קציצות עוף עם אפונה וירקות שילדים ממש אוהבים
יונית צוקרמן מכינה סיר מהביל של קציצות עוף עם אפונה וירקות שממש כיף לאכול בצהריים. את הקציצות הרכות רכות האלה כל המשפחה תאהב
יונית צוקרמן מכינה סיר מהביל של קציצות עוף עם אפונה וירקות שממש כיף לאכול בצהריים. את הקציצות הרכות רכות האלה כל המשפחה תאהב
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 567.4 קק״ל 2269.5 קק״לפחמימות 46.4 גרם 185.6 גרםשומן 20.6 גרם 82.2 גרםנתרן 2209.8 מ״ג 8839.1 מ״גחלבון 39.9 גרם 159.8 גרםסיבים תזונתיים 20.6 גרם 82.2 גרםשומן רווי 4.2 גרם 16.7 גרםכולסטרול 171.5 מ״ג 686.0 מ״גסידן 177.7 מ״ג 710.8 מ״גברזל 8.4 מ״ג 33.6 מ״גאשלגן 2158.7 מ״ג 8634.6 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 19.9 מ״גסגור
-
מרכיבים27
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות46 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 567.4 קק״ל 2269.5 קק״לפחמימות 46.4 גרם 185.6 גרםשומן 20.6 גרם 82.2 גרםנתרן 2209.8 מ״ג 8839.1 מ״גחלבון 39.9 גרם 159.8 גרםסיבים תזונתיים 20.6 גרם 82.2 גרםשומן רווי 4.2 גרם 16.7 גרםכולסטרול 171.5 מ״ג 686.0 מ״גסידן 177.7 מ״ג 710.8 מ״גברזל 8.4 מ״ג 33.6 מ״גאשלגן 2158.7 מ״ג 8634.6 מ״גאבץ 5.0 מ״ג 19.9 מ״גסגור
אחד המתכונים שאני מבשלת הכי הרבה בבית שלי הוא קציצות עוף עם אפונה וירקות. הקציצות הרכות מתבשלות ברוטב מדהים עם המון ירקות וסופגות מלא טעמים. אין ספק שזו אחת המנות האהובות על המשפחה שלי.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 27 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 567 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 גזר בינוני
-
1 בצל בינוני
-
1 תפוח אדמה בינוני
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור כוסברה
-
500 גרם עוף טחון
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כף ראס אל חנות
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כף שמן קנולה
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 ביצה L
אפונה
-
2 כפות שמן קנולה
-
1שקית או 400 גרם אפונה ירוקה קפואה
-
1 קופסה פטריות שמפיניון
-
1 בצל בינוני
-
2 גזרים בינוניים
-
1 תפוח אדמה קטן
-
1 כפית כורכום
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 1/2 כוסות מים
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: שמים במעבד מזון את הגזר, הבצל, תפוח האדמה והירק ומעבדים למשחה פירורית. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את העוף הטחון, התבלינים והשמן ולשים היטב לפיזור אחיד של המרכיבים בתערובת. מוסיפים את פירורי הלחם וביצה ולשים היטב.
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומקררים במקרר כ-30 דקות.
- מכינים את הרוטב: פורסים את הפטריות לפרוסות דקות, מגררים את הבצל על פומפייה.
- קולפים וחותכים את הגזר ותפוח האדמה לקוביות קטנות.
- מחממים מחבת רחבה או סיר על אש בינונית. מוסיפים את השמן והאפונה ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפטריות, הבצל, הגזר, תפוח האדמה, התבלינים ואת המים ומערבבים היטב. מגבירים את האש ומביאים את התבשיל לרתיחה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- בידיים רטובות, יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בגודל כדורי פינג פונג. מכניסים את הכדורי הבשר לתבשיל, מביאים לרתיחה, מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: שמים במעבד מזון את הגזר, הבצל, תפוח האדמה והירק ומעבדים למשחה פירורית. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את העוף הטחון, התבלינים והשמן ולשים היטב לפיזור אחיד של המרכיבים בתערובת. מוסיפים את פירורי הלחם וביצה ולשים היטב.
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומקררים במקרר כ-30 דקות.
- מכינים את הרוטב: פורסים את הפטריות לפרוסות דקות, מגררים את הבצל על פומפייה.
- קולפים וחותכים את הגזר ותפוח האדמה לקוביות קטנות.
- מחממים מחבת רחבה או סיר על אש בינונית. מוסיפים את השמן והאפונה ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפטריות, הבצל, הגזר, תפוח האדמה, התבלינים ואת המים ומערבבים היטב. מגבירים את האש ומביאים את התבשיל לרתיחה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- בידיים רטובות, יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בגודל כדורי פינג פונג. מכניסים את הכדורי הבשר לתבשיל, מביאים לרתיחה, מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן