קציצות עוף ברוטב עגבניות עשיר עם אורז ובצל
מה היום לארוחת צהריים? השף משה שגב מכין קציצות עוף מבושלות ברוטב עגבניות עשיר, מוגשות עם אורז והמון בצל מטוגן. מנה טעימה ומיוחדת
מה היום לארוחת צהריים? השף משה שגב מכין קציצות עוף מבושלות ברוטב עגבניות עשיר, מוגשות עם אורז והמון בצל מטוגן. מנה טעימה ומיוחדת
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1421.4 קק״ל 5685.6 קק״לפחמימות 121.1 גרם 484.2 גרםשומן 86.7 גרם 346.8 גרםנתרן 3869.2 מ״ג 15476.9 מ״גחלבון 52.5 גרם 209.9 גרםסיבים תזונתיים 10.8 גרם 43.4 גרםשומן רווי 11.5 גרם 46.1 גרםכולסטרול 214.0 מ״ג 855.8 מ״גסידן 269.9 מ״ג 1079.8 מ״גברזל 10.8 מ״ג 43.1 מ״גאשלגן 2455.7 מ״ג 9822.7 מ״גאבץ 7.4 מ״ג 29.5 מ״גסגור
-
מרכיבים27
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
פחמימות121 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1421.4 קק״ל 5685.6 קק״לפחמימות 121.1 גרם 484.2 גרםשומן 86.7 גרם 346.8 גרםנתרן 3869.2 מ״ג 15476.9 מ״גחלבון 52.5 גרם 209.9 גרםסיבים תזונתיים 10.8 גרם 43.4 גרםשומן רווי 11.5 גרם 46.1 גרםכולסטרול 214.0 מ״ג 855.8 מ״גסידן 269.9 מ״ג 1079.8 מ״גברזל 10.8 מ״ג 43.1 מ״גאשלגן 2455.7 מ״ג 9822.7 מ״גאבץ 7.4 מ״ג 29.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 27 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1421 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז עם בצל
-
5 כפות שמן זית
-
5 שיני שום
-
1 ק"ג אורז יסמין
-
1 ליטר מים
-
1 כף מלח גס
-
5 בצלים בינוניים
-
5 כפות שמן זית
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 כוס צנוברים
קציצות
-
700 גרם עוף טחון
-
1 גבעול סלרי
-
1 צרור פטרוזיליה
-
300 גרם כרישות
-
4 שיני שום
-
2 פרוסות לחם אחיד
-
1 ביצה L
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
4 שיני שום
-
3 עגבניות בינוניות
-
1 כוס עגבניות מרוסקות
-
1 כוס יין אדום יבש
-
1 עלה דפנה בינוני
-
2 גבעולי אורגנו טרי
-
1 כפית מלח גס
אופן הכנה
- חותכים את הבצל לרצועות דקות. פורסים את השום. מרתיחים את המים בקומקום. קולים את הצנוברים על מחבת יבשה עד להזהבה קלה. קוצצים דק את הצ’ילי, סלרי, פטרוזיליה וכרישה. כותשים את השום. משרים את הלחם קלות במים וסוחטים. טורפים את הביצה. קוצצים את השום והעגבניות.
- שורפים את הפלפלים על אש גלויה. מעבירים לשקית סגורה ומצננים כ - 10 דקות. מסירים את הקליפה.
- מכינים את האורז עם הבצלים: מחממים שמן בסיר, מוסיפים שום ומטגנים מעט. מוסיפים אורז, מערבבים, יוצקים מעל מים רותחים, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 17 דקות. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה יפה. מוסיפים את הבצל המטוגן, פלפל וצנוברים לסיר האורז ומערבבים.
- מכינים את הקציצות: שמים את כל רכיבי המתכון בקערה, מערבבים עד לקבלת תערובת דביקה, יוצרים קציצות קטנות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את השום. מוסיפים את שני סוגי העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את היין, עלה דפנה, אורגנו ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות או עד לקבלת רוטב עשיר וסמיך. מוסיפים את הקציצות ומבשלים יחד 15 דקות נוספות.
- מגישים את הקציצות עם האורז.
אופן הכנה
- חותכים את הבצל לרצועות דקות. פורסים את השום. מרתיחים את המים בקומקום. קולים את הצנוברים על מחבת יבשה עד להזהבה קלה. קוצצים דק את הצ’ילי, סלרי, פטרוזיליה וכרישה. כותשים את השום. משרים את הלחם קלות במים וסוחטים. טורפים את הביצה. קוצצים את השום והעגבניות.
- שורפים את הפלפלים על אש גלויה. מעבירים לשקית סגורה ומצננים כ - 10 דקות. מסירים את הקליפה.
- מכינים את האורז עם הבצלים: מחממים שמן בסיר, מוסיפים שום ומטגנים מעט. מוסיפים אורז, מערבבים, יוצקים מעל מים רותחים, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 17 דקות. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה יפה. מוסיפים את הבצל המטוגן, פלפל וצנוברים לסיר האורז ומערבבים.
- מכינים את הקציצות: שמים את כל רכיבי המתכון בקערה, מערבבים עד לקבלת תערובת דביקה, יוצרים קציצות קטנות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את השום. מוסיפים את שני סוגי העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את היין, עלה דפנה, אורגנו ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות או עד לקבלת רוטב עשיר וסמיך. מוסיפים את הקציצות ומבשלים יחד 15 דקות נוספות.
- מגישים את הקציצות עם האורז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן