קציצות עוף בקארי ירוק וקרם קוקוס
תבשיל קציצות עוף בקארי ירוק וקרם קוקוס עם רוטב משגע והמון ירקות. ארוחת צהריים זריזה וקלה להכנה בהשראה אסייתית מהמטבח התאילנדי
תבשיל קציצות עוף בקארי ירוק וקרם קוקוס עם רוטב משגע והמון ירקות. ארוחת צהריים זריזה וקלה להכנה בהשראה אסייתית מהמטבח התאילנדי
- עז תלם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 814.3 קק״ל 3257.2 קק״לפחמימות 38.2 גרם 152.8 גרםשומן 69.4 גרם 277.7 גרםנתרן 870.6 מ״ג 3482.4 מ״גחלבון 27.8 גרם 111.1 גרםסיבים תזונתיים 8.9 גרם 35.5 גרםשומן רווי 30.8 גרם 123.1 גרםכולסטרול 86.0 מ״ג 344.0 מ״גסידן 100.5 מ״ג 402.1 מ״גברזל 5.5 מ״ג 22.0 מ״גאשלגן 1362.4 מ״ג 5449.5 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות38 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 814.3 קק״ל 3257.2 קק״לפחמימות 38.2 גרם 152.8 גרםשומן 69.4 גרם 277.7 גרםנתרן 870.6 מ״ג 3482.4 מ״גחלבון 27.8 גרם 111.1 גרםסיבים תזונתיים 8.9 גרם 35.5 גרםשומן רווי 30.8 גרם 123.1 גרםכולסטרול 86.0 מ״ג 344.0 מ״גסידן 100.5 מ״ג 402.1 מ״גברזל 5.5 מ״ג 22.0 מ״גאשלגן 1362.4 מ״ג 5449.5 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 11.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 814 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1 כף שמן קנולה
-
2 כפות ממרח קארי ירוק
-
1קופסה או 400 מ"ל קרם קוקוס
-
1כוס או 240 מ"ל מים
-
2 עלי קפיר ליים מיובש
-
1 כפית סוכר דקלים
-
1 כוס גרגירי חומוס קפואים
-
400 גרם דלעות
-
1 כף רוטב דגים
הגשה
-
1 כוס בזיליקום
-
1 כוס אורז לבן מבושל
אופן הכנה
- חותכים את הדלעת לקוביות בגודל 2 ס”מ. קוצצים דק את הכוסברה ואת הבצל הירוק.
- מחממים את השמן בסיר קטן. מוסיפים את ממרח הקארי ומטגנים על להבה בינונית- גבוהה כ-1/2 דקה, עד שהוא מפיץ ריח.
- מוזגים את קרם הקוקוס לסיר בהדרגה תוך ערבוב, 1/2 כוס כל פעם. מוסיפים את המים ובוחשים היטב. מוסיפים את הקפיר ליים והסוכר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את קוביות הדלעת וגרגרי החומוס. מבשלים מעל להבה נמוכה כ-10 דקות.
- מכינים את הקציצות: שמים את רכיבי הקציצות בקערה, מערבבים היטב ולשים את התערובת כ-1/2 דקה.
- מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת. בעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות קטנות עגולות. מטגנים אותן ב-2-3 נגלות בשמן החם, 2 דקות מכל צד, או עד קבלת צבע זהוב. את הנגלה הראשונה של הקציצות מעבירים ישר לרוטב, ובאותו אופן מכינים נגלות נוספות.
- מנערים מעט את הסיר עם הקציצות, כדי שכל הקציצות יכוסו ברוטב. מבשלים מעל להבה בינונית 5-8 דקות, עד שהקציצות התבשלו לחלוטין והדלעת רכה.
- טועמים את הרוטב ומוסיפים את רוטב הדגים, ואם צריך עוד סוכר. אם הרוטב נראה סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט מים.
- מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים לצד האורז.
אופן הכנה
- חותכים את הדלעת לקוביות בגודל 2 ס”מ. קוצצים דק את הכוסברה ואת הבצל הירוק.
- מחממים את השמן בסיר קטן. מוסיפים את ממרח הקארי ומטגנים על להבה בינונית- גבוהה כ-1/2 דקה, עד שהוא מפיץ ריח.
- מוזגים את קרם הקוקוס לסיר בהדרגה תוך ערבוב, 1/2 כוס כל פעם. מוסיפים את המים ובוחשים היטב. מוסיפים את הקפיר ליים והסוכר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את קוביות הדלעת וגרגרי החומוס. מבשלים מעל להבה נמוכה כ-10 דקות.
- מכינים את הקציצות: שמים את רכיבי הקציצות בקערה, מערבבים היטב ולשים את התערובת כ-1/2 דקה.
- מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת. בעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות קטנות עגולות. מטגנים אותן ב-2-3 נגלות בשמן החם, 2 דקות מכל צד, או עד קבלת צבע זהוב. את הנגלה הראשונה של הקציצות מעבירים ישר לרוטב, ובאותו אופן מכינים נגלות נוספות.
- מנערים מעט את הסיר עם הקציצות, כדי שכל הקציצות יכוסו ברוטב. מבשלים מעל להבה בינונית 5-8 דקות, עד שהקציצות התבשלו לחלוטין והדלעת רכה.
- טועמים את הרוטב ומוסיפים את רוטב הדגים, ואם צריך עוד סוכר. אם הרוטב נראה סמיך מדי, מוסיפים עוד מעט מים.
- מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים לצד האורז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות