קצפת וניל עם תותים טריים ושקדים מקורמלים
שגב משה מכין קינוח מרשים וטעים במיוחד בכמה דקות עבודה: קצפת וניל בתוספת תותים טריים ושקדים מקורמלים. קינוח קליל שמתאים גם לנמנעים מגלוטן
שגב משה מכין קינוח מרשים וטעים במיוחד בכמה דקות עבודה: קצפת וניל בתוספת תותים טריים ושקדים מקורמלים. קינוח קליל שמתאים גם לנמנעים מגלוטן
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 82.1 קק״ל 492.3 קק״לפחמימות 0.2 גרם 1.0 גרםשומן 6.8 גרם 40.6 גרםנתרן 0.9 מ״ג 5.5 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.0 גרםשומן רווי 4.3 גרם 25.5 גרםכולסטרול 17.9 מ״ג 107.5 מ״גסידן 5.4 מ״ג 32.3 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 2.1 מ״ג 12.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
פחמימות0 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 82.1 קק״ל 492.3 קק״לפחמימות 0.2 גרם 1.0 גרםשומן 6.8 גרם 40.6 גרםנתרן 0.9 מ״ג 5.5 מ״גחלבון 0.1 גרם 0.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.0 גרםשומן רווי 4.3 גרם 25.5 גרםכולסטרול 17.9 מ״ג 107.5 מ״גסידן 5.4 מ״ג 32.3 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 2.1 מ״ג 12.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 82 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קצפת
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אבקת סוכר
-
1 מקל וניל בינוני
שקדים מקורמלים
-
50 גרם חמאה
-
1 כוס שקדים פרוסים
הגשה
אופן הכנה
- שוטפים את התותים, מסירים את העוקף וחותכים לרבעים. מוציאים בעזרת סכין חדה את גרגירי הווניל.
- מכינים את הקצפת: יוצקים את השמנת המתוקה לקערת המיקסר עם בלון הקצפה. מוסיפים את אבקת הסוכר והווניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
- מכינים את השקדים: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות עד שהם מצופים בחמאה. ממשיכים לטגן עד שהשקדים מקבלים גוון זהוב, מעבירים למסננת ומסננים את עודפי השומן. מחזירים למחבת, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב קבוע עד שהשקדים מתקרמלים. מעבירים לצלחת.
- מעבירים את הקצפת לכלי הגשה עמוק, מפזרים מעל את התותים ואת השקדים ומגישים.
אופן הכנה
- שוטפים את התותים, מסירים את העוקף וחותכים לרבעים. מוציאים בעזרת סכין חדה את גרגירי הווניל.
- מכינים את הקצפת: יוצקים את השמנת המתוקה לקערת המיקסר עם בלון הקצפה. מוסיפים את אבקת הסוכר והווניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
- מכינים את השקדים: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות עד שהם מצופים בחמאה. ממשיכים לטגן עד שהשקדים מקבלים גוון זהוב, מעבירים למסננת ומסננים את עודפי השומן. מחזירים למחבת, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב קבוע עד שהשקדים מתקרמלים. מעבירים לצלחת.
- מעבירים את הקצפת לכלי הגשה עמוק, מפזרים מעל את התותים ואת השקדים ומגישים.
הערות
- לגרסת פרווה ניתן להשתמש בשמנת צמחית
- ניתן להשתמש בתמצית או מחית וניל במקום תרמיל וניל
הערות
- לגרסת פרווה ניתן להשתמש בשמנת צמחית
- ניתן להשתמש בתמצית או מחית וניל במקום תרמיל וניל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן