-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.0 קק״ל 1619.9 קק״לפחמימות 9.4 גרם 113.1 גרםשומן 8.8 גרם 105.5 גרםנתרן 90.6 מ״ג 1087.3 מ״גחלבון 3.7 גרם 43.9 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.8 גרםשומן רווי 0.6 גרם 7.2 גרםכולסטרול 64.2 מ״ג 770.4 מ״גסידן 18.0 מ״ג 216.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 43.5 מ״ג 522.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות9 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.0 קק״ל 1619.9 קק״לפחמימות 9.4 גרם 113.1 גרםשומן 8.8 גרם 105.5 גרםנתרן 90.6 מ״ג 1087.3 מ״גחלבון 3.7 גרם 43.9 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.8 גרםשומן רווי 0.6 גרם 7.2 גרםכולסטרול 64.2 מ״ג 770.4 מ״גסידן 18.0 מ״ג 216.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 43.5 מ״ג 522.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.6 מ״גסגור
מאחורי השם הקצת מוזר מסתתר קינוח צרפתי נהדר: טבעות אווריריות ורכות מבצק פחזניות מטוגן. הקרולר מזכירים “דונאטס” בצורה, אבל יותר פשוט ומהיר להכין אותם. ליצירת עיגולים יפים אני נעזרת בריבועים של נייר אפייה, שאני מכינה מראש – במקום לזלף ישירות לתוך השמן אני מזלפת בנוחות עיגול על כל ריבוע נייר ומעבירה עם הנייר לשמן החם. תוך כדי הטיגון הנייר ייפרד מעצמו ואפשר יהיה לשלוף אותו עם מלקחיים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 135 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
ציפוי
-
1/2 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- חותכים חמאה לקוביות. בסיר בינוני מחממים חלב, חמאה, סוכר, תמצית וניל ומלח לרתיחה מלאה (ממש מבעבעת).
- מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים בכף עץ עד לקבלת בצק אחיד.
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות איטית 2 דקות לקירור חלקי. מוסיפים את הביצים אחת אחת (לא מוסיפים עוד ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת). התערובת תתפרק אחרי הוספת כל ביצה, וזה בסדר - היא תתחבר מחדש לבצק אחרי עיבוד קצר.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פייה משוננת גדולה ככל האפשר ומזלפים עיגול על ריבוע נייר אפייה.
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים (בזהירות) את ריבועי הנייר עם הבצק לשמן ושולפים את הניירות אחרי 10 שניות של טיגון בעזרת מלקחיים. לא מצופפים יותר מדי עיגולי בצק בסיר כי הם מאוד תופחים. מטגנים דקה מכל צד (אם הבצק משחים קודם סימן שהשמן חם מדי). מוציאים לנייר סופג.
- מגלגלים כל קרולר בסוכר לציפוי, או מזלפים מעל סירופ מייפל ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים חמאה לקוביות. בסיר בינוני מחממים חלב, חמאה, סוכר, תמצית וניל ומלח לרתיחה מלאה (ממש מבעבעת).
- מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים בכף עץ עד לקבלת בצק אחיד.
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות איטית 2 דקות לקירור חלקי. מוסיפים את הביצים אחת אחת (לא מוסיפים עוד ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת). התערובת תתפרק אחרי הוספת כל ביצה, וזה בסדר - היא תתחבר מחדש לבצק אחרי עיבוד קצר.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פייה משוננת גדולה ככל האפשר ומזלפים עיגול על ריבוע נייר אפייה.
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים (בזהירות) את ריבועי הנייר עם הבצק לשמן ושולפים את הניירות אחרי 10 שניות של טיגון בעזרת מלקחיים. לא מצופפים יותר מדי עיגולי בצק בסיר כי הם מאוד תופחים. מטגנים דקה מכל צד (אם הבצק משחים קודם סימן שהשמן חם מדי). מוציאים לנייר סופג.
- מגלגלים כל קרולר בסוכר לציפוי, או מזלפים מעל סירופ מייפל ומגישים.
הערות
- מומלץ להכין מראש נייר אפייה גזור לריבועים 10X10 ס"מ.
הערות
- מומלץ להכין מראש נייר אפייה גזור לריבועים 10X10 ס"מ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן