קציצות טונה ברוטב עגבניות בפיתה
מי אמר שאוכל רחוב אפשר לאכול רק בחוץ? מאיר אדוני מכין קציצות טונה ברוטב עגבניות שמגישים בחצאי פיתה עם המון טחינה ירוקה שאפשר לאכול בעמידה
מי אמר שאוכל רחוב אפשר לאכול רק בחוץ? מאיר אדוני מכין קציצות טונה ברוטב עגבניות שמגישים בחצאי פיתה עם המון טחינה ירוקה שאפשר לאכול בעמידה
- מאיר אדוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1186.3 קק״ל 2372.5 קק״לפחמימות 87.0 גרם 174.1 גרםשומן 83.0 גרם 166.0 גרםנתרן 3063.9 מ״ג 6127.8 מ״גחלבון 32.0 גרם 64.0 גרםסיבים תזונתיים 17.5 גרם 35.0 גרםשומן רווי 14.8 גרם 29.6 גרםכולסטרול 138.9 מ״ג 277.8 מ״גסידן 390.7 מ״ג 781.3 מ״גברזל 16.5 מ״ג 33.1 מ״גאשלגן 1269.7 מ״ג 2539.4 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 11.1 מ״גסגור
-
מרכיבים28
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות87 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1186.3 קק״ל 2372.5 קק״לפחמימות 87.0 גרם 174.1 גרםשומן 83.0 גרם 166.0 גרםנתרן 3063.9 מ״ג 6127.8 מ״גחלבון 32.0 גרם 64.0 גרםסיבים תזונתיים 17.5 גרם 35.0 גרםשומן רווי 14.8 גרם 29.6 גרםכולסטרול 138.9 מ״ג 277.8 מ״גסידן 390.7 מ״ג 781.3 מ״גברזל 16.5 מ״ג 33.1 מ״גאשלגן 1269.7 מ״ג 2539.4 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 11.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 28 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 1186 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות טונה
-
1 תפוח אדמה בינוני
-
1/2 גבעול כרשה
-
2 כפות שמן זית
-
1 קופסת שימורים טונה בשמן
-
1 כוס פירורי לחם
-
1 ביצה L
-
1 כף גבינת מסקרפונה
-
1 כפית תימין יבש
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב עגבניות
-
2 כפות שמן זית
-
2 שיני שום
-
1 כף אריסה
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
400גרם או 1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טחינה ירוקה
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קולפים את תפוח האדמה ומבשלים בשפע מים עד שהוא רך מאוד. מועכים לפירה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
- פוריסם דק את הכרשה ומטגנים בשמן זית עד שהיא מזהיבה מעט ומתרככת. מעבירים לקערת הערבוב.
- מוסיפים לקערת הערבוב את הטונה סחוטה מהשמן ויתר המרכיבים של הקציצות ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מכינים את הרוטב: פורסים דק את השום ואת הפלפל החריף.
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את השום, מטגנים דקה.
- מוסיפים את האריסה והפלפל החריף ומטגנים דקה.
- מוסיפים את העגבניות והתבלינים, מערבבים ומבשלים 15 דקות על אש נמוכה.
- מכינים את הטחינה: בסיר גדול מרתיחים מים. חולטים את הפטרוזיליה למשך 30 שניות, מוציאים לקערה עם מי קרח, מסננים ושומרים בצד.
- שמים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון עם הפטרוזיליה החלוטה וטוחנים לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים עוד מים קרים להגעה למרקם הרצוי.
- מטגנים את הקציצות: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות משני צדיהן עד שהן זהובות ופריכות.
- מרכיבים: חוצים את הפיתה לשניים, שמים בתוך כל פיתה קציצות טונה עם רוטב, כמה עלי רוקט ומעל מזלפים טחינה ירוקה.
צילום: שני הלוי
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קולפים את תפוח האדמה ומבשלים בשפע מים עד שהוא רך מאוד. מועכים לפירה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
- פוריסם דק את הכרשה ומטגנים בשמן זית עד שהיא מזהיבה מעט ומתרככת. מעבירים לקערת הערבוב.
- מוסיפים לקערת הערבוב את הטונה סחוטה מהשמן ויתר המרכיבים של הקציצות ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מכינים את הרוטב: פורסים דק את השום ואת הפלפל החריף.
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את השום, מטגנים דקה.
- מוסיפים את האריסה והפלפל החריף ומטגנים דקה.
- מוסיפים את העגבניות והתבלינים, מערבבים ומבשלים 15 דקות על אש נמוכה.
- מכינים את הטחינה: בסיר גדול מרתיחים מים. חולטים את הפטרוזיליה למשך 30 שניות, מוציאים לקערה עם מי קרח, מסננים ושומרים בצד.
- שמים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון עם הפטרוזיליה החלוטה וטוחנים לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים עוד מים קרים להגעה למרקם הרצוי.
- מטגנים את הקציצות: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות משני צדיהן עד שהן זהובות ופריכות.
- מרכיבים: חוצים את הפיתה לשניים, שמים בתוך כל פיתה קציצות טונה עם רוטב, כמה עלי רוקט ומעל מזלפים טחינה ירוקה.
צילום: שני הלוי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן