קלתית לפאי
קלתית לפאי היא הבסיס של מאפה מתוק, תחתית ושוליים, שמכינים בדרך כלל מבצק פריך, חמאה או פרווה. כדי להכין קלתית כהה מחליפים 2 כפות מהקמח ב-2 כפות קקאו
קלתית לפאי היא הבסיס של מאפה מתוק, תחתית ושוליים, שמכינים בדרך כלל מבצק פריך, חמאה או פרווה. כדי להכין קלתית כהה מחליפים 2 כפות מהקמח ב-2 כפות קקאו
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2978.4 קק״ל 2978.4 קק״לפחמימות 211.6 גרם 211.6 גרםשומן 175.0 גרם 175.0 גרםנתרן 104.0 מ״ג 104.0 מ״גחלבון 38.8 גרם 38.8 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 1.8 גרם 1.8 גרםכולסטרול 253.8 מ״ג 253.8 מ״גסידן 74.8 מ״ג 74.8 מ״גברזל 4.4 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 382.0 מ״ג 382.0 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
פחמימות212 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2978.4 קק״ל 2978.4 קק״לפחמימות 211.6 גרם 211.6 גרםשומן 175.0 גרם 175.0 גרםנתרן 104.0 מ״ג 104.0 מ״גחלבון 38.8 גרם 38.8 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 1.8 גרם 1.8 גרםכולסטרול 253.8 מ״ג 253.8 מ״גסידן 74.8 מ״ג 74.8 מ״גברזל 4.4 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 382.0 מ״ג 382.0 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 3.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 4 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 2978 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עיבוד יתר פוגע במרקם. מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה. מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג למניעת התנפחות.
- לאפייה חלקית (לפאי שעובר אפייה נוספת עם המלית): אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- לאפייה מלאה (לפאי שלא עובר אפייה נוספת): אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, עד שהבצק זהוב.
- לקלתיות אישיות: קורצים את הבצק המרודד לעיגולים הגדולים מעט מקוטר התבניות. מרפדים את התבניות האישיות, דוקרים במזלג ואופים 15 דקות לאפייה מלאה (קלתיות אישיות אין צורך לאפות אפייה מוקדמת/חלקית- אם המלית דורשת אפייה פשוט ממלאים ואופים).
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עיבוד יתר פוגע במרקם. מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה. מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג למניעת התנפחות.
- לאפייה חלקית (לפאי שעובר אפייה נוספת עם המלית): אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- לאפייה מלאה (לפאי שלא עובר אפייה נוספת): אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, עד שהבצק זהוב.
- לקלתיות אישיות: קורצים את הבצק המרודד לעיגולים הגדולים מעט מקוטר התבניות. מרפדים את התבניות האישיות, דוקרים במזלג ואופים 15 דקות לאפייה מלאה (קלתיות אישיות אין צורך לאפות אפייה מוקדמת/חלקית- אם המלית דורשת אפייה פשוט ממלאים ואופים).
הערות
- לקלתית פרווה מחליפים את החמאה במחמאה או מרגרינה.
הערות
- לקלתית פרווה מחליפים את החמאה במחמאה או מרגרינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן