קציצות בשר ברוטב עגבניות, תפוחי אדמה וחציל
השף משה שגב משדרג את המנה הקלאסית של קציצות בשר ברוטב עגבניות ומכין קציצות גורמה מנתח משובח, ברוטב של עגבניות, חציל ותפוחי אדמה
השף משה שגב משדרג את המנה הקלאסית של קציצות בשר ברוטב עגבניות ומכין קציצות גורמה מנתח משובח, ברוטב של עגבניות, חציל ותפוחי אדמה
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 660.0 קק״ל 3959.8 קק״לפחמימות 29.8 גרם 178.7 גרםשומן 48.7 גרם 292.3 גרםנתרן 2479.5 מ״ג 14876.8 מ״גחלבון 34.7 גרם 208.2 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 24.7 גרםשומן רווי 16.7 גרם 100.0 גרםכולסטרול 123.3 מ״ג 740.0 מ״גסידן 95.1 מ״ג 570.5 מ״גברזל 5.0 מ״ג 30.0 מ״גאשלגן 892.4 מ״ג 5354.1 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 36.7 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
פחמימות30 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 660.0 קק״ל 3959.8 קק״לפחמימות 29.8 גרם 178.7 גרםשומן 48.7 גרם 292.3 גרםנתרן 2479.5 מ״ג 14876.8 מ״גחלבון 34.7 גרם 208.2 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 24.7 גרםשומן רווי 16.7 גרם 100.0 גרםכולסטרול 123.3 מ״ג 740.0 מ״גסידן 95.1 מ״ג 570.5 מ״גברזל 5.0 מ״ג 30.0 מ״גאשלגן 892.4 מ״ג 5354.1 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 36.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 660 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
רוטב
-
1 חציל בינוני
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
3 כפות שמן זית
-
5 כפות עגבניות חתוכות לקוביות
-
1 כף אריסה
-
2 כוסות מים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
טיגון
-
1/4 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל ועשבי התיבול, כולל תימין ורוזמרין. כותשים את השום. מחממים את המים. חותכים את החציל ותפוחי האדמה לקוביות.
- מכינים את הקציצות: מניחים בקערה או קערת מיקסר את כל רכיבי הקציצות ומערבבים עד לקבלת תערובת לא דביקה, אך גם לא יבשה. מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות בגודל רצוי, מטגנים משני הצדדים ושומרים בצד.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את החציל ותפוחי האדמה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מתרככים.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ורחב. מוסיפים את העגבניות, אריסה ומים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים 25 דקות.
- מתבלים, מוסיפים את החציל ותפוחי האדמה ומערבבים. שמים מעל את הקציצות ומבשלים יחד 10 דקות נוספות.
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל ועשבי התיבול, כולל תימין ורוזמרין. כותשים את השום. מחממים את המים. חותכים את החציל ותפוחי האדמה לקוביות.
- מכינים את הקציצות: מניחים בקערה או קערת מיקסר את כל רכיבי הקציצות ומערבבים עד לקבלת תערובת לא דביקה, אך גם לא יבשה. מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות בגודל רצוי, מטגנים משני הצדדים ושומרים בצד.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את החציל ותפוחי האדמה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מתרככים.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול ורחב. מוסיפים את העגבניות, אריסה ומים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים 25 דקות.
- מתבלים, מוסיפים את החציל ותפוחי האדמה ומערבבים. שמים מעל את הקציצות ומבשלים יחד 10 דקות נוספות.
הערות
- ניתן להשתמש בכל עשבי התיבול שאוהבים: כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, טרגון, וכו׳
הערות
- ניתן להשתמש בכל עשבי התיבול שאוהבים: כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, טרגון, וכו׳
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן