קישואים ממולאים באורז ופרגיות של אהרוני
ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין את אחת ממנות הבית שלהם: קישואים ממולאים באורז ופרגיות ברוטב חמצמץ. כל הטיפים להכנת ממולאים נהדרים במיוחד
ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין את אחת ממנות הבית שלהם: קישואים ממולאים באורז ופרגיות ברוטב חמצמץ. כל הטיפים להכנת ממולאים נהדרים במיוחד
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 255.7 קק״ל 1534.3 קק״לפחמימות 40.5 גרם 243.0 גרםשומן 4.7 גרם 28.0 גרםנתרן 1012.8 מ״ג 6076.8 מ״גחלבון 12.9 גרם 77.4 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 36.3 גרםשומן רווי 1.2 גרם 7.3 גרםכולסטרול 23.3 מ״ג 140.0 מ״גסידן 117.3 מ״ג 703.6 מ״גברזל 3.7 מ״ג 22.0 מ״גאשלגן 1316.8 מ״ג 7900.9 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
פחמימות41 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 255.7 קק״ל 1534.3 קק״לפחמימות 40.5 גרם 243.0 גרםשומן 4.7 גרם 28.0 גרםנתרן 1012.8 מ״ג 6076.8 מ״גחלבון 12.9 גרם 77.4 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 36.3 גרםשומן רווי 1.2 גרם 7.3 גרםכולסטרול 23.3 מ״ג 140.0 מ״גסידן 117.3 מ״ג 703.6 מ״גברזל 3.7 מ״ג 22.0 מ״גאשלגן 1316.8 מ״ג 7900.9 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 256 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קישואים ממולאים
-
12 קישואים בינוניים
-
1 צרור שמיר
-
1 צרור כוסברה
-
1 בצל בינוני
-
3 שיני שום
-
1 כוס אורז בסמטי
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
1 חופן משמשים מיובשים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף שמן זית
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
200 גרם פרגיות טחונות
רוטב
-
1 ליטר מים
-
4 כפות מיץ לימון
-
3 כפות רכז רימונים
-
2 שיני שום
-
1/2 כפית פלפל אנגלי
-
2 לימונים פרסיים בינוניים
-
2 עלי דפנה בינוניים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 בצל בינוני
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משרים את האורז כשעה במים קרים ומסננים. מרוקנים את הקישואים. קוצצים את הפלפל החריף והמשמשים. קוצצים את השום.
- שמים במעבד מזון את עשבי התיבול, הבצל והשום ומרסקים לתערובת פירורית.
- שמים בקערה את האורז ותערובת עשבי התיבול ומערבבים. מוסיפים את הפלפל, צימוקים, משמשים, מלח, פלפל, שמן זית, פרגיות וגרידת לימון ומערבבים.
- ממלאים את הקישואים במלואם בתערובת האורז מבלי לדחוס.
- מכינים את הרוטב: קולפים ופורסים את הבצל, חוצים את הלימון הפרסי. מפזרים את הבצל בתחתית תבנית אפייה. מסדרים מעל את הקישואים הממולאים.
- מביאים לרתיחה בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב.
- יוצקים את הרוטב על הקישואים, מכסים בעיגול נייר אפייה בקוטר התבנית עם חור במרכזו ואופים במשך כשעה. לאחר כחצי שעה הופכים את הקישואים לצד השני בעזרת מלקחיים ומחזירים לתנור.
- מגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משרים את האורז כשעה במים קרים ומסננים. מרוקנים את הקישואים. קוצצים את הפלפל החריף והמשמשים. קוצצים את השום.
- שמים במעבד מזון את עשבי התיבול, הבצל והשום ומרסקים לתערובת פירורית.
- שמים בקערה את האורז ותערובת עשבי התיבול ומערבבים. מוסיפים את הפלפל, צימוקים, משמשים, מלח, פלפל, שמן זית, פרגיות וגרידת לימון ומערבבים.
- ממלאים את הקישואים במלואם בתערובת האורז מבלי לדחוס.
- מכינים את הרוטב: קולפים ופורסים את הבצל, חוצים את הלימון הפרסי. מפזרים את הבצל בתחתית תבנית אפייה. מסדרים מעל את הקישואים הממולאים.
- מביאים לרתיחה בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב.
- יוצקים את הרוטב על הקישואים, מכסים בעיגול נייר אפייה בקוטר התבנית עם חור במרכזו ואופים במשך כשעה. לאחר כחצי שעה הופכים את הקישואים לצד השני בעזרת מלקחיים ומחזירים לתנור.
- מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן