קינוח פאי תפוחים אישי ממלאווח

קינוח פאי תפוחים אישי ממלאווח זה קינוח טעים ופשוט להכנה שמכינים בלי כאב ראש על בסיס עלי מלאווח מוכנים, ומגישים עם גלידה וסירופ מייפל
קינוח פאי תפוחים אישי ממלאווח זה קינוח טעים ופשוט להכנה שמכינים בלי כאב ראש על בסיס עלי מלאווח מוכנים, ומגישים עם גלידה וסירופ מייפל
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • פחמימות
    33 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 141.8 קק״ל 425.3 קק״ל
    פחמימות 32.8 גרם 98.5 גרם
    שומן 0.5 גרם 1.4 גרם
    נתרן 2.6 מ״ג 7.7 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 1.5 גרם
    סיבים תזונתיים 6.3 גרם 18.8 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 10.7 מ״ג 32.2 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.0 מ״ג
    אשלגן 266.8 מ״ג 800.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • פחמימות
    33 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 141.8 קק״ל 425.3 קק״ל
    פחמימות 32.8 גרם 98.5 גרם
    שומן 0.5 גרם 1.4 גרם
    נתרן 2.6 מ״ג 7.7 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 1.5 גרם
    סיבים תזונתיים 6.3 גרם 18.8 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 10.7 מ״ג 32.2 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.0 מ״ג
    אשלגן 266.8 מ״ג 800.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור

כדי לאפות פאי תפוחים רגיל, צריך להכין בצק פריך, לקרר, לרדד ולהחזיק אצבעות שהקלתית תשמור על הצורה בתנור. הפעם חסכתי לכם חצי מהעבודה, כי לתחתית וכיסוי אני משתמשת במלאווח קנוי. כן, מלאווח בלי תוספות הוא בטעם נייטרלי, ואפשר להכין ממנו בכיף גם מתכונים מתוקים. כדי לשדרג את הקינוח הבאמת מהיר הזה ולתת לו מראה מקצועי, אני קורצת מהבצק רשת לכיסוי, בעזרת חותכן מיוחד, וגם מגישה אותו עם כדור גלידה פרווה ומייפל…. ואגב, בלי לשים לב בכלל, זה בעצם מתכון טבעוני (כי במלאווח אין ביצים או מוצרי חלב).

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני חגים
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגות פאי

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפשירים מלאווח לפי הוראות היצרן.
  2. מעבירים את עלי המלאווח המופשרים למקפיא לכמה דקות, להתייצבות קלה (רק עד שמסיימים להכין את מלית התפוחים).
  3. מקלפים את התפוחים, מנקים מליבה, חותכים לרבעים ופורסים לפרוסות דקות. מעבירים לקערה ומערבבים עם סוכר, קינמון וקורנפלור.
  4. מרכיבים כל פאי משני עיגולי מלאווח: מניחים על משטח העבודה נייר אפייה ועליו עיגול מלאווח אחד. עורמים על המלאווח כף של מלית תפוחים.
  5. בעזרת פיית זילוף רחבה וחלקה קורצים בעיגול הבצק השני כמה חורים עגולים - לקישוט וגם ליציאת האדים (במקום פיית זילוף אפשר להשתמש בפקק של בקבוק, או בחותכנים קטנים לעוגיות-מיני או לבצק סוכר בצורות שונות).
  6. מניחים את המלאווח המחורר מעל המלאווח עם התפוחים, מותחים אותו קצת, לכיסוי המלית, ומהדקים במזלג את השוליים.
  7. מפזרים מעט סוכר מעל הפאי, לקישוט.
  8. חוזרים על הפעולה עם יתר עלי המלאווח והמלית.
  9. מעבירים את נייר האפייה עם המאפים שעליו לתבנית תנור ואופים כ-25 דקות, עד שהבצק שחום ומלית התפוחים שמבצבצת מהחורים זהובה.
  10. שומרים במקרר. מגישים חמים, ואם רוצים מוסיפים מעל גלידה וסירופ מייפל.

הערות

  • אם רוצים קינוח פרווה, מגישים עם גלידת פרווה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קינוח פאי תפוחים אישי ממלאווח

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות