-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 81.4 קק״ל 976.2 קק״לפחמימות 4.4 גרם 52.4 גרםשומן 3.5 גרם 41.8 גרםנתרן 231.9 מ״ג 2782.7 מ״גחלבון 8.0 גרם 96.5 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 6.0 גרםשומן רווי 1.0 גרם 11.8 גרםכולסטרול 35.8 מ״ג 430.0 מ״גסידן 9.4 מ״ג 112.5 מ״גברזל 0.5 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 282.2 מ״ג 3386.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 8.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-35 דק׳
-
פחמימות4 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 81.4 קק״ל 976.2 קק״לפחמימות 4.4 גרם 52.4 גרםשומן 3.5 גרם 41.8 גרםנתרן 231.9 מ״ג 2782.7 מ״גחלבון 8.0 גרם 96.5 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 6.0 גרםשומן רווי 1.0 גרם 11.8 גרםכולסטרול 35.8 מ״ג 430.0 מ״גסידן 9.4 מ״ג 112.5 מ״גברזל 0.5 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 282.2 מ״ג 3386.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 8.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-35 דק׳ | קלוריות 81 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם עוף טחון
-
1 בצל בינוני
-
2 שיני שום
-
1/2 צרור כוסברה
-
1 קישוא בינוני
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- במעבד מזון שמים את הבצל, השום, עשבי התיבול, הקישוא (אפשר לחתוך לפרוסות עבות) ופירורי הלחם. מעבדים לתערובת חלקה ואחידה.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את העוף הטחון ואת התבלינים. לשים היטב בידיים לפיזור אחיד של המרכיבים.
- מעבירים את התערובת למקרר לפחות לשעה להתייצבות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בעזרת ידיים רטובות, צרים קציצות עגולות ושטוחות ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה שמשמנים מעט בעזרת תרסיס שמן.
- מכניסים לתנור החם ואופים כ-25 דקות. במחצית זמן האפייה הופכים את הקציצות כדי שיזהיבו משני הצדדים.
צילום: שני הלוי
אופן הכנה
- במעבד מזון שמים את הבצל, השום, עשבי התיבול, הקישוא (אפשר לחתוך לפרוסות עבות) ופירורי הלחם. מעבדים לתערובת חלקה ואחידה.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את העוף הטחון ואת התבלינים. לשים היטב בידיים לפיזור אחיד של המרכיבים.
- מעבירים את התערובת למקרר לפחות לשעה להתייצבות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בעזרת ידיים רטובות, צרים קציצות עגולות ושטוחות ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה שמשמנים מעט בעזרת תרסיס שמן.
- מכניסים לתנור החם ואופים כ-25 דקות. במחצית זמן האפייה הופכים את הקציצות כדי שיזהיבו משני הצדדים.
צילום: שני הלוי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן