אגסים אפויים עם קראמבל פריך וגלידת וניל
משה שגב מכין קינוח טעים לארוחה חורפית - אגסים אפויים עם קראמבל פריך. מגישים את המנה עם גלידת וניל ונהנים מביס כיפי של חם, קר, רך וקריספי
משה שגב מכין קינוח טעים לארוחה חורפית - אגסים אפויים עם קראמבל פריך. מגישים את המנה עם גלידת וניל ונהנים מביס כיפי של חם, קר, רך וקריספי
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1070.1 קק״ל 6420.6 קק״לפחמימות 96.3 גרם 578.1 גרםשומן 72.3 גרם 433.7 גרםנתרן 110.4 מ״ג 662.3 מ״גחלבון 13.8 גרם 82.9 גרםסיבים תזונתיים 9.2 גרם 55.1 גרםשומן רווי 29.9 גרם 179.3 גרםכולסטרול 136.1 מ״ג 816.6 מ״גסידן 227.2 מ״ג 1362.9 מ״גברזל 2.3 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 673.0 מ״ג 4038.3 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 15.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות96 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1070.1 קק״ל 6420.6 קק״לפחמימות 96.3 גרם 578.1 גרםשומן 72.3 גרם 433.7 גרםנתרן 110.4 מ״ג 662.3 מ״גחלבון 13.8 גרם 82.9 גרםסיבים תזונתיים 9.2 גרם 55.1 גרםשומן רווי 29.9 גרם 179.3 גרםכולסטרול 136.1 מ״ג 816.6 מ״גסידן 227.2 מ״ג 1362.9 מ״גברזל 2.3 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 673.0 מ״ג 4038.3 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 15.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1070 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אגסים
-
6 אגסים בינוניים
-
30 גרם חמאה
-
7 כפות סוכר חום בהיר – דמררה
-
3 כוכבי אניס בינוניים
קראמבל
-
200 גרם חמאה
-
200 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית קינמון טחון
תערובת אגוזים
-
100 גרם אגוזי מלך
-
100 גרם אגוזי פקאן
-
100 גרם אגוז לוז
הגשה
-
6 כדורי גלידת וניל
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- חותכים את האגסים לרבעים ומנקים מגרעינים וליבה. ממיסים את החמאה.
- מניחים בקערה את האגסים, החמאה, הסוכר וכוכבי האניס ומערבבים.
- מניחים על משטח העבודה את נייר הכסף בגודל של תבנית האפייה ויותר, ומעליו מניחים את נייר האפייה. מעבירים למרכז נייר האפייה את האגסים המתובלים ומשטחים לכדי שכבה אחת צפופה. מכסים את האגסים בנייר אפייה ועוטפים בשולי נייר הכסף, אוטמים היטב, מעבירים לתבנית האפייה ואופים במשך 30 דקות. מוציאים ולא פותחים את הנייר עד להגשה.
- מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מכניסים למעבד מזון את כל רכיבי הקראמבל ומעבדים בפולסים עד שמתקבלים גושי בצק קטנים.
- מעבירים את הפירורים לתבנית האפייה ואופים עד לקבלת גוון שחום, כ-10 דקות.
- קולים את תערובת האגוזים במחבת יבשה עד להזהבה קלה.
- מוציאים את האגסים מנייר הכסף, מניחים על צלחת הגשה גדולה, מניחים מעל את כדורי הגלידה, מפזרים בנדיבות את פירורי הבצק ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- חותכים את האגסים לרבעים ומנקים מגרעינים וליבה. ממיסים את החמאה.
- מניחים בקערה את האגסים, החמאה, הסוכר וכוכבי האניס ומערבבים.
- מניחים על משטח העבודה את נייר הכסף בגודל של תבנית האפייה ויותר, ומעליו מניחים את נייר האפייה. מעבירים למרכז נייר האפייה את האגסים המתובלים ומשטחים לכדי שכבה אחת צפופה. מכסים את האגסים בנייר אפייה ועוטפים בשולי נייר הכסף, אוטמים היטב, מעבירים לתבנית האפייה ואופים במשך 30 דקות. מוציאים ולא פותחים את הנייר עד להגשה.
- מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מכניסים למעבד מזון את כל רכיבי הקראמבל ומעבדים בפולסים עד שמתקבלים גושי בצק קטנים.
- מעבירים את הפירורים לתבנית האפייה ואופים עד לקבלת גוון שחום, כ-10 דקות.
- קולים את תערובת האגוזים במחבת יבשה עד להזהבה קלה.
- מוציאים את האגסים מנייר הכסף, מניחים על צלחת הגשה גדולה, מניחים מעל את כדורי הגלידה, מפזרים בנדיבות את פירורי הבצק ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן