קציצות דגים ברוטב עגבניות לארוחת שישי
השבת תכף נכנסת ואתם רוצים להכין תבשיל טעים וזריז לארוחה משפחתית? משה שגב מכין קציצות דגים ברוטב עגבניות שמכינים בקלי קלות. אל תשכחו את החלה לניגוב הרוטב
השבת תכף נכנסת ואתם רוצים להכין תבשיל טעים וזריז לארוחה משפחתית? משה שגב מכין קציצות דגים ברוטב עגבניות שמכינים בקלי קלות. אל תשכחו את החלה לניגוב הרוטב
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 231.8 קק״ל 927.3 קק״לפחמימות 25.4 גרם 101.4 גרםשומן 11.2 גרם 44.8 גרםנתרן 894.1 מ״ג 3576.4 מ״גחלבון 8.0 גרם 32.0 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.7 גרםשומן רווי 1.7 גרם 6.9 גרםכולסטרול 63.5 מ״ג 253.8 מ״גסידן 154.1 מ״ג 616.6 מ״גברזל 6.5 מ״ג 26.0 מ״גאשלגן 1698.0 מ״ג 6791.9 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
פחמימות25 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 231.8 קק״ל 927.3 קק״לפחמימות 25.4 גרם 101.4 גרםשומן 11.2 גרם 44.8 גרםנתרן 894.1 מ״ג 3576.4 מ״גחלבון 8.0 גרם 32.0 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.7 גרםשומן רווי 1.7 גרם 6.9 גרםכולסטרול 63.5 מ״ג 253.8 מ״גסידן 154.1 מ״ג 616.6 מ״גברזל 6.5 מ״ג 26.0 מ״גאשלגן 1698.0 מ״ג 6791.9 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 232 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
3 שיני שום
-
6 כפות רסק עגבניות
-
2 עגבניות בינוניות
-
1 כפית אריסה
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כוס מים רותחים
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור שמיר
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: משרים קלות את הלחם במים קרים וסוחטים.
- קוצצים דק את השמיר, הכוסברה והפטרוזיליה והשום.
- בעזרת סכין חד קוצצים את הדג. לחלופין, אפשר לטחון את הדג במעבד מזון.
- מניחים את כל רכיבי הקציצות בקערה גדולה ומערבים היטב. מעבירים למקרר.
- מכינים את הרוטב: מגררים את העגבניות בפומפייה.
- קולפים וקוצצים את השום.
- מחממים את השמן במחבת עמוקה ומטגנים את השום עד להזהבה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות והאריסה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את התבלינים והמים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות. ברגע שהרוטב מסמיך, מוסיפים את עשבי התיבול בשלמותם, מבשלים כ-5 דקות ושולפים החוצה.
- יוצרים קציצות קטנות מתערובת הדגים, מכניסים בזהירות לסיר עם הרוטב ומבשלים ללא ערבוב כ-15 דקות.
- מגישים עם לחם או חלה טרייה.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: משרים קלות את הלחם במים קרים וסוחטים.
- קוצצים דק את השמיר, הכוסברה והפטרוזיליה והשום.
- בעזרת סכין חד קוצצים את הדג. לחלופין, אפשר לטחון את הדג במעבד מזון.
- מניחים את כל רכיבי הקציצות בקערה גדולה ומערבים היטב. מעבירים למקרר.
- מכינים את הרוטב: מגררים את העגבניות בפומפייה.
- קולפים וקוצצים את השום.
- מחממים את השמן במחבת עמוקה ומטגנים את השום עד להזהבה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות והאריסה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את התבלינים והמים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות. ברגע שהרוטב מסמיך, מוסיפים את עשבי התיבול בשלמותם, מבשלים כ-5 דקות ושולפים החוצה.
- יוצרים קציצות קטנות מתערובת הדגים, מכניסים בזהירות לסיר עם הרוטב ומבשלים ללא ערבוב כ-15 דקות.
- מגישים עם לחם או חלה טרייה.
הערות
- אפשר להשתמש בכל דג לבן שאוהבים: בורי, לברק, דניס או לוקוס
הערות
- אפשר להשתמש בכל דג לבן שאוהבים: בורי, לברק, דניס או לוקוס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן