קטאייף במילוי אנטריקוט
השף מאיר אדוני והילה אלפרט לוקחים מנה מתוקה מהמטבח הערבי ומכינים אותה בצורה מיוחדת שלא תוכלו לעמוד בפניה: קטאייף במילוי אנטריקוט ושומן טלה
השף מאיר אדוני והילה אלפרט לוקחים מנה מתוקה מהמטבח הערבי ומכינים אותה בצורה מיוחדת שלא תוכלו לעמוד בפניה: קטאייף במילוי אנטריקוט ושומן טלה
- מאיר אדוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 872.9 קק״ל 5237.1 קק״לפחמימות 60.5 גרם 363.2 גרםשומן 65.5 גרם 393.2 גרםנתרן 755.1 מ״ג 4530.9 מ״גחלבון 26.9 גרם 161.5 גרםסיבים תזונתיים 9.9 גרם 59.6 גרםשומן רווי 20.5 גרם 122.8 גרםכולסטרול 60.0 מ״ג 360.0 מ״גסידן 81.9 מ״ג 491.4 מ״גברזל 25.5 מ״ג 153.3 מ״גאשלגן 653.9 מ״ג 3923.4 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 36.4 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
פחמימות61 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 872.9 קק״ל 5237.1 קק״לפחמימות 60.5 גרם 363.2 גרםשומן 65.5 גרם 393.2 גרםנתרן 755.1 מ״ג 4530.9 מ״גחלבון 26.9 גרם 161.5 גרםסיבים תזונתיים 9.9 גרם 59.6 גרםשומן רווי 20.5 גרם 122.8 גרםכולסטרול 60.0 מ״ג 360.0 מ״גסידן 81.9 מ״ג 491.4 מ״גברזל 25.5 מ״ג 153.3 מ״גאשלגן 653.9 מ״ג 3923.4 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 36.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 873 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קטאייף
-
100 גרם סולת
-
300 גרם קמח לבן
-
5 גרם מלח דק
-
3 גרם שמרים יבשים
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
מלית
-
100 גרם שומן טלה
-
2 בצלים בינוניים
-
500 גרם אנטריקוט טחון
-
1 כף זרעי שומר
-
1 כף שבבי צ’ילי יבש
-
1 כף בהרט
-
1 כף קינמון טחון
-
1 כף אבקת שום
-
1 כפית הל טחון
-
1 כוס צנוברים
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית סומאק
טיגון
-
1/4 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל. קולים את הצנוברים במחבת משומנת קלות בתרסיס שמן. קוצצים דק את הפטרוזיליה.
- מכינים את הקטאייף: טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר כ־4 דקות לבלילה אחידה ומניחים לשעה בטמפרטורת החדר.
- מחממים את השמן במחבת בקוטר 12 ס”מ, יוצקים מהבלילה למחבת ליצירת מעין פנקייק בעובי של כחצי ס”מ. מטגנים כל פנקייק על צד אחד בלבד (לא הופכים).
- מכינים את המילוי: מחממים את השומן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כ־10 דקות תוך כדי פירור וערבוב. מוסיפים את התבלינים הטחונים, למעט הסומק, טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים למסננת ונפטרים מהנוזלים. מצננים ומוסיפים את הצנוברים והפטרוזיליה. ממלאים כל חביתית בכף מהמילוי, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות היטב. שומרים במקרר בכלי אטום.
- לפניי ההגשה מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקטאייף כ־2 דקות מכל צד עד להזהבה. מניחים על נייר סופג. בוזקים מעט סומק ומגישים מיד.
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל. קולים את הצנוברים במחבת משומנת קלות בתרסיס שמן. קוצצים דק את הפטרוזיליה.
- מכינים את הקטאייף: טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר כ־4 דקות לבלילה אחידה ומניחים לשעה בטמפרטורת החדר.
- מחממים את השמן במחבת בקוטר 12 ס”מ, יוצקים מהבלילה למחבת ליצירת מעין פנקייק בעובי של כחצי ס”מ. מטגנים כל פנקייק על צד אחד בלבד (לא הופכים).
- מכינים את המילוי: מחממים את השומן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כ־10 דקות תוך כדי פירור וערבוב. מוסיפים את התבלינים הטחונים, למעט הסומק, טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים למסננת ונפטרים מהנוזלים. מצננים ומוסיפים את הצנוברים והפטרוזיליה. ממלאים כל חביתית בכף מהמילוי, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות היטב. שומרים במקרר בכלי אטום.
- לפניי ההגשה מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקטאייף כ־2 דקות מכל צד עד להזהבה. מניחים על נייר סופג. בוזקים מעט סומק ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
אפשר להקפיא את הממולאים האלה ולטגן אותם במועד אחר? אפשר במקום לטגן לרסס אותם בשמן לשים בתנור? תודה
אפשר בהחלט להקפיא ולטגן במועד אחר. המתכון הזה דורש טיגון בשמן עמוק ואי אפשר לאפות את הקטאייף. בהצלחה!