים יוצאים רכים וגמישים מהמחבת אבל מתקשים והופכים לקריספיים אחרי קירור של דקה בערך - כשבינתיים מכינים את הוופל הבא (אין צורך לשמן שוב את המחבת).
  8. חוזרים על הפעולות לקבלת 25 עוגיות.
  9. שומרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר. אוכלים ככה או ממלאים בגלידה או קרם שאוהבים ומגישים (אבל רק ממש לפני ההגשה, אחרת העוגיות מאבדות את הקריספיות)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קרומקאקא

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות