-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5164.4 קק״ל 5164.4 קק״לפחמימות 762.4 גרם 762.4 גרםשומן 194.8 גרם 194.8 גרםנתרן 2191.2 מ״ג 2191.2 מ״גחלבון 88.4 גרם 88.4 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 10.2 גרםשומן רווי 109.4 גרם 109.4 גרםכולסטרול 204.0 מ״ג 204.0 מ״גסידן 1780.5 מ״ג 1780.5 מ״גברזל 19.0 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 3013.9 מ״ג 3013.9 מ״גאבץ 13.2 מ״ג 13.2 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 20 דק׳כולל 12 שעות
-
פחמימות762 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5164.4 קק״ל 5164.4 קק״לפחמימות 762.4 גרם 762.4 גרםשומן 194.8 גרם 194.8 גרםנתרן 2191.2 מ״ג 2191.2 מ״גחלבון 88.4 גרם 88.4 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 10.2 גרםשומן רווי 109.4 גרם 109.4 גרםכולסטרול 204.0 מ״ג 204.0 מ״גסידן 1780.5 מ״ג 1780.5 מ״גברזל 19.0 מ״ג 19.0 מ״גאשלגן 3013.9 מ״ג 3013.9 מ״גאבץ 13.2 מ״ג 13.2 מ״גסגור
למעשה, העוגה הזו נפלאה גם כשמגישים אותה בשלמותה לשולחן, כעוגת גלידה ביתית. אבל הכיף הגדול הוא לפרוס מנות בגודל ביסקוויט (ממש כמו ה”קסטות” הקנויות – לכן אני משתמשת דווקא בביסקוויטים לקסטה, עם שוליים ישרים) ואז לצפות כל מנה בשוקולד עד חצי הגובה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 12 שעות | קלוריות 5164 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1קופסת שימורים או 400 גרם חלב מרוכז
-
12 עוגיות אוראו בינוניות
-
1חבילה או 300 גרם פתי בר וניל
-
300 גרם שוקולד חלב
אופן הכנה
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים חלב מרוכז ומקציפים לאיחוד. מוסיפים פירורי עוגיות ומקציפים קצרות לאיחוד.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים בתבנית בצפיפות שכבת ביסקוויטים. משטחים מעל את תערובת הגלידה ומכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת.
- סוגרים את מכסה התבנית ומקפיאים למשך הלילה.
- מחלצים מהתבנית בעזרת הנייר ופורסים בסכין לגודל ביסקוויט.
- ממיסים שוקולד במיקרוגל (אפשר לדלל עם 2 כפות שמן, אם הוא סמיך מדי). מעבירים לכוס, כדי שאפשר יהיה לטבול את הקסטות לעומק.
- טובלים כל קסטה עד 1/2 הגובה. אפשר לקשט גם עם עוד פירורי עוגיות.
- מגישים קפוא.
אופן הכנה
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים חלב מרוכז ומקציפים לאיחוד. מוסיפים פירורי עוגיות ומקציפים קצרות לאיחוד.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים בתבנית בצפיפות שכבת ביסקוויטים. משטחים מעל את תערובת הגלידה ומכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת.
- סוגרים את מכסה התבנית ומקפיאים למשך הלילה.
- מחלצים מהתבנית בעזרת הנייר ופורסים בסכין לגודל ביסקוויט.
- ממיסים שוקולד במיקרוגל (אפשר לדלל עם 2 כפות שמן, אם הוא סמיך מדי). מעבירים לכוס, כדי שאפשר יהיה לטבול את הקסטות לעומק.
- טובלים כל קסטה עד 1/2 הגובה. אפשר לקשט גם עם עוד פירורי עוגיות.
- מגישים קפוא.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן